bugün

25 yaşında olmak

ne genc sayilacak kadar genc nede ihtiyar sayilacak kadar ihtiyar yastir yirmi bes yas. en güzel yas olan 30 yasa cikan merdivende bes basamak kala neler yaptiğina düsünme yasidir yirmibes yas. 5-10 sene önce ki yaptiği eylemleri yapmayi düsünemez bile insan. hafiften ömrün boşa gectiğini düsünür. yasanmislıklarin bir deminin aldiği yaştir yirmi bes yas. hafiftende olsa bir balta sap olamama korkusu ve sinsi sinsi ölümün yaklastiğinin bilincine varmaktir. daha 18 sene önce okula basladiğini ve o zaman doganlarin liseyi bitirip universiteye kapağini attiğini görmektir yirmibes yas. yirmi senelik bir esyanin bütün hatiralari ile hurdaya cikmasini görüp hüzünlenmektir yirmibes yas.

dostlarin yavas yavas perdelerini cekip mechule gittiği yaştir. babanin saclarini beyazladiğini ve kellesitiğini gördügün annenin ise boyunnu kısaldiğini gördügünü ve her geçen gün maziyi düsünürken kendini yakaladiğin yastir yirmibes yas.

kisinin kendisinin olusturmasina dolayli yada dolaysiz sekilde katkida bulunan mteryal yada kişilerin cenazesini görmektir. olgunluk cağinin acilisidir. hüzünlü ama bir o kadar aklı basinda olan sonbaharin baslangici olan agustosun sonlari gibidir yirmibes yas.