bugün

hegel'in ortaya idealar için attığı, marx'ın maddelere indirgeyip ideolojisini oluşturduğu aşamalardır... bir örnek verecek olursak; sağ düşünce ortaya fikirlerini koyar bu tezdir, bunun karşıtı sol düşünce buna karşı fikirleri öne sürer bu antitezdir, her iki tarafında yanlış olmayan görüşleri bir potada eritilir bu da sentezdir... yalnız bilinmesi gereken; ortaya çıkan sentezinde bir tez olduğu ve bu tezinde bir antitezi olacağıdır.. ve bu şekilde her şey bir devinim içinde devam eder.. bunu da herakleitos aynı derede iki kez yıkanılmaz sözüyle açıklamıştır..
parantez içinde kullanılan cümlelerdir..
*
turkiye modeli 'tez antitez kavga' olan cozum modelidir. ne de olsa, tez sunulur. sonra antitez gelir. "sen ne diyosun laaaaaaan!!!!" feryatlari yukselir, kafa goz yarilir, mutlu mesut cozum bulunmaz.
diyalektik kavramının açılmış şekli.
(bkz: hegel)
(bkz: diyalektik)
6. nesil yazar. *
(bkz: ben mi o da ne)
diyalektik sisteminin formülüdür.
fransa'da ortaokulda ve özellikle lisede, genelde tarih, coğrafya, edebiyat ve felsefe sorularına cevap yazmak için sınavlarda ve ödevlerde çoğu zaman kullanılan sistemlerden biri.
felsefe öğretmenimin defalarca örnek vererek anlattığı halde bi türlü zihnime oturtamadığım söz öbeği.
okuduğu bölümün hakkını vereceğine inanılası yazar. insanı motive etmesini biliyor. *
altıncı nesil yazar. hoşgelmiştir.
neden çaylak olduğu merak edilen yazardır.
yiğit bulut'un programına katılanlara yaptığı işkencedir.

(bkz: sansürsüz)

ulan biz türküz, lafa girdik mi nalına da mıhına da vurucaz ki onun adı muhabbet olsun.
en cahilinden en alimine kadar bu böyledir.
= analiz sonucunun formülüdür bir yerde. konuya dair;

(bkz: idealist diyalektik)
(bkz: diyalektik materyalizm)
marks'a göre,

tez: feodalizm

antitez:kapitalizm

sentez: komunizm
Marx' ın üniversite hocası olan ünlü idealist felsefeci Friedrich Hegel'in geliştirdiği bir kavramdır.

Hegel, herşeyin karşılıklı bir çatışma içinde olduğunu, bu çatışmanın "tez-antitez-sentez" formülüne göre geliştiğini iddia etmiştir. Örneğin, Hegel'e göre, bir fikir (yani tez) toplumda rağbet bulduğunda, zaman içinde bunun karşıtı olan karşıt-fikir (yani antitez) gelişecektir, tez ve antitezin karşılıklı etkileşiminden yeni bir fikir yani "sentez" doğacaktır ve bu süreç bu şekilde (tez-antitez-sentez sırasıyla) devam edecektir.

bu kavrama , hayatın bir mücadele ve savaş yeri olduğunu ve bu mücadelede güçlü olanların güçsüzleri yok ederek hayatta kalabileceğini iddia eden Darwinizm ile birleşince ballı kaymak olmuştur. ondan sonra bir hayvan olan insan -ki zaten maymundan geldik- hertürlü tecavüze uğramıştır.

not : günümüzde hala bu saçmalığın peşinden koşanları görmek ne acı!..
(bkz: bahadır baruter)
sonuca başarılı bir şekilde ulaşmanın yoludur. artı kutupla eksi kutbun birleşmesidir.

özellikle iktisadi olarak sol görüşlü olup toplumsal olarak sağ görüşte olanların düşüncelerini açıklayan felsefe ve toplum bilimi terimidir; bir tarafta ekonomik eşitlikçi sosyalizm[toplumculuk], diğer tarafta ulusun birliğine inanan nasyonalizm[ulusçuluk]. (tez, antitez) sonuç ise nasyonal sosyalizm. (sentez)
Diyalektigin her aninda birbirine donusebilenen sistemler.
Halkın kendi kendini yönetmesidir.
tez= emperyalizim
antitez= kominizim

sentez= (bkz: yeni dünya düzeni)