bugün

tıp fakültesi ögrencileri

zorunlu tanım: tıp fakültesi' nde okuyan öğrencilerdir.

bu enry' ye zaman harcayıp harcamama konusunda kararsız kaldım. okuyup okumama konusunda sen de kararsız olabilirsin. ama işin menbaından bir şeyler dinlemek istiyorsan oku bence.

az önce tıp fakültemizin çalışma salonu(çs)' ndan geldim. temizinden 3 saat kadar çalıştım. bu entry' nin son noktasıyla beraber tekrar çs ' ye gidilecek.akşam 9 gibi döneriz. bugünlük yeter diye düşünüyoruz ama yetmeyebilir de.

yazar kardeşiniz 4. sınıf öğrencisi. eylül' ün ilk haftasıyla beraber, stajlarımız başladı. ilk stajımız 6 günlük "çocuk psikiyatrisi" stajıydı. sınavı ne zamandı dersiniz? 2. haftanın ilk pazartesi' siydi.
yani eylül' ün ilk haftasının pazar günü gece uyumadık ve ders çalıştık. ardından bir 6 gün için de sabahları "akılcı ilaç" stajı, ve öğleden sonra ise "alerji" stajlarımız vardı. yine bu 6 günün 5. ve 6. günü bunların sözlü ve yazılı sınavları yapıldı. o gecelerde yine uyunulmadı tabi ki. yani etti 12 gün; biz 3 sözlü ve 3 yazılı olmak üzere toplam 6 sınava girmişiz, daha eylülün ortaları. neyse ardından başladık 12 günlük staj olan nöroloji stajına. işte tam bu stajın ortalarında ankara' nın öğrenci ağırlıklı yerlerinde ellerinde valizleriyle o toz kondurmadıkları nadide fakültelerinin yine o ellerinde tutacakları nadide "bilmem neye giriş" kitabıyla ilk derslerine girmenin heyecanı içindeki güzel öğrenci arkadaşlarımız türemeye başlamıştı.

bu kardeşiniz 4. stajını yapıyor, 3 yazılı, 3 sözlü sınavdan çıkmış, onlarca hastadan anamnez almış, onları hocasına sunmuş; nöroloji stajı için acaba nereden çalışsam da geçsem hesapları yaparken bir bakmışız ki, öğrenci arkadaşlar harıl harıl(!) çalışacakları fakültelerine başlama heyecanı içindeler.

başka bir örneğe ihtiyaç duymuyorum, sırf bu durum bile bir şeyleri anlatmaya kafii.

doktoru, doktor adayını eleştirirsin, hepimiz eleştiririz, mesele o değil, ama daha götündeki bok kurumamış ergen beyinliler eleştirince insan sabredemiyor işte, e haliyle bu kardeşinize de "bi siktirin gidin" demek düşüyor.