tercih 

kapat
  1. seçenekler arasında seçim yapıp, en uygun olanını seçme.
    (asiti kaçmış kola, 08.05.2006 21:13)
  2. bir şeyi tercih etmek = diğer seçeneklerden vazgeçmek
    (PuCCa, 27.09.2006 17:43)
  3. (bkz: cinsel tercih)
    (6.4.r.1.$.h, 27.09.2006 17:45)
  4. insanı ikilem de bıraktıran, kafayı allak bullak eden eylem...
    (Harvester of Sorrow, 27.09.2006 18:37)
  5. elinde olan şeylerden en iyisini seçmek, örnek;
    hayatın dışında kalıp hayatı seyretmek veya hayatın tam ortasında olup mutlu yaşayıp mutlu ölmek. işte bu tercihdir. ve tercihler hayatınızı değiştirir. *
    (istanbul icin efkar vakti, 27.09.2006 18:52)
  6. her tercih bir vazgeçiştir.
    (lacivert, 30.11.2006 16:17)
  7. Dünyada ne ikbal ne servet dileriz
    Hattâ ne de ukbâda saadet dileriz
    Aşkın gül açan bülbül öten vaktinde
    Yaranla tarab yâr ile vuslat dileriz.

*
    (mulayim, 06.12.2006 23:26)
  8. 22 temmuz genel seçimlerinde oy kullanmak için verilen mühürde yazan yazı.
    (eaglemre, 22.07.2007 13:50)
  9. yozlaşmış ve kendi kendini çürütmeye devam eden sistemin, insanın elinden aldığı özgür seçim hakkı. insanın ömrünü vererek kurduğu hayalleri oluşturmak için kullanmak istese de, sistemin çatık kaşlarına ve dayatmasına yenik düşen zavallı.
    (abberline, 22.07.2007 13:52)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» galatasaray tezahuratlari » toto tamuz » aramis » galatasaray taraftari » shantel » saadetin istirap cekmek oldugunu ben kesfettim » preeklampsi » kremasyon » yannick noah » spread your wings » turkce olimpiyatlari » akp hukumeti » uc buyuk sozlukun entryleri haber sitesinde » uc maymun » 1 haziran 2008 kadikoy kurt sorununu cozun mitingi » hande ataizi » dertler benim olsun » alternatif klip hareketleri » utanmadan cakma converse giyebilen insan » broo » taharetmuslugu » i thought i knew it all » ablanin evlenmesi » muro » circus » pesindeyim » atom bombasi yutmak » arkasi » styx a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa