bugün

iyi bir hafiza lazim öncelikle. söylenen yalani unutmamak gerek.

edit: baslik basima kaldi iyi mi.. öhöm, sevgili okurlar, aziz romalilar, bu basligi ben acmadim. ben yalan nedir bilmem bi kere. *
gözlerini kaçırmadan karşındakine yalan söylemeyi bileceksin arkadaş. yoksa yemiyor...
yalancının mumu yatsıya kadar yanar.atasözünden yola çıkarak sönmeyen mum icad etmekte yarar var.

edilmişi var derseniz nanik derim ! önce benim aklıma geldi !
kişi yalan söylemeden önce güçlü bir hafızaya sahip olup olmadığını iyi değerlendirmelidir ve bu konuda şüphesi varsa -ahlaken yalan söylemekte sakınca görmese bile- asla yalan söylememelidir.
eğer yalan söylerken karşınızdakinin gözlerine bakamıyorsanız belcesine bakın..gayet güzel "göze bakıyormuş" ilüzyonu yaratabilirsiniz böylece.
''şeytan ayrıntı da gizlidir'' desturundan yola çıkarak iyi bir yalanın da en önemli özelliği ayrıntılarına dikkat edilmesidir. bu nokta da yalanı bir sinema filmine benzetebiliriz. iyi bir senaryo ve sağlam bir kurgu ile etkinliğini uzun zaman yitirmeyecek başarılı bir yalanı elde edebilirsiniz.
yalan birsey soylerken gozlerinin icine bakarak soyleyin. gayet rahat davranin. ya anlarsa gibi ihtimalleri gozden cikarin. olumlu seyler dusunun. iste size inanilmaz bir yalan ornegi cikar ortaya. soylediginiz yalanida asla unutmayin,gercekmis gibi yasayin.
ardından bir yalan daha söyleyerek diğer yalanı örtmek başarıyla sonuçlanabilir fakat bir bakmışsınız ki yalanınız içinde boğulmuşssunuz.
sola bakmayın sağa bakmaya çalışın. Zira beyinde hatıraların saklandığı kısım sağda olduğundan yalan söyleyen sola ve hafif aşağı bakar. Tabi solaklarda durum biraz farklıdır.
eğer yalan söylerken kızarıp kendinizi ele veriyorsanız hiç çabalamayın yutmazlar. (bkz: ben)
kusursuz bir hafızadır. aslolan budur gerisi gerisi teferruattır.
söyledğin yalanı unutmamak.
öncelikle yapılması gereken ilk hareket yalan söylememektir. yalan söylemeyen bir insansanız sizi herkes öyle bilir. yalan söyleseniz de herkes sizi yalan söylemez bildiğinden yalan söylemediğiniz gün gibi aşikar olacaktır.

ola ki yalan söylemek durumunda kaldınız. önce yalan nasıl öğrenilir onu öğrenin ve bunu bir yakınınızdan öğrenmeyin. burada yazılan pek çok şey (yukarıda) yanlıştır.

kişinin yüzüne bakmanız, gözünün taa bebeğine düşmeniz, yalan söylediğinizin anlaşılmamasına sebep vermez. Bir kere fiziksel bazı aktiviteler dikkatli bir gözlemcinin dikkatinden kaçmaz. Göz bebeklerinin hareketleri, terleme, istemsiz hareketler gibi pek çok etken yalan söylediğinizi ele verir. Gözüne baktığınız birinin göz bebeklerinizin büyümesinden yalan söylediğinizi anlamasını ister misiniz?

Gözlerin sağa sola yukarı aşağı bakması yalan söylemeyle direkt alakalı değildir. Derler ki, yalan söylerken aşağı bakmayın. Bu tamamen yanlıştır.

insanlar algıları bakımından görsel, işitsel ve duyusal olabilir.

Yani algısı duyusal olan bir kişi tamamen doğru söylerken bile aşağı doğru bakar, gözlerini de kaparabilir. bu yalan söylediğini göstermez.

Yalan söylemenin en iyi yöntemi doğruları kullanmaktır. Doğruların içerisine güzelce katıldığı yalanlar herkesi uyutur.

Bunları her gün tvlerde ve gazetelerde siyaset ve medyanın ileri gelenleri çok güzel uyguluyorlar. Biz sadece onların bizden düşünmemizi istediklerini düşünüyoruz.

Söylediğiniz yalana inanmak, bir başka yöntemdir. Yalnız eğer bunu sık yapıyorsanız bu ruhsal bir bozukluktur. aman benden uzak olun.

biz buna yalan da olsa sözlerin yaktı beni gözlerin diyoruz.
yalanın söylendiği koşulu, zamanı ve yeri belleğe kazımak. söylenen yalana önce kendini inandırmak. olası tüm aksilikleri göz önüne alarak b planını daima hazır tutmak. *
tek yapılması gereken şey daha çok yalan.
daha önceden söylenen yalanları unutmamak.
yalan söylemeyin eğer söyleyecekseniz;
öncelikle asena'yı iyi izleyin, özellikle kıvırma hareketlerine dikkat edin.
yalanınız ortaya çıktığında size yardımcı olacak yegane şey budur çünkü...
hiç bir şey... hiç gelmeyen yatsı ile hiç sönmeyen mum...
(... tabiyki de bunlar değildir)

hiç yalan söylememe... cesaret, olgunluk, saygınlık ve gece yatakta rahat uyuyabilme isteği ile kendi iç sesinin dinlenilmesi vede söylediklerinin uygulanması gerekli olaylardır.

olmayan yalannın ortaya çıkma ihtimali olamaz.
yalan söylememektir.
(bkz: şeytan ayrıntıda gizlidir)
Dua etmektir.
Yalani soylediginiz zamandaki niyet onemli. Zira uckagit amacli olanlari hep elde patlar.
önce kendinizi söyleyeceğiniz yalanın doğru olduğuna inandırın yani bir nevi az sonra yapacağınız rolü önceden yaşayın. şayet bunu başarırsanız söylemesi kolay olacaktır. Ter dökmez stresssiz bir şekilde ekmeğe yağ sürer gibi yalan söylersiniz. karşıdaki de anlamazsa yalan söylediğinizi kendinizle iki kere gurur duyarsınız(hem rolün inandırcılığı adına hemde yalanın tutmuş olması adına).
yalanın ortaya çıkmaması için, yatsıya kadar beklemeden o ortamdan uzaklaşmak gerekir.
söyediğin yalana kendini de inandırmaktır.
kendi yalanınıza inanıyorsanız sorun yoktur. yok inanmıyorsanız zaten söylemeyin. mutlaka bi yerden patlak verir.
güncel Önemli Başlıklar