tum cocuklari kiz olan babayi teselli etmek 

/ 2
kapat
  1. birden fazla kız çocuğu olup oğlan evlat sahibi olmayan anne ve babaların başına türkiye'de gelen durumdur . sanki adamın başına kötü bişey gelmiş gibi , inşallah bi dahaki oğlan olur denilir. garip bir durumdur.
    (hakankaran, 22.11.2006 19:49)
  2. bir tane kız çocuğunuz olduğu halde * gene de başınıza gelen olay. her olayda kızımı ne kadar çok sevdiğimi ve elli tane erkek çocuğa değişmeyeceğimi anlatmaktan gina geldi.
    (imhotep, 22.11.2006 20:00)
  3. - adnan abi dur yiyip bitirme kendini. daha kötüsü de olabilirdi abi. düşünsene bütün çocukların sözlük yazarı da olabilirdi.
    - lann. ağzını hayra aç olum. tahtaya vur tahtaya.
    (zargana, 22.11.2006 20:06)
  4. üzülme bir dahaki sefere diyerek gereksiz teselli beklenen durum. * *
    (simardi kilitlendi dondu kaldi, 22.11.2006 20:09 ~ 20:11)
  5. (bkz: yasar usta)
    (mulayim, 22.11.2006 20:10)
  6. en azından erkek damatların olacak denilebilir mesela. ama bu iyi donuçlanmayabilir kimi zaman, çünkü kızlar evlenince babaevinden kopacaklardır, ve baba çocuklarından mahrum kalacaktır.
    (larker, 22.11.2006 20:11)
  7. boşver salih abi, sıkma canını.
    bak en azından sünnet derdin olmayacak. ne güzel dimi...
    (ardahan, 22.11.2006 23:20)
  8. "hiç çocuğun olmayabilirdi de" biçiminde teselli edilebilir.
    (deli bozgun dolu dizgin, 22.11.2006 23:48)
  9. erkek olana kadar devam edeceğinden, pek bi faydası olmayan eylem.
    (optio, 22.11.2006 23:52)
  10. -abi üzülme bu kadar yaaa, bunlarda fena değil hani?
    -mamut bi siktir yaa.
    (cavo, 23.11.2006 00:04)
  11. (bkz: cocuklari erkek olan anneyi teselli etmek)
    (undergrounder, 23.11.2006 00:11 ~ 00:12)
  12. mutlaka kızlarından birini erkek gibi yetiştirecek baba modelidir. teselliyi anca kendi kendine telkinle ulaşabilir. 3. kişilerin yapabileceği bir şey yoktur.
    (saribela, 23.11.2006 00:28 ~ 00:40)
  13. her ne söylenirse söylensin, söylenenecek herşey teselli mahiyetindeki boş sözler olacaktır. zaten bir baba kız doğdu diye üzülüp hayıflanıyorsa sağlam bir sopa atılıp kendine getirilmelidir.
    (kerameti kendinden menkul, 23.11.2006 00:35)
  14. (bkz: başlık parası)
    (nonserviam, 23.11.2006 00:41)
  15. Çocuklarının sağlıklı doğmuş olması zaten en büyük tesellidir.Bunun yanında ille de erkek isterim diyen baba modern çağda hala varsa tanrı'nın yasam boyu tokatı mevcuttur kendisi için.
    (redfather, 23.11.2006 00:48 ~ 00:50)
  16. erkek adamın erkek damatları olur.
    (heraklit, 23.11.2006 00:50)
  17. ataerkil bir toplum olduğumuzdan ötürü, kız çocuklarına anadolu'da değer vermeme durumundan kaynaklanan yansımalardır. Başlık öyle garip ki.... * tum cocuklari kiz olan babayi teselli etmek yani kız çocuğa sahip bir babanın teselliye ihtiyacı var sanki. O kadar içimize işlemiş, o kadar kabullenmişiz ki şurada açtığımız başlığa bile yansıyor. Çok matah, çok zor bir durum olsa gerek. Vakt-i zamanında memlekete gittiğimde benimde başıma gelmişti, annemin babası ile çarşıya çıktığımızda "Senin torun mu?" diye sorunca, "Öznur'nin oğlu" şeklinde yanıt vermişti dedem. Yani annemden olan ben torun değilim, eğer dayımın evladı olsaydım dedem gerine gerine evet yanıtını verecekti. o kadar üzülmüştüm ki bu duruma. Cahiliye devrinin arapları kız çocuklarını toprağa görermiş, çok uzak bir zaman dilimine gitmeye gerek yok günümüzde, bundan 5 sene öncesine kadar kız çocukları öldürülüyordu. Sonunda çin devleti dengesiz çoğalmanın farkına vardı da ailede 2 ile kısıtlı olan çocuk yapma sınırını, kız çocuğu olduğu takdirde geçersiz kılacak şekilde düzenledi kanunlarını. Ayrıca her kız çocuğu için aileye belirli bir mebla da ödüyordu yanılmıyorsam. Bunun yanında kız çocukları eksik etekli derler, zaten kıyı kentlerimizde aileler değersiz diye denize kıyısı olan arsalarını kızlara, içerdekileri de oğlanlara bırakırmış mahsülünden faydalansın diye. Ama turizm patlayınca arsalarda elde patlamış tabi oğlan çocuklarının. Kızı hala alınıp-satılabilir mal olarak gören bir çok ile sahibiz, bırakın kız çocuğu çalıştırmayı kız tecavüze uğradığında bile kızı suçlu gören köhneleşmiş, viran olmuş şahıslar var bu ülkede. E şimdi hal böyleyken tüm çocukları kız olan babanın hayıflanmalarını yadırgamamak lazım.
    (zabalayn, 23.11.2006 01:03)
  18. (bkz: kız olsun çamurdan olsun)
    (rhnegatif, 23.11.2006 01:14)
  19. cennetlik olan babadır..*
    (narf, 23.11.2006 01:20)
  20. "n kız, n+1 kızdan iyidir" mantığıyla olaya bakıp kendi kendini teselli etmesi gereken babadır. ayrıca yaşlandığı zaman kız(lar)ı kendisine bakarken oğlu olup da hayıflananları gördükçe yaptığı hataların farkına varıp utanması gereken babadır.
    (mystery, 23.11.2006 01:40)
  21. bütün çocukları erkek olan baba ile benzer kaderi paylaşan babadır. o da kızı olsun ister. tabi eğer kızı olduğu için üzülüyor erkek adamin erkek evledi olur diyorsa onun erkekliğini neyse teselli edilmese de olur
    (kamyoncu dervish, 23.11.2006 01:48)
  22. - hayırdır baba, ne o öyle üzüm üzüm üzülüyosun?**
    - benim çocuklar.. hepsi kız..
    - ee?
    - nasıl "ee"? ulan "hepsi" diyorum, "kız" diyorum, ee'si mi var bu işin, hala soruyosun ya..
    - ne üzülüyosun lan, buyut buyut ver elin pezevengine kurtul, bunun formülü budur hacı..

