bugün

bilkent üniversitesi

yeni öğrenci kayıtlarını oldukça düzenli ve hızlı hallederek beni şaşırtmıştır. o kadar kişiye rağmen 5-6 dakikada 10 kişi alıp sıranın başındaki masadan sonuna kadar işlemleri yapa yapa ilerleyerek sonununda bilkentli olarak çıktığınız bir sistemleri var. bu aşamayla ilgili kayıt günü gelmeyen ve gelecek yıllarda kayıt yaptıracaklar için birkaç tavsiye vermek istiyorum:

*kayıt için ilgili yere vardığınızda orada bir masa göreceksiniz; oradan sıra numarası, kütüphane ve spor salonu kağıtlarını alın ve sıranızı beklerken doldurun. yanınızda bir kalem getirirseniz iyi olur, diğer türlü masalara dağıtılmış kalemlerden bulmanız gerek ki oturan ve kalemi kullanmayan birisinden isteyin. masadan kalkan kimsenin arkasında kalem bıraktığını görmedim. beklerken çay ve kahve bedava ancak su ve poğaça gibi şeyler paralı.
*yerleştikten sonra adresinize gelen rehberde 8 vesikalık istendiği yazıyor ama kayda girdiğiniz ilk masada 7 tane isteyecekler, şaşırmayın ve 8. vesikalığı cebinizde hazır tutun. kimlik kartı için 8. vesikalık taratılıp geri veriliyor ve kayıt çıkışında elinizde bir vesikalık artıyor.
*öncesinde internetten doldurup çıktısını sizin ve velinizin imzalayacağı öğrenci bilgi formunu bir kere gönderdikten sonra form üstünde oynama yapamıyorsunuz ancak endişelenmenize gerek yok, kayıt sırasında ilgili masadan form bilgilerinizi hemen değiştirebiliyorlar.
*spor salonuna kaydınızı yaptırın bence, zaten ücretsiz.