bugün

insanı sinirlendiren dizilerdir. bunlarda 25- 30 yaşlarında herifler oynar ve bize lise öğrencisi formatında yedirilmeye bakılırlar.
bir de bunların ilişkileri saçma sapandır. duyguları falan salakçadır, ergenlik bunalımları da gayet dengesizcedir. normal lise öğrencisinin o eblek hayatını değil de hollywood artizinin çocuğunun yaşamını anlatır resmen.
taş gibi hatunlar vardır, salak salak işler yapar, salak salak duygular yaşarlar...
halbuse, lise öğrencisi eblek tir. odun odun dolaşır etrafta, napacağını şaşırır uyur falan..
çılgın bediş ile başlamış furyanın günümüz yansımalarıdır. bu dizilerde neredeyse herşey fazlasıyla yapmacıktır.
izlenme rekortmeni olan dizilerdir.

(bkz: ulkemizin genc nufusu)
milletin kızlara bakmak için izlediği diziler.
(bkz: koçum benim)*
(bkz: lise defteri)
hayata çok eğlenceli bakan dizilerdir. burda oynayan abilerin, ablaların gelecek sorunları yoktur nedense. hayatları hep "ahmet beni seviyor mu?", "züleyha bana he diyecek mi?" akılları fikirleri aşktır meşktir. "yok aq mallık bizdeydi galiba" dedirtir insana. çünkü göz açıp kapayana kadar dersin anasına ağlatmakla geçmiştir lise yılları da fark etmekte geç kalmışızdır...
(bkz: acemi cadı)
unutamadığımız dizilerden de olabilir.

(bkz: evimiz hollywood da) *
25-30 yas araligindaki oyuncularin rol aldigi, ask ve aile sorunlari uzerine kurulu dizilerdir
essek kadar subyancilarinda kizlari kesmek icin takip ettikleri dizilerdir.
(bkz: beyaz gölge)
genelde hepsi aynı senaryoya sahiptir, bay getirmiştir, gereksizdir, ama reytingleri tavan yaptıran dizilerdir...
lise döneminde izlenilebilen; ancak liseyi bitirip üniversiteye başlandığında sıkan dizilerdir.
the oc. gerçi son sezonda üniversiteli oldular ama olsun.
asla gercekten liselileri anlatmayan ve figuranlar falan disinda liselilerin oynamadigi; geneli yalan dolan ve yapay diziler.
ne yaparlarsa yapsinlar bir liselinin yasadigini o aksam onu izleyen orta yasli adama yasatamazlar, o dizi o gercekcilige erisemez.
her yerinden yamalidir bu diziler.

zaten icinde cadi,buyucu kushcu vb. seyler olanlara hic girmiyorum...
bu dizilerde öyle adam gibi matematik, fizik, kimya, biyoloji edebiyat falan filan dersler yoktur. dizilerdeki en revaçta dersler tarihtir, resimdir, müziktir, beden eğitimidir. birden fazla derse bir hoca falan girer, esas kızımız/oğlumuz bayagı zekidir, sınıf birincisidir falan.
(bkz: acemi cadı nın zararları)
tamamen sağlığa zararlı dizilerdir. saçma sapan ve gerçek hayattan uzak konularıyla genç dimağı zehirleyip apıştırıp bırakırlar. ergenlerin bu dizileri gerçek olarak ele alıp kendi hayatlarıyla karşılaştırmalarına*** ve hayattan soğumalarına yol açar. yan etkileri olarak mide bulantısı ve baş dönmesi de sayılabilir.
genellikle çok fazla sevilmeyen ama çok fazla izlenen dizilerdir. çünkü herkesin lise yıllarına duymuş olduğu bir özlem mutlaka vardır.
genellikle ortaokul ve lise gençlerinin izlediği dizilerdir. izleyiciler heycanlanır vay be elemanların hayatlarına bak aşk, arkadaşlık, ders her şey yolunda sınıf da matrak diye.bir de hepsinde birer idealist öğretmen olur, iyi ders anlatırlar, öğrenciyi severler, anlayışlıdırlar, nedense öğrencilik hayatım boyunca gerçeklerini pek göremedim. * *
(bkz: üniversiteli dizileri)
her ne hikmetse hep tutan ve izlenen dizilerdir.*
(bkz: one tree hill)
(bkz: la nena) *
üçbeş kıçıkırık liselinin salaklıklarını anlatan salak dizilerdir. isviçreli bilimadamları tarafından gerizekalılık yaptığı tespit edilmiştir.
(bkz: tespit makinası isviçreli bilimadamları)
liseli gençlere büyük kısmı kötü örnek olmaktadır. hayatı toz pembe gösterenler özellikle çocukları adeta zehirlemektedir.