korkusuz korkak 

kapat
  1. kemal sunalın en güzel filmlerinden biridir..
    (shalamar, 04.05.2006 16:33)
  2. muhteşem bir kemal sunal başyapıtı. yaran replikleri, komik oyunculukları ile tekrar tekrar izlenesi yarılası, ayrılası türk yapımı.

hikaye:
    hayatta her alanda ezilen mülayim sert (31) isimli genç sağlık kontrolü sonuçlarını aldığında kendisini bir şok bekler: doktoru ona en fazla 6 ay ömrü kaldığını bildirir. bundan sonra gözleri açık kara toprağa girmeye niyetli aslan parçası, ölmekten korkusu olmadığından tüm delikanlılığı ile hayata meydan okur. (ve olaylar gelişir demek zorundayız spoiler olmasın deyu)

yaran replikler:

·haraç almaya gelen mafya dayılar patron'dan para istemiştir, patron da o sırada odasında bulunan mülayim'den 250000 alıp gelmesini ister. mülayim abimiz, mafyadan fatura isteğinde ısrarcı olunca buruna dayalı silahlardan "rahatsız olan" patron dayanamaz:
    -allah belanı versin mülayim, senin paran sanki inek, getir şunu altıma işeyeceğim.

·milli piyango'dan 4 milyon büyük ikramiye kazanan mülayim, büyük procesi dev umumi hela'yı açmıştır. neden parayı kenefe yatırdığı sorulunca:
    -arkadaşlar ben zamansız gelen paranın içine sıçarım, buyrun siz de sıçın, hep beraber sıçalım.

(bkz: bombaci mulayim)
    (aby, 08.05.2006 18:56 ~ 19:03)
  3. filmin bir sahnesinde camdan sarkan teyzenin bombacı mulayime otobusun oliyim senin demesi bitirmistir yarmıstır.

(bkz: otobusu olmak)
    (ümit, 03.08.2006 23:19)
  4. "bana da dört metre döşemelik katlasana"
    "alın hacıbekir lokumu"
    "bende de beş as var"

gibi repliklerin geçtiği, komedinin zirve yaptığı kemal sunal başyapıtı.
    (gmail notifier, 12.10.2006 22:04)
  5. (bkz: kemal sunal.)
    (esprimakinasi, 12.10.2006 22:46)
  6. http://www.youtube.com/watch?v=CarFA148--Y +
    (mulayim, 22.11.2006 21:11)
  7. http://www.youtube.com/watch?v=-FjK6DXwg1I +
    (mulayim, 27.11.2006 20:06)
  8. (bkz: özel dosya)
    (aman heri, 19.12.2006 03:11)
  9. yönetmenliğini natuk baytanın yaptığı 1979 tarihli film.

oyuncu kadrosu:

kemal sunal: Mülayim
    Belkız Akkale:
    Turgut Özatay: Ayı Abbas
    Ekrem Gökkaya:
    Ayşin Atav: Sevil
    Nejat Gürçen: Patron
    Zafer Önen: Müdür
    Hikmet Taşdemir: Gaddar Kerim
    Rıza Pekkutsal:
    Belkıs Dilligil: Melek Hanım
    Hakkı Kıvanç: Hakkı
    Aynur Akkum: Esin
    Renan Fosforoğlu: Doktor
    Süheyl Eğriboz:
    Şeref Çokşeker: Sansar Selim
    Zeki Alpan: Nuri Amca
    Yavuz Şeker: Amorti Kazım
    Yadigar Ejder: Tetikçi
    Ajlan Aktuğ: Dilenci
    Kamer Baba: Hasta
    (mirmika, 19.03.2007 12:23)
  10. -paranızı daha hayırlı bir işe neden yatırmadınız mülayim bey?
    -arkadaşlar ben zamansız gelen paranın ancak üstüne sıçarım.Buyrun sizde sıçın..
    (220voltyiyenadam, 21.03.2007 03:02)
  11. (bkz: otobusun olayim mulayim)
    (dolayli zarf tumleci, 27.05.2007 19:58)
  12. - otobüsün olayım mülayim ez beni !
    - mülayim orda mısın ? ( yok yok, gitti )
    - yağmurlu günlerde ve salı günleri öldürmeyeceksin '' gibi repliklere sahne olmuş film.
    (peceteye recete yazan doktor, 27.05.2007 20:01)
  13. (bkz: benim adım kerim hepinizi severim)
    (bkz: gaddar kerim)
    (aman heri, 29.05.2007 03:32)
  14. - "Hatasız kul olmaz, derbeder, çilekeş, yuvasız kuşlar, toprağın oğlu sabuha, süpermen, aşkı ben mi yarattım?"
    - Şakayı bırakın mülayim bey, yaşayacaksınız.
    - dırı dırı dırıdı dım. dırının. dındın dırıdıdım.

