bugün

iyi de 14 asır önceden nereden biliniyordu helyum un he hidrojenin h ile kısaltılacağı ya da hidrojene hidrojen denileceği?..
belki makarotti diyecekti adamlar..
sallama hüsmen ağa sallama..
(bkz: güneşte sadece he ve h olduğunu sanmak)

edit: bunu kötüleyen niye kötüledi acaba...
(bkz: bilimsel tefsir ekolü)
koskoca islam medeniyetinin degil ama gavurlarin tespit edip eski yunanca isimler verdigi bilgidir.

simdiye kadar kuran'dan suphe duyup da, bu saklabanliktan sonra imana gelenler bana ozelden mesaj atsinlar, ben onlari donlarina kadar dolandiramazsam hicbir sey bilmiyorum...
bkz: 1. sınıf matematik kitabında 1 ve 2 hakkındaki apaçık bilgi.
He ve h, heh, he, hh, ee, hhhe. Bi sktir git,allahın işi gücü yoktu da sana şifre vermeye kalktı. bu kadar basit değil olm, şirk koşmayın, da vinci de yapabiliyor bunları. inandığınız şeyi tanımaya çalışın biraz, uyduruk bir tanrıya inanmayın, o gerçekten var ve algıladığınız kadar basit değil. azıcık saygı duyun lan, anlamaya çalışın. Euzu ile olmuyor bu işler, allah o beyni niye verdi size sanıyorsunuz, kullanın azıcık.
'biz gökleri yerin üstüne düşmesin diye tutuyoruz!' şeklinde bir ayet vardır kuranda. bunun üzerinden kuran yer çekiminden bahsetmektedir şeklinde fikir beyan edenler olmuştur.
kuran okuyan muslumanlar embesil mi ki yer çekimi kanununu ilk bulanlar kendileri olamamış?
peryodik cetvel simgeleri ile gelmeyin daha fazla da komikleşmeyin!
ömer çelakıl'ın anlatımını daha başarılı buluyorum kendi adıma.
Peki helyum keşfedilmeden biz bunu nasıl anlayacaktık ?
Hadi diyelim a harfiyle başlıyo buna da bişey bul..
Nolur mantıklı sallayalım, nolur.
arkadaşlar kuran hem geçmişin hem geleceğin kitabıdır.
bunu bilmekle beraber kurandan hem geçmişte olan tufanları,hemde yakın geçmişte keşfedilen ve o zaman bilinmeyen hayal olan herşeyin cevaplarını bulabilirsiniz.
lakin iyi bir türkçe meal ve kuvvetli bir yorum anlayışı gerekmektedir.
kuranda bugün hala keşfedemediğimiz ışınlanma ve benzeri bir çok konu açıklanmakta lakin bizlerin idrak ve tekamül seviyesi yetmediğinden hala anlayamamaktayız.
lakin yazar arkadaşa katılmamaktayım. bu tür hesaplara ebced hesabı denir ve bu yahudi kabalacılara özgü bir hesap ve anlatım şeklidir.
apaçık yol gösterici olan kuranı dekoder kesilerek çözmeye çalışmak.
ömercim çelakıl..
olm süper ya, 6ncı yüzyılın şafağında, çölünde devesi ve kumundan başka hiçbir şeyi olmayan bir araplar yüzyıllar sonra bulunacak olan iki elementin latince isimlerinin baş harflerini denk getirip bir sure yazıyor lan.

olm o değil, bir tanrı var ısrarlı bir arap milliyetçisi kendisi, ama tutup latince isimlerin başharflerinden mesajlar yazyınlıyor, arapça ismi dururken, olm çok super ya.

