bugün

odtü bilkent hacettepe üçlüsü

gayet güzel bir üçlüdür.

"bu üniversitelerin neden bu kadar fazla yeri var?" diye soran saf; üniversite nedir, ne değildir; liseden farkı nedir, o konuda bir araştırma yapması gereken bir saftır. bir tane bahçeli bina satın alıp, "aha üniversite açtık, gelin okuyun, azıcık da para verin." diyen özel üniversitelerin çimenlik diye 10 tane koyunluk yer açmasının hesabını, orada okuyan "koyunlar", üniversitelerinin yönetimine sormalıdır. "biz en az bin koyunuz. o kadar paramızı alıp bizi söğüşlüyorsunuz, b.k gibi bir eğitimle. bari çimenlik yer açın. sırayla otluyoruz yahu." diye "tedarikçilerine" hesap sormalıdırlar. veya g.t kadar üniversitede okuyan yağız anadolu bebesi, "her ile üniversite açtık aq" diye milleti kekleyip, şehirlerdeki b.ktan myo'ların tabelasını "hele bilmem ne üniversitesi" diye değiştiren siyasetçilere sormalıdır bunun hesabını.

üniversite dediğin; odtü gibi olur. hacettepe gibi olur. sadece onlar değildir. "üniversite" olarak kurulmuş bütün üniversitelerde benzer bir durum söz konusudur. çünkü üniversite, lise gibi sabah derse girilip, akşam dersten çıkılan bir binadan ibaret bir varlık değil. abuziddin! kampüs bir yaşam alanıdır. eğitiminden, uygulamasına, sosyalleşmesinden, kültür-sanat etkinliklerine kadar her şeyi içerir. odtü de böyledir. hacettepe de böyledir. itü de böyledir. iü de böyledir. kısmen boğaziçi de böyledir.

üniversite deyince aklına tobb üniversitesi gelen adamın bunu anlamaması gayet normal bir durum da, izah ettik. idrak et.
güncel Önemli Başlıklar