bugün

yeni salihlispor

aslına bakarsanız türk futbolunun, hatta biraz da abartırsam gençliğin bugünkü halini özetliyor salihlispor.

tam 17 sezon, hiç düşmeden, hiç çıkmadan (sadece ersun yanal yönetiminde bir kere play offa kalmıştı) 2. ligde (bugün için bank asya birinci lig) mücadele etmiştir.

salihli belediyespor ve salihlispor tarihleri boyunca hiç kayda değer bir başarı sağlayamadılar anlayacağınız. ancak iki kulübün de misyonu, "tarihe ismimizi altın harflerle" yazdıralım olmadı zaten.

çok futbolcu yetiştirdiler bu iki kulüp. mesele şu an en önemlilerinde biri bursaspordaki bekir ozandır. 82-86 yaş aralığında salihlide doğup büyüyüp, futbol oynayan hemen herkes onu tanır. mutlaka hayatının bir döneminde onunla aynı takımda oynamıştır.

çünkü önceden böyle bir adet vardı salihlide. çocuklar 7 yaşında yaz kampıyla tanışırdı futbol okullarının. kimi profesyonel olur kimi 9 yaşında sıkılıp ya da yeteneksizliğinden bırakırdı. ama hemen herkesin yolu mutlaka altyapıya düşerdi.

antremandan 2 saat önce yemek yemek, kendine dikkat etmek, iyi uyumak, en önemlisi sigara ve alkolden uzak durmak; en uslusundan en haylazına kadar herkesin sıkı sıkıya bağlı olduğu kurallardı.

şimdi noldu? gençlerin başka eğlenceleri var artık. sokaklar küçük yaşta sigaraya başlayanlarla, şehirse artık futbolcu yetiştiremeyen iki kulüple varlıklarına devam ediyorlar.

iki amatör kulüpten bu denli devasa çıkarımlara ulaşmak biraz zorlama gelebilir. ancak tam da bu haldeyiz ne yazık ki.
güncel Önemli Başlıklar