nurcu 

/ 4
kapat
  1. (bkz: said i nursi)nin kurduğu cemaatin (bkz: murid)i
    #384521 (rapter, 29.06.2006 16:17)
  2. (bkz: mürteci)
    #724904 (pimpof, 11.10.2006 20:36)
  3. nur cemaatine dahil olan kişi.
    tiplerinden tanımlamak kolaydır.tanımlayamadıklarınızsa zaten 1-2 yıl sonra cemaatten ayrılırlar.
    sürekli enaniyet sozcugunu kullanıp mutevazilik taslarlar.
    tek tip insan tek tip düşünce ortak amactır. birşeyler tartısılmadan direk itaat vardır.
    biliyorum genelleme yaparak tek tip düşünen ben oluyorum ama gözlemler paylasıldıkca güzel.*
    #724964 (seme, 11.10.2006 20:49 ~ 30.01.2007 15:15)
  4. Bursa'nın Demirtaş köyünde nur cemaati mensubu bir hoca ile onunla görüşmeyi neden istediği bilinmeyen bir adamın diyaloğudur. Adam modern görünümlüdür.
    (hoca evinden çağrılır ve kapısının önünde aynen şunlar konuşulmuştur),
    -merhaba hocam
    -merhaba, ama baştan söyleyeyim yollarımız ayrı!
    -Yollarımız ne kadar ayrı olsa da kıblemiz bir hocam.
    -...
    Benim bildiğim nurlu insan bu konuda dumur olmaz.
    #725169 (Berserk, 11.10.2006 21:29)
  5. iki peygambere sahip insancıklar.fetullah gülen in matematik profesörü ile yarışabilecek derecede matematik bilgisine sahip olduğunu iddia etmişlerdi zamanında...
    #725189 (angelripper, 11.10.2006 21:34)
  6. güneydoğuda pkk'nın nurcularla ortak hareket ettiğini, resmi devlet raporunda pkk'ya "kürt halkının haklarını arayan sivil toplum örgütü" diyen nurcu savcı ferhat sarıkaya'nın tipine bakarak anlayabiliriz.

uğur mumcu bu tip kirli ittifaklara (bkz: kürt islam terörü) derdi.pkk ile islam yanyana gelmez demeyin, amerikan dolarları öyle bi getirir ki.
    #725200 (esnaf ve sanatkar, 11.10.2006 21:37 ~ 21:40)
  7. (bkz: bedüizzaman said nursi)
    (bkz: hizmet)
    #725201 (noway, 11.10.2006 21:37)
  8. hayatta her insanın görevi vardır. birinci görevi yaşamak, ikinci görevi yaşamak için çalışmak... ve böyle gider. kim için çalıştığını bilmen gerekir kendin için çalışıyorsan doğru yoldasın, başkası için çalışıyorsan başkasının fikirlerini yaymayı amaçlamışsan kendin için çalışmıoyrsundur. geleceğin için çalışmıyorsundur. o kişiler için çalışıyorsun ve onlar için çabalıyorsundur.
    sağolsunlar bizim basınımız onun bunun hakkında yalan söylemek, atıp tutmak için baya bir özgürlüğe sahip. kendini bilmez yazarlarımız var, bir gün siyah bir gün beyaz diyen... ve tabi birde bunların maşaları. (üsttekileri söylemiyorum, onlar zaten örgütün başını çekiyorlar) bu maşalar bir takım işler çevirir türkiye yi bölmek, gündem oluşturmak adına.
    bunun dışında birde bizim genç yazarlarımız var "çıkarın at gözlüklerinizi deyipte, at gözlüğünü kendileri takan yazarlar". bu insanlar sadece kendi çerçevesinden bakabiliyorlar etrafa fazla açılamıyorlar. batıyı örnek alan bu genç nesil, kendi değerlerini ve kültürünü reddedip batının kültür ve değerlerini alamayan fakat sadece özenmekle yetinebilen insanlar;
    hiç nurcuların içinde bulundunuz mu?
    ya da hiç kürtlerin içinde güneydoğuda yaşadınız mı?
    neyin ne olduğuna orda öğrenerek karar verdiniz mi?
    hiç kimse kendini peygamber ilan edemez, edenin de arkasına kimse zaten gitmez. çünkü biliyoruz ki son kitap belli son peygamber belli!!!
    kimin kim hakkında ne iddia ettiğine bakma!!!
    kim kendi hakkında ne iddia ediyor, ona bak!!!
    bir insan en aptal insan da olsa, dinle onu... anlarsın!!! ve belki o insandan bile öğrenecek bir kaç şey vardır. başkasının hakkında atıp tutmak, iddia etmek kolay!!! şu zamanda başkasından duyduğunla değil kendi yaşadığın ve inandığınla konuş!!!
    kendini bilmez insan her yerde vardır. devletin başında da var, işçinin memurun doktorun avukatın ne bilim neyin arasında da var.
    türk olupta vatan haini hiç yok mu?
    islamiyete ve islamcılar sadece şu açıdan kızabilirsiniz;
    osmanlı devleti fethettiği yerlerde yaşayan masum insanları kılıçtan geçirmedi, çünkü islemiyet hoşgörü diniydi (halen de öyle) ve böyle bir şeyi de emretmiyordu. eğer emretseydi belki de şimdi dünyanın hakimi osmanlı olurdu. ne amerika dinlenirdi ne de avrupa birliğine girmek için kıç yırtmalar olurdu.
    o yüzden şimdi "nurcu" öyle ya da şöyle biri değil, kendi dinini yaşayan insanlardır. said nursi ise alimdir, fetullah gülen ise hocadır. bir matematikçiyle integral türev çözecek durumda değildir. evrenin var oluşu hakkında bilgiye sahip kişilerdir. ve bu bilgi kuran ile birlikte yine ilim ve bilim kitaplarına dayanır. (son cümle fetullah gülen için değil)
    * * *
    #1103176 (sigarasi olan var mi, 04.01.2007 05:30 ~ 05:35)
  9. genellikle hizmet ile eş tutulan tarikattir. halbuki fethullah gulen hareketi bunun sadece bir koludur, risale-i nur'lari yorumlayan herhangi bir harekettir.
    #1103191 (curufinwe, 04.01.2007 06:17)
  10. (bkz: hizmet insanı)
    #1170084 (cryptic, 18.01.2007 00:36)
  11. bediüzzaman denen amca ya tapan kişiler.
    #1480206 (angelripper, 01.04.2007 19:11 ~ 19:12)
  12. pek muhterem fetullah gülen ve arkadaşları tarafından maddi ve manevi sömürülen insanlar.
    #1639693 (gmail notifier, 13.05.2007 20:43)
  13. her çeşit din sömürüsüne inanan,lapin gibi atlayan,yemek niyetine yiyen,üzerine de zemzem suyu içen şahsiyettir. *
    (bkz: o değil de bunların gençleri vardı onlara noldu)
    #1660402 (MansonicAddiction, 19.05.2007 00:55)
  14. hocaefendi sözünü günde 1135 kere kullanan, kolormatik gözlüklü post-modern mürit.
    #1660410 (thedewil, 19.05.2007 00:57)
  15. (bkz: hepimiz nurcuyuz hepimiz fethullahçıyız)
    #1686597 (hayvan adam, 25.05.2007 22:27)
  16. kendilerine göre :
    nurcu olmayan yabancıdır, sapıktır...
    lisan-ı arap vacib, kürt caiz, türk lazımdır, türkçe sakın okumayın, kafanız karışır, nurları yazamaz ve okuyamazsınız...
    #1773836 (demolay, 15.06.2007 22:25)
  17. kendilerine nurcu demediklerinden alinmadiklarini tahmin ediyorum, keza bu tür sifatlar ancak sifatsizlarin kaale aldigi bir gereksizliktir.
    ampulcu olmak ya da olmamak, iste bütün mesele bu ! bsg
    #1773858 (alchemist, 15.06.2007 22:29)
  18. efendim bu insanların iş yerlerinde atatürk fotoğrafının arkasında bir ışık kümesi varmış. *
    #1773862 (markasiz, 15.06.2007 22:30)
  19. nur adında sevgilisi bütün erkekler...
    #1773889 (Cavit, 15.06.2007 22:34)
  20. -atatürk için -tek harfine dokunmuyorum dokunmuyorum-ayasofya camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı? ifadelerini kullanmış
    -türkiye cumhuriyeti'ni "kuruluş aşamasından bugüne kadar hep din karşıtılığı yapmış, siyaseti nur saadeti'ni söndürmeye yönelik olan dinden uzak kalmış" olarak tanımlamış
    -insanlar için yegane geçerli olan anayasa'nin kur'an olduğunu iddia etmiş
    -çok kadınla evlenmeyi mübah ve hatta sünnet ilan etmiş
    -reformu sadece hıristiyanlığa özgü kılmış, inkılapları ve yenilikleri dine aykırı olarak afaroz etmiş

yavaş yavaş devletin kademelerini ele geçirmeye başlayan cemaat, konsantre ampul.

bir de müridleri var bunların, sorsan hepsi de en iyi mürid grubunun kendisininki olduğunu iddia ederler.
    #1774059 (Aria GalaCtiCa, 15.06.2007 23:06 ~ 16.06.2007 12:20)
  21. kendi icinde kollari olan topluluk, bu topluluklarin kim oldugunu ve hangi noktalarda ayrildigı tam bilinmeyen ,yeni adları "fethullahçı" olan cemaat.
    (bkz: tiksinç insanlar)
    #1774073 (epru, 15.06.2007 23:10)
  22. yalanlarla aydınlanan, aydınlandığını zanneden, dîni bütün(!) insan.

19 mayıs törenlerine az bir vakit kala istanbul'un bÂzı semtlerinde el altından ufak bildirgeler dağıtan bir zihniyetin destekcisi. bildirgeye göre "neye seviniyorsunuz ? din elden gitti, hilâfet kaldırıldı, saltanat gitti, kur'An dili olan arapça yerine latin alfÂbesi geldi..." ve tonla saçmalık daha.

bakışları bile tuhaf, sanki "soru sormayacaksın" gibi tembihlenmişlerdir.
    #1774179 (gothic evil, 15.06.2007 23:32)
  23. kendileri dısındaki herkesi yanlarına çekmekye calısırlar. işte sunumuz var gelsene, bunumuz var gelsene diye sürekli sizi bir yere davet ederler. siz fethullan güleni, peygamberleştiriyorsunuz denildiginde işe apısıp kalanlardır.
    #1774188 (tatlı su levregi, 15.06.2007 23:33 ~ 23:34)
  24. sinir eder çoğu. hayır biz de kendi çapımızda müslümanlığı yaşıyoruz da sizin kadar sosyalist dinci olmaz be. dinlerin kardeşliği felan islamiyeti resmen hristiyanlik gibi yorumlatıyorlar.. ne bileyim hoşgörü dini diye diye dinimizi bi acaip ettiler. sahibi oldukları kanallarda program sunan kadınların her bi tarafı açık böyle olmaz ki. tam yap işini.yüzünde bir helke boya.vücut hatları belli sonra müslümanlıkta böyle mi olur diye millet gıcık kapıyor.

ha bir de gençliğimde tanıştığım versiyonları da sinir bozucuydu. ulen insan namaz klıyorsa dini vazifelerini yerine getiriyorsa niye sizle beraber yapsın ki. cemaat denen olay camidedir. neden sizle bir grup,ya da ekip olalım? sonra zaman geçtikçe pinti yönleriniz ortaya çıkar her şeye para istersiniz... 15 sene evvel analiz edip çözdüm gitti. daha ne uğraşayım.

ha şimdi bu cemaatin gazetesi bedava gelse okurum dedim ,evet okurum haberler ve eleştriler fena değil bir insan kendini bildikten sonra dünya kadar gazete kitap okusa değişmez fikri. spor haberini okurum,olup biteni,okurum geçerim kenara. hemen bir gazete okumayla dünyamız değişse ..işimiz iş olurdu vallaha..

buradan o kişinin arkasından gidenlere seslenmek istiyorum ! gözünüzü açın ve sadece allah'ın emirlerini uygulayın.. öyle cemaatmiş felanmış yanlış yönlere sapıyorsunuz git gide..
    #2759378 (seksenbir, 28.12.2007 20:32)
  25. ayrıca lise ve ortaöğretim olmak üzere birçok okul yaptırmışlardır.
    #2759480 (verona, 28.12.2007 21:02)
/ 4
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

nurcu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. nurcu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu nurcu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about nurcu. Copyrights of the articles are belong to their authors.