kuranın tek mucizesi okuyan her hayalgücü özürlü sınırlı zekalının okudukça mucizeler bulmasıdır içinde.
bu bilgi, cok tek düze olabilir. Lakin, kuran-ı kerim'de gormek istedikten sonra dunyamizla ilgili olarak bir cok bilgi mevcuttur. Bu örneğe yakin olarak, dunyaya demirin sonradan gonderilme konusu da araştırılabilir. Fakat bu örnekler, sadece bilgi amaçli lanse ediliyor. Provakasyona ihtiyaç duymayan tek din, islamdir çünkü. O yuzden olayi inançli ve inançsiz tartismalarina cekmeye gerek yok.
ya bi siktirin gidin dedirten bilgidir.madem yazıyordu kuran da da niye açıklanmadı zamanında.modern bilim dünya ile ilgili birçok alanda açıklama getirdikten sonra aslında kuran da yazıyor bu demek kadar saçma bir şey olamaz. kuranın mitolojik masallar ile süslenmiş bir hukuk kitabından başka bir şey olmaması nedeniyle kuranda böyle bilgiler arama nafiledir.
1. si zamanla bilimin ne gibi bi bağlantısı var hala çözebilmiş değilim; şöyleki bugün dinamik-statik-mukavemet gibi mekanik anabilmdallarının temelleri ve en büyük teoremleri 1600 lerde yaşayan bilim insanları robert hooke ve isaac newton tarafından atılmıştır. termodinamiğin en önemli yaklaşımlarını yapan carnot-joule-boltzmann 1700-1800 lerde yaşamış bilim insanlarıdır ki biz hala bütün yeni bilimsel yasaları ve gelişmeleri bu insanlara göre yapıyoruz. buradan çıkacak sonuç ise bu işin tarihle alakası yoktur.başka bir örnek ise leonhard euler ve gottfried wilhelm leibniz gibi büyük matematikçilerin en önemli teoremlerinde kendilerinden yaklaşık 150-200 yıl önce yaşamış rene descartes den kalma defterlerden esinlendiği ve bulduğu bilinir. yani kısacası; "yaaa o tarihlerde nerden bilinir" şeklinde saçma salakça bir muhalefet yapmak bence bilimden zerre sikim anlamamanın bir ürünüdür. bu konuyla direk alakasız olsada; yorumların bütününde hüküm sürdüğünü gördüğüm cehalete karşı yazılmıştır.bu insanlara tek tavsiyem mühendislik bilimiyle alakalı biraz kitap okuyun ve çok geçmişteki yapıların (ör:mayaların şehirlerindeki su kanalları-ayasofya gibi) yenilikleri ne derece etkilediğini anlayın.
2. si ise burada bahsi geçen Allah kelamı olarak kabul edilen Kur'an dır.Güneşi yaratan ve onu oraya koyan ve ona bir çalışma prensibi biçen yaratıcı senin gibi basit bi yaratığın helyumu he ile hidrojeni h ile simgelendireceğini bilemez mi behey aptal insan. Tanrı seni yaratacak ve senin yaptıklarını-yapacaklarını bilemeyecek? lütfen biraz daha düzeyli, biraz daha sözlüğümüz yazarlarından beklenen kalitede yorumlar ve birazcık düşünce pırıltısı...
bilimsel gelimeler değişkendir, kur an ise değişmez bilgidir. dolayısıyla her bilimsel gelişmeyi dine karşı olumlamak için veya eleştiri için kullanma doğru olmayabilir. çünki bilim bugün hak dediğine yarın hık diyebilir ama kur'an dün ne dediyse bugünde odur yarında o olacaktır değişen sadece asrın idrakiyle anlamdırma olacaktır.
malın biri demiş ki 14 asır önceden he ya da e olacağı nerden biliniyordu. bilinse mucize mi olurdu a benim malım? zekaya bakar mısınız. olmasa mucize ister olsa mucizeye kulp takar çünkü onların gözleri baksa da görmez kulakları duysa da işitmez. onların kalbi mühürlüdür..
(bkz: 40 yapar)
madem kuranda yazıyordu niçin her sayfasını yalayıp yutan müslümanlar bunu bulamadı şeklinde düşünmemize sebep olan bilgidir, -yanlış oldu- çıkarımdır.

kimileri mucizeye inanır, ancak lakin ki bu mucize değil, iyi bir şeylerin üstüne konmaktır. insanlar onca uğraşsın, evreni, oluşumları, evrimi açıklamaya çalışsın; birkaç mal da çıkıp " bunu buldun da zaten kur'anda yazıyordu" desin. oh ne ala memleket.
bir imam yorumudur.

gavurlar boş yere çalışmış bu kadar keşke gelip müslüman olsaymışlar.

(bkz: kuantum fiziği)
okuduğunu anlamadığı halde insanlara mal bu diyerek kendileri hakkında sabit fikrimi perçinleyer için, açıkça anlatayım;

1400 yıl önce allahın iki elementin isimlerini bilmesi değil bahsettiğim, zaten açıkça; kuranı yazan ve sadece çölün kumu ve devesinden başka kendisi için önemli birşeyi olmayan arap yüzyıllar sonra bulunup isimlendirilecek bir elementin adını nereden biliyormuş diyorum.

sonra da diyorum ki hadi kuranı yazan yazarken içine bu tip birşey koydu bu durumda bile, kuranın referansı ile söylüyorum; açık ara arap milliyetçisi bir yazarı olduğu için, latince isim ne alaka diyorum.

benim anlamadığım ise; ben tanrı yok dedikçe bana tanrının sözü olduğunu iddia ettikleri bir kitaptan pasajlarla tanrının varlığını ispatlamaya çalışan yazarlar. hayır yani o tanrı yokken, o tanrının yazdığı bir kitap nasıl olabilir. o kitapta nasıl olur da helyumdan bahseden tanrı olabilir.
bunu beğenen bunu da beğendi.

(bkz: Teşekkür Ederim Allahım Oyun Seti)

Dinlerin komikleşmesinde zaten bir sınır tanınmıyor.

Bir de şu var tabi:

insanoğlunun Helyum'u Hidrojen'i nasıl kısaltacağını bilen Allah, bir geyiğin ya da devenin ya da her neysenin güzelim kuranın sayfalarından yiyeceğini öngöremiyor..

Hayat çok garip lan, vahalar falan..
yeni ömer çelakıl'lar yetiştiğinin apaçık ispatıdır. tamam güneşin oluşumuyla ilgili bilgiler var. ancak harflerle, rakamlarla şifreler aramak, kuran'ı anlamak mıdır? yaşaması mucize olan insanoğlunun kuran'da mucize aramasıdır. ne haddine demezler mi adama.
kuran i kerim key generator ile cozulen sifreli bilgidir.