bugün

zor meslekler arasına öğretmenliği sıkıştırmak

bilinçsiz türk ebeveynilerin yetiştiremediği, ağzı pis, ukala, yaramaz ötesi çocuklarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu bilmeyenlerin işkembeden konuşacaklarının başında gelir.

hayatımın en kötü 4 ayı meb'e bağlı bir ilköğretim okulunda geçti.
istifa ederek ayrıldım bir daha önünden dahi geçmedim o okulun. şiddete karşı, çocukları çok seven bir insanken, şu an çocuk görünce sinir harbine giriyorum. son yıllarda başımıza bir "laf koyma" belası sardılar. daha burnunu silmeyi, kıçını silmeyi beceremeyen çoluk çocuk laf koyma meraklısı olmuş. lütfen 80 li 90 lı yılların çocukları ve öğretmenleri ile, 2000li yılların çocuklarını bir tutmayın.

inanın 4 ay da sizi zil sesine hasret bir insan haline getirebilirler. çünkü yeni anne babalar, şımarık ve hadsiz çocuklar yetiştiriyorlar. bir eli yapda diğeri balda bilgisayar çağı çocukları daha 9 10 yaşlarında bizim üniversiteye gittiğimiz yıllarda yaptığımız esprileri yapıyor, daha da üzücüsü o standartta yaşıyorlar. saç çekmek çok eskilerde kaldı artık, 10 yaşındaki bir velet gelip, "pembe ruj size çok yakışıyor, bi kere öpim mi" diyor. ve bunu tenefüste iddiaya girdiği arkadaşlarının gözünün içine bakarak yapıyor. bu başlığı açan arkadaşa sorarım yiyor mu gidip ilkokul öğretmenine öpim mi demek?

yemez. çünkü o zaman öğretmene saygı vardı. şimdi yok. çünkü o vakit öğretmene okumuşa saygı vardı. şimdi yok. herkes üniversite mezunu. öğretmenler işsiz. devlet öğretmenine hakaret ediyor. e bekliyorsunuz bu vatan evladın herhalde böyle terbiyesiz edepsiz çocuklar olacaklar.

biz öğretmenlerimize saygı gösterir, korkar, ağzımızdan çıkacağı 3 kere düşünürdük. şimdi çocuklar öğretmenleri facebooktan ekliyecek kadar aştılar kendilerini.

öğrencilerim facebook'tan gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmediğim için bana "siz kendinizi ne zannediyorsunuz", "yanınızdaki adam kim" diye soracak kadar cüretkarlaşıyorlar.

kısacası, her meslek zordur. özellikle insanlarla uğraşılan meslekler daha zordur. çocuklar konusuna zaten değindim. millet olarak çocuk yetiştirmekten bir haber olduğumuzu farkında değil misiniz? tabi ki öğretmenlik çok zor olacak.