bugün

matematik köyü

şirince köyünde restore edilmiş rum evlerinden oluşan, öğrencilerin ve meraklıların yaz ve kış okulu olmak üzere bir süre gelip matematik yaptıkları köy burası.

ama il özel idaresinin yıkım kararına direnmeye çalışıyor şu sıralar. ve durdurulmuş twitter dan takip ettiğim kadarı ile. öyleyse bu ülkede hala aklı selim insanlar var.

gerçekten sevindim. 2007'de ben lise sondayken haberim oldu böy bir köy olduğundan. doğa gezilerini seven biri olarak; dayımı ikna edip, 40 kilometre uzaklıktaki şirince'yi görmeden dönmek istemedim. henüz yeni alınmış bir harabenin restore edilme çabalarını yakından gördüm. tamamlandıktan sonra gitmek hiç nasip olmadı. ama o köydeki diğer rum evleri, ben biraz estetikten anlıyorsam, müthişler.

ali nesin'in şu sözlerini bir okuyun. ne denli bir akıl tutulması yaşanıyor, eminim anlayacaksınız.

"bu düşmanca tavrı anlamakta zorluk çekiyoruz. siyaset yapmıyoruz, ekonomiyle, toplum düzeniyle ilgili bir etkinliğimiz yok. yalnızca çoluk çocuk matematik yapıyoruz... şimdi mehmet kıral analitik sayılar kuramı yapıyor. birazdan bir yüksek lisans öğrencisi sonlu elemanlar tarafından gerilmiş abelyen grupların sınırlandırılmasını anlatacak. bizden ne istiyorlar?"

şu da, ali nesin in kemal kılıçdaroğluna yazdığı mektup, yıkım kararının durdurulmasında etkili olduğu aşikar.

http://www.dipnot.tv/4495...arogluna-bayrak-acti.aspx