bugün

edip yüksel adında bir zat tarafından ele alınmış kitap. kitabın arka tarafındaki karanlıklardan gelen gizemli adam fotografına karşın kitabın içeriği görülünce dumurlardan dumur beğenilmiştir. rastgele açılan sayfada marx'ın çöküşü , türk reklamcılığının yavanlığının irdelenişi görülmüş , merak edilmiştir. hipnozdan kuran ayetleri'ne geçilmiştir ki bu ne üdüğü belirsiz kitabı okumak hakikaten zararlı denip fırlatılmıştır.
kitaptaki karakter eğer olmak istediğiniz gibi biriyse sizi bunalıma sokar, ulan beni nie böyle olamıorum ha? dedirtir.
- Göz bozukluğu, özellikle miyop
- Asosyallik
- Para israfı, savurganlık, