bugün

ilk göz ağrısı

nejat saydam' ın yönetmenliğini üstlendiği 1963 yapımı, bir sadri alışık filmi. başrollerde belgin doruk, ayhan işık, sadri alışık, suna pekuysal, moris bulunmakta.

( sadri alışık komisyoncu olarak ev gezdirmektedir...)
cahit : hanımlar beyler, böyle güzel bir dairei ancak sizlere, tezbulur emlak bürosu sahibi cahit tez bulabilir. muhteşem bir salon, fevkalade bir yatak odası harika bir manzara sonra yerler parkedir ( kızın yanagından makas alarak ) neymiş parke imiş evet öbür tarafta harkulade güzel banyolar vardır sıcak sulu temiz akar... buyrun..( önden müşterileri sokarken içeriye arkada kalan kızı kendine çekerek ) sen gelsene bakıyım buraya ( der ve dudagına yumulur...) hemen babanı kandır bu daireyi satın alsın olurmu tonton yavrum... ( kadınla adam gelince ) heterofejön de vardır dairede... evet muhterem hanımefendi bu semtin insanın içine baygınlık veren bir kokusu vardır. gelin bakın kokuya bakın. hayır...yani kokuya değil.. yatak odası evet mesela burası yatak odası olarak kullanılabilir. şuraya mangal veya herhangi bişi koyabilirsin.
adam : evet fena değil.
cahit : fena değil ne demek kelepir beyfendiciğim.
kız : ne olur babacım alalım.
adam : alalım kızım.
kadın : yoo ben bu semti beğenmedim kızımızı burda terbiye edemeyiz.
cahit : rica ederim hanfendi...bu semt istanbulun en kibar semti kızları ise en neşeli mahluklarıdır.
adam : anlayamadım..
cahit : şey... terbiyelidir demek istedim... sizin kızınızda çok terbiyeli maşallah. buyrun diğer odalarada bakalım..( kadın adam çıkarken cahiti çeker kolundan kız..)
kız : sen gel bakalım..
cahit : bırak bunları şimdide.. kandır şu anneni önce sen.. şu daireyi satın alsın.( öpüşürler ve yakalanırlar...) kadın : aaa... vay namussuz ırz düşmanı vay...görülmüş kepazelik değil böyle ırz düşmanlarını polise teslinm etmek gerek ( apartmöandan çıkarlar )
cahit : canım ne sinirleniyorsunuz, sizin başınıza gelmediki kızınızın başına geldi cehenneme kadar yolunuz var be...
güncel Önemli Başlıklar