Bi de bu müziği bir bulsam...
    (the man with no name, 14.11.2007 19:28)
  15. bu film tumuyle kesinlikle bir basyapittir.

mulayim sert*, sansar selime siparisine verip de, babasini bile olduren hayirli evlat (!) tan gelecek olumune hazirlanmaya baslarken, sansar selim kendisini arar, telefon gorusmesi yaparlar, sonra da yamulmuyorsam, hemsire mulayim in patronunun odasina gelir, ve mulayim sert ile mulayim ters in dosyalarini karistirdigini soyler, iste o andaki kemal sunal in ifadesi, koltuktan asagi, erimekte olan tereyaginin tencerede kaybolusunu simgeleyen inisi, ve patlattigi belki de normalde cok komik olmasa da, insani feci sekilde yaran repligi, bambaskadir; kemal sunalin ne kadar essiz, benzersiz bir komedi oyuncusu oldugunun da gostergesidir.

kemal sunal o sahnede,

- simdi boku yedin mulayim! der...

ama o ne deyistir.
    (faidelibilgi, 30.12.2007 18:31)
  16. (bkz: namuslu namussuz)
    (the art of shredding, 30.12.2007 18:55)
  17. kemal sunal'ın en güzel filmlerinden biri değil en güzel filmidir. her sahnesi bir efsanedir, her repliğinde ince espriler vardır. arkadaş ortamında baştan sona kadar izlenecek yegane "eski" türk filmidir. televizyonda 1000 kere izlemenin hiçbir izleme şevkinde en ufak olumsuz bir etkisi yoktur. bombaci mulayim'iyle, ozel dosyasıyla, gaddar kerim'iyle, otobusun olayim mulayim'iyle, sansar selim'iyle bir şaheserdir.
    (aman heri, 12.02.2008 01:59)
  18. mülayim'in ev sahibi: kira verirken adama kan kusturursun sonra da milyonları kenefe yatırırsın heeee...
    mülayim: sana mı yatıracaktım mahkeme duvarı suratlı karı!
    mes: bana mı dedin?
    mülayim: senden başkası var mı ulan bu odada
    mes: aaa!
    mülayim: her ay başı vicdan azabı gibi tepeme bindin, yetti ulan artık. kirayı da vermiyorum.
    mes: ne oldu sana mülayim, hiç pis laflar etmezdin..
    mülayim: bugüne bugün kenefler kralıyım.
    mes: ne demek o?!
    mülayim: temiz konuşacak değilim ya...
    mes: yani kira vermeyecek misin sen?
    mülayim: vermeyecem
    mes: mahkemeyle çattır çatır alırım.
    mülayim: mahkeme 6 ay sürer mi?
    mes: 1 sene de sürer ama sonunda alırım ya..
    mülayim: nah bulursun beni de alırsın
    mes: nereye gideceksin ki zibidiii ?
    mülayim: ahirete gidecem.
    mes: ha ?
    mülayim: ne ev kirası, ne gaz kuyruğu, ne geçim derdi...oh be dünya varmış
    mes: akşama eve gelme serseri, ben paramı kimseye yedirmem
    mülayim: ben yerim...
    (sessiz ve derinden, 21.04.2008 01:36)
  19. "işe bak. kıçıkırık bombanın saati var, mülayimin saati yok" repliği ve yazı mı tura mı derken paranın dik gelip mülayim'in ortamdan sıvışması gibi hala akıllarda yer eden muhteşem bir filmdir.
    (sabribey, 21.04.2008 01:40)
  20. Mülayimin ev sahibiyle konuşması ile yaran film..

Ev sahibi : ne oldu sana mülayim, hiç pis laflar etmezdin..
    mülayim : bugüne bugün kenefler kralıyım.
    Ev sahibi : ne demek o?!
    mülayim : temiz konuşacak değilim ya...

Ayrıca otobüsün olayım lafı da vardır...
    (Anaconda, 14.05.2008 18:24 ~ 15.05.2008 11:12)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» osmaniye nin tarihi eserleri » murat celik » emzigi birakmasi icin emzigine biber surulen cocuk » dunyanin en uzun isimleri » zedx » acaba » bebek taklidi yapan erkekler » 5 hastane dolastirilan yanan bebek » halit eken » pitoresk gece yazilari » okey oynamayan dorduncu selim » ataturk rozeti ile camiye gelmeyin » albaraka turk » topuklu ayakkabi » karaisali nin tarihi eserleri » webcamden kendini seyreden insan modeli » afyon kocatepe universitesi 2008 bahar senlikleri » kameraman feridun » sulama cihazi mantigiyla calisan erkek boynu » salca » isledigi cinayete pasta susu veren insan » kabak tadi » sozluk yazarlarindan aforizmalar » pazarcik in tarihi eserleri » selcuk yula » sevgili » sevgili ile iddiaya girmek » samandag in tarihi eserleri » tansu ciller a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa