yasar usta 

kapat
  1. munir ozkul'un süper canlandırdığı karakter.o duygulu sahneler gözümün önüne geldikçe bünyemde ne kadar salya var, sümük var, hıçkırıklar eşliğinde dışarı attırıyorum..

- yaşar usta, söyle oğluna kızımın peşini bırakacak o kadar, al şu parayı da!
    - bak beyim, senin malın mülkün varsa benim de gururum ve şerefim var!*
    #665627 (esnaf ve sanatkar, 25.09.2006 19:59 ~ 20:00)
  2. ben yaşar usta, bugüne kadar bir karıncayı incitmemiş yaşar usta, hiç düşünmem çeker vururum seni diyerek patronu yusuf yusuf ettiren baba adamdır. O bir film karakteri gibi lanse edilse de aslında içimizdeki sen, ben, o dur..O toplumsal vicdanın sevgiye hürmetin ve aşka saygının dışa vurumu, evlat sevgisinin sembolüdür.
    #771130 (xiphoideus, 24.10.2006 22:19)
  3. bak beyim;
    sana iki cift lafım var: koskoca adamsın, paran var, pulun var, her şeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu karda kışta sokağa atmak, ac birakmak? ama nasıl yakışmaz? sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saaddeti çok gören? anlamıyor musun beyim, bu cocuklar birbirini seviyor! ama ben boşuna konuşuyorum... sevgiyi tanımayan adama sevgiyi anlatmaya çalışıyorum....sen büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi saim bey...sen mi buyuksun hayir ben buyugum yani yasar usta. sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! gözümde pul kadar bile değerin yok. ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiçbir şey yapamayacaksın! yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz. biz güzel bir aileyiz. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun! dokunma artık aileme! dokunmaçocuklarıma! dokunma oğluma! dokunma gelinime! eğer onların kılına zarar gelirse ben, ömründe bir karincayı bile incitmemis olan ben, yaşar usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni! anlıyor musun? vururum ve dönüp arkama bakmam bile...

repliğiyle bizi kendisine hayran bırakır...
    #851311 (habis, 13.11.2006 01:51)
  4. http://www.youtube.com/watch?v=ZUkXwPKjYnI +
    #1812934 (TTTDDD, 24.06.2007 00:35)
  5. yaşar usta bir halk kahramanıdır nezlimizde. o ezilenin sesi olmuştur. burjuvaziye posta koymuştur. o hepimizin babasıdır. ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. * * "ben yaşar usta, bugüne kadar bir karıncayı incitmemiş yaşar usta" derken elini göhsüne bir vuruşu ve gözlerde yarı baygın bir bakışı vardır ki. karşısında değil milyarder saim bey, barbar conan olsa yusuflar. *
    #2051122 (maribaturu, 01.08.2007 16:02 ~ 16:03)
  6. "sen büyük patron,milyarder,para babası,fabrikalar sahibi Saim bey sen mi büyüksün? hayır ben büyüğüm,ben,Yaşar usta!!" repliği ile gözleri yaşartmış, "münir özkul türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusudur" dedirten bizim aile karakteri.

o bir efsane.

o muhteşem "gözümü kırpmadan çeker vururum seni" sahnesi hakkında bazı yorumlar;

cicikiz0 : Bunun kadar temiz film olamaz ya.. her gordugumde bu bolumu icim titriyor resmen..

ashabilyemin : çok şey öğrendim yaşar usta dan...

cepixforum : aslında çok şey anlatıyor sevgi saygı herşey

uniserpico : turk sinamasinda munir ozkul replikleri diye bi kitap ciksa yeridir.*
    #2051163 (micro cuts, 01.08.2007 16:09 ~ 16:12)
  7. münir özkul klasiği. bizim aile ve gulen gozler filmlerinin babası. onurlu adam.
    #2053982 (bok var, 01.08.2007 23:51)
  8. (bkz: dondurmacı yaşar usta)
    #2230795 (erme1984, 30.08.2007 19:55)
  9. münir özkul'un canlandırdığı unutulmaz karakterdir, sadece seyredin, evlatları için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan babayı, saygın ayakta duran adamı görürsünüz beyaz perdede münir özkul'u değil, yaşar usta'yı. kalmamıştır onlar gibi değerler, onlar gibi oyuncular.
    #2230812 (ynglan, 30.08.2007 19:59)
  10. (bkz: bak beyim sana iki çift lafım var)
    #3886007 (eses taraftari porsuk canavari, 29.08.2008 04:29)

© 2008 - uludağ sözlük

yasar usta başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yasar usta ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yasar usta nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» istanbul universitesi muhendislik fakultesi » decimation » seiko » riddick » terorun kokunu kazimak icin oneriler » hunharca isemek istemek » piercing » bahadir boysal » zenit petersburg » nobody s fool » m m m » metin yuksel » ynglan » her sag gorusluyu gizli abazan zanneden yazarlar » sozlukteki bursasporlular » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » emre belozoglu » yahudi » dilber kocarslanli » maxim tsigalko » microsoft » sirenia » yandi gulum keten helva » st gallen » fargo » laiklik » testislerin sivri topuklu ayakkabiyla ezilmesi » siberian divide » ilgisiz sevgili » testerenin musluman olma ihtimali » seovi insanin icindedir