bugün

''kadınların tek varoluş amacı çocuk doğrumak mı acaba?'' diye bir soru cümlesini bana söyletmiş olaydır. telefonun mucidi bir erkek, arabanın mucidi bir erkek, elektiriğin mucidi bir erkek, internetin mucidi bir erkek, herşeyin tek mucidi erkek. peki kadının mucidi olduğu şey nedir?

(bkz: tek amaç beğenilmek)

(bkz: mucit)

tepkiler üstüne edit: bir elin parmağını geçmeyen kadın mucitleri savunmayı nasıl başarıyorsunuz?. binlerce yıldır insan dünya üzerinde ve siz 1 veya 2 kadın yazabiliyorsunuz. onuda googledan bakarak yazıyorsunuz. kendi başınıza bildiğiniz 1 kadın mucit bile olmadığından eminim. hala nasıl savunma mekanizmasını çalıştırabiliyorsunuz şaşıyorum. kadınları aşağlık görmüyorum. zeka seviyelerinin az olduğunu düşünüyorum.
baş ağrısını icat ederek uygarlığa büyük bir katkıda bulunmuşlardır zaten.
mucitleri doğurmuş olması yeterlidir.
(bkz: marie curie)
bu da linki
http://tr.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie
sonra cahil denince alınıyorlar arkadaşlar.
evde bulaşık yıkayıp çocuk bakmaktan zamanı kalmamasından dolayı olması yüksek bir ihtimaldir. bundan başka bir de araştırma ekibindeki erkek fertlerin bencil olması durumu da vardır.
doğru bir önerme değildir.
MARY ANDERSON: mekanik araba CAM sileceklerini iLK TASARLAYAN OLMUşTUR.
ADA BYRON LOVELANCE: ilk bilgisayar programını bulmuştur.
http://www.turkstudent.net/board/topic/65472
linkten de görülebileceği gibi az mucitlik yapmamıştırlar kadınlar. hiç yok demek hatadır ama var olanlar da pek işimize yarayor mu, bilemedim.
doğru olmayan bir önermedir. geçmişten bu yana toplumda kadınların genelde geri planda bırakılmış olması nedeniyle toplam içinde kadın mucit sayısı az olabilir, ama bilim, edebiyat gibi alanlarda pek çok ünlü kadın da vardır.
örneğin,
(bkz: madam curie)

ayrıca biraz araştırınca başka örnekler de bulunabilir:

Taşınabilir bisiklet (Elena Carli ve Sigridur Heimdottir).
ilk sentetik kumaş, Kevlar (Stephanie Kwolek).
Bitkisel Mürekkep (Desiree Perlea Parascan).
Köpeklere gözlük (Denise Lemiere).
Saç masajı cihazi (Maria Rosa Abbate).
Araba park etme kumandası (Marina, Rita, Lisa, Sarah Veronisi).
Ayak masajı cihazı (Alessandra Berlinghieri).
Sesle hareket eden bilgisayar (Martine Kempf).
Ekolojik çöp makinesi (Maria Teresa Bricchi)

(tepkiler üzerine edit üzerine edit : örneğin marie curie'nin bilimsel çalışmaları uğruna kanser olup hayatını insanlığa feda ettiği gibi gerçekleri bildiğimiz için kadın mucitleri savunmayı başarıyoruz. artı , tarihte velev ki hiç kadın mucit olmasa, bunun bilime, ülkesine katkısı olmayan erkeklere ne gibi bir üstünlük veya boy uzaması sağlayacağı da ayrı bir merak konusudur.)
(bkz: erkeğin mucidini kadın sanan insanlar)
ada byron lovelonce: ilk bilgisayar programı,
ann tsukamoto: kök hücre izolasyonu,
patrisia bath: lazerle katarakt ameliyatı,
sara mather: denizaltı lambası ve teleskobu,
marie tucek: sutyen,

kadınlar bir şey icat etmediyse bu ve bunun benzeri birçok icat ne oluyor?
yanlış bir önermedir. erkekler kadar bu işlerde başarılı değillerse de, icat ettikleri şeyler, çalıştıkları meseleler elbette olmuştur, vardır.

mini etek gibi gereksiz bir zımbırtının mucidi de kadındır.
erkek egemen toplum oluşturup , kadınların yaptığı şeyleri tarih yazılırken göz önünde bulundurmayanların cinsinden birinin yaptığı tespit olabiliritesi yüksek olan başlık.
Şimdilerde okuduğumuz tarih gökten zembille inmedi, bilindiği üzere insanlar tarafından yazıldı, ama objektif ama taraflı. Elbette ki korumacı, hep ön planda olan, egemen gösterilmeye çalışılan erkeğe mucit rolü yakışırdı. Sen kadına anne rolü biç, yaşamak için ona muhtaç ol sonra da kadınlardan niye mucit çıkmamış. Ah zeki; tarihi yazan siz, ön plana çıkan siz, ya ne olacağıdı.
muhtemelen ortaçağda "cadı" diye yakılan kadınlar, tarihteki mucit kadınlardı. bunun yanı sıra, kadınların toplumda baskılanması sonucu, doğaçlama isteyen konularda erkeklere nazaran geri planda olduğu da gerçekliktir.
bir çok yazarı araştırmaya itmesi ve bilgi sahibi olmalarını sağlaması yönünden güzel lakin gerçekliği olmayan önerme.
kadınların tarih boyunca eğitilmemiş ve kamusal alandan uzak tutularak özel alanda (ev) gelişmelerine, hakimiyetlerine izin verilmiş olması nedeniyle kullanılmayan kasın güçlenmemesi gibi basit bir açıklaması olandır. esasen kadınların bebeklikten itibaren maruz kaldığı toplumsal roller gereği kendilerinden mucitlik de beklenmemiştir.

(bkz: toplumsal cinsiyet)
(bkz: sözlükte hiç mucit olmaması)

eveeeet, demek ki hepimiz gerizekalıyız, kafamız basmıyor, allah biz uuserları embesil yaratmış. bir-iki mucit çıkarsa aramızdan onlar da istisnadır, google'dan bulunmadır.

başlığı açan kendi zeka seviyesi hakkında ne düşünüyor acaba?
belki de vardır ama yoklarsa da uğraşmak istememiş olabilirler. (bkz: ben bilmem beyim bilir)
(bkz: ırkçılık)
(bkz: ayrımcılık)
(bkz: faşizm)
evinin kadını çocuklarının anası olmak gibi çok daha önemli işleri olduğu için pek zaman ayıramamıştır icadlara filan.
tarih boyunca, kadınlar üzerinde kurulan baskılar sonucu; kadınların eğitimine verilen önemin az olması ve kadınların yaptıklarının takdir edilmemesi ile doğru orantılı olabilecek önerme.

hiç kadın mucit olmamıştır değil de, erkeklere nazaran daha azdır kadın mucitler. eski devirlerden bu yana, son yüzyılı saymazsak, kadınların toplum içindeki yerinden kaynaklanan durumdur. çünkü erkekler, kendilerinden zeki kadınları görmeye katlanamamışlardır ve kadını, evdeki süs eşyası olarak veya hizmetçi olarak görmekten daha mutluydular. tabi modern zamanla birlikte, kadınlar haklarını kazanmışlar ve bunlar için çok uğraşmışlardır. ve her alanda, erkeklerle yarışabilecek duruma gelmek için çalışmaktadırlar.
yanlış bir düşüncedir. biraz araştırılırsa pek çok isme rastlanabilir. gerçi baktığımda pekte elle tutulur bişey göremedim ama sonuçta hayatı kolaylaştırıcak şeyler hepsi de.

(bkz: şırınga)

(bkz: sütyen)
hiç kadın mucit olmaması diye bir şey yoktur. erkeklere göre sayıları daha azdır, bunun da suçlusu tamamen erkek egemen toplumun kadın üzerindeki baskısı, kadınların eğitiminin gereksiz bulunması ve toplum içindeki ''doğurup büyütmek, yemek pişirip ev işi yapmak'' rolünün dayatılmış olmasıdır. uzun bir süre insan yerine bile konmamıştır ki kadınlar. bunu bizim ülkemizin insanlarının daha iyi görmesi lazım aslında. anadolunun bir köyünde 9 yaşında kocaya verilip 8 çocuk doğurtulan kadının bir şey icat edememiş olması aptal olduğunun göstergesi olabilir mi?
esasen tüm icatların geri planında kadınlar yatmaktadır diye düşünmekteyim. icat yapmamalarına rağmen, sokrates gibi bir filozofun karısından çok çektiği rivayet edilir. evrim teorisinin kurucusu darwin in karısıyla hiç te iyi anlaşamadığı bilinmekte. bu bağlamda kadınların ilim irfan hayatındaki önemi su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
pehhh, güldüğüm cümle.

kadınlar dünyadaki en büyük mucittir, erkekleri kim buldu sanıyorsunuz, romalılar mı?
gayet doğaldır. çünkü onlar mucidedir.
(bkz: mucide)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar