prensip 

kapat
  1. ilke, umde.
    #110043 (can, 11.03.2006 11:49)
  2. kisinin karakterine baglı olmakla birlikte bazı kisilerde takinti haline de donusebilir.
    #129436 (ümit, 24.03.2006 14:28)
  3. (bkz: prensiplerim vardır benim)
    #282619 (lilithhh, 27.05.2006 15:24)
  4. en kötü mazaretlerin dayanağı
    (bkz: prensip meselesi)
    #282623 (ben-sen-o-biz-siz-onlar, 27.05.2006 15:25)
  5. takıntı haline dönüşmesi gereken çünkü gerçek anlamda hayatı zehir edecek

sonuçlar doğurabilen davranış şeklidir. mesela bir insan kendisine bir şeyin

yapılamamasını istiyorsa bunu onun yapmaması için hareketlerini düzenler

ve bunu prensip haline getirir. hatta kahvaltıda zeytin yemek de bir prensiptir

kimine göre ama sizlere kendimden örnek vererek olaya bir açıklık getireceğim.

--spoiler--

bir defa satışa uğradıktan sonra kesinlikle kişiye ikinci bir şans vermeyen ben,

bu hafta yine yapmışımdır yapacağımı ve bir bayanı kıramama özelliğimi

hortlatmışımdır. kızın benle eğlenmesine izin verip egosunu tatmin ettirmişimdir.

olay şöyle ceryan etti. bu bayanla sözleştik bir gün oturacağız bir şeyler içeceğiz ve

azda olsa rahatlayacağızdır. sonra bayanın sınavı çıkmış ve olay ertelenmiştir. daha

sonra bayanın arkadaşının hasta olduğu haberi gerçekten bizi çok üzmüştür. ve olay

yine ertelenmiştir. sonra aslında ilkinde prensip gereği bir daha buluşma teklifi

etmemem gerekirken bu güne yine buluşma teklifi edilir ve bayan uyuduğunu

söyler. be hey dürzü markasiz; ne diye yiyemeyeceğin lokmaları ağzına atarsın.

kes at bunu daha önce de yaşadın sana hep oluyor. prensiplerine önem veremek

çok önemlidir. çünkü hayat bir anda sizin karşınıza dönüp ters tarafa doğru akabilir.

ya da siz tersinize dönersiniz.
    --spoiler--
    #1774160 (markasiz, 15.06.2007 23:27)
  6. kısaca özetlenecek olursa, rahatlıkla, komplekslerden başka bir şey olmadığı söylenebilir.
    #1795951 (mikserde yuzen balik, 20.06.2007 16:50)
  7. ilkeler, kişinin kendine belirlediği sınırlar ve koyduğu kurallar.
    #2215878 (unique270, 28.08.2007 15:57)

© 2008 - uludağ sözlük

prensip başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. prensip ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu prensip nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» akp ile chp arasinda bir secim yapacaksin lan » arnavutkoy » orijinalinden guzel olan coverlar » harun yahya vs einstein » no one is there » fuhus yapanlarin ekmek paramizi kazaniyoruz demesi » masaustu » army of me » no tanri no cry » arsmahal » flaman » gullibility » medar i iftihar » ayyash maghanda » devletin apo ya teklif goturmesi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » shattered » ask acisi ceken erkek » mozzart » annene babana aciyorum evladim » atsizcilar com daki rock metal tartismasi » berbere sac tarif etme sikintisi » voleyi vurmak » richie rich in dolar isaretli pijama giymesi » annenin sosyalizmi cokerttigi an » asiret dugunleri » havali havuc kafali etrafi ibnelerle sarili » uludag sozluk dergi olsa basa gelecekler » madonna yi daga kaldirirken dikkat edilecekler » goz doktoru » turkey hill