şeklinde teselli edilmesi gereken babadır. * *
    (timsah, 23.11.2006 01:50)
  23. tum cocuklari kiz olan babayi teselli etmek... kız çocuğun doğumunun teselli mevzusu olması yani öyle mi? nedir kız çocuk?

Kadınlığa adım attığı o gün, (regl) suratına aklı başına gelsin tokadı yiyendir. ( bilmiyordun değil mi var böyle bir şey. inan bana sevda demirel'in attığı ne dedin sen çat tokadı bile bok yemiştir o tokadın yanında)

Peki Nedir erkek çocuk?

Erkekliğe adım attığı o gün ( sünnet) düğünlerle karşılanan, halaylar çekilen, ilk deneyiminde sırtına aslansın sen diyip yumruk atılan cebine para konulup kapıda babası tarafından beklenen.

kaç erkek evlat biliyorsun babası ya da anası yaşlandığında daha doğrusu yaşlanıp altına sıçtığında ( çok kıyımsız oldu ama doğru altına pisler bazı yaşlılar) o b.ku temizlesin? ya da kaç kız evlat tanıdın damat tarafından işlenip anasına babasına sırt çevirsin? babasıyla küs olduğu için bayramda elini öpmeye gitmeyenler var aramızda bizim. babayı anayı dövenler var sırf zevk için. kaç kız evlat tanıdın sen anaya babaya el kaldırsın? yapma bunu kardeşim yapma, gözünü seveyim...

Aaaa sessizlik oldu? Çünkü yine bir yerlerde kiz bebek dogdu...
    (nukleerella, 08.05.2008 12:37 ~ 12:40)
  24. cok sacma bir eylemdir, sanki adam amansiz hastaliga yakalanmis gibi davranmak ne sacma bir olaydir cok gereksizdir. saglikli olmasi en önemli konudur.
    (Ohrschmerz, 08.05.2008 12:50)
  25. (bkz: oglani aramak)
    (judas, 08.05.2008 12:52)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» oss den ilk cikan kisiyle veli diyaloglari » kaymakli ekmek kadayifi » ogrenci » avini bekleyen moderator » ayakkabiyla sevisen kadin » aydemir akbas » entry » kahkaha atmak cok kotu » bir of ceksem karsiki daglar yikilir » basliklari alt alta okumak » leaving on a jet plane » fenerbahce » fort boyard » okan bayulgen » michael haneke » e okul » semih senturk » stryker » dolapdere big gang » orospu cocuklari » fatih tekke » forma numaralarinin anlamlari » guzellikle insan oldurmek » logo » karalti » gece yolculugu » kas yapayim derken goz cikarmak » metin turan » tire nin tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa