mebs 

kapat
  1. Açılımı: Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri
    #797549 (chacalcarlos, 01.11.2006 01:09)
  2. mebs okulu. ayrıca açılımı biraz daha değişik olsa gerek. ve değil de virgül var gibi. *
    #816666 (cryptic, 05.11.2006 01:53 ~ 02:00)
  3. acemi birliğimi yaptığım rütbelisinden erine kadar çok saygın askerlerden oluşan yemekleri özel tabldot şirketi tarafından yapılan her türlü sosyal aktivitenin * * olduğu eğitim ve doktrin komutanlığına bağlı muhabere alayı.acemiler için mebs tatil köyü olarak adlandırılır.
    #826025 (kurabiyecanavari, 07.11.2006 12:03 ~ 12:06)
  4. 309ncu dönem olarak askerliğimi yaptığım kışla.
    askerler arasındaki açılımı: 'Mehmetçik en iyi burada S..lir' şeklindedir.
    #4293046 (mhertalian, 28.11.2008 19:14)
  5. bir dönem sözlüklerdeki tatil köyü yakıştırmasına pek bi bozulmuş acemi birliği.
    sağolsunlar öyle olmadıklarını göstermek için çok uğraştılar acemiliğimiz boyunca.
    gerçi 321. kd'ler içinde mebs okulu paşasını sabah koşusunda eşofmanlı halde görüp tanımayan üzerine bir de koskoca tuğgenerali amca ne işin var senin burda diye sorguya çekmeye çalışan mal tertiplerimi düşününce aslında ucuz kurtulduğumuz yer.
    #4316423 (yav napcan adimi, 04.12.2008 15:31)
  6. 327. kd olarak acemiliğimi dün bitirdiğim mekan. karma bölük komutanı erdem balkan gibi şeker bir insan sayesinde, askerliği daha da anlaşılır hale getirmiş, 28 günlük acemilik sürecinde, hemen hemen, benim açımdan yat kalk, sağa sola dön komutları dışında hiçbir şey yapmadığımız, hafta sonları, sinema seyredip uyuyarak zaman geçirmemize yardımcı olan muhabere okulu. böyle bir askerliğin devamı için gönül k.k.k 'da da aynısı ister, ama babalara gelmek de işten değildir.
    #5179321 (faidelibilgi, 09.05.2009 16:37)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

mebs başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mebs ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mebs nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about mebs. Copyrights of the articles are belong to their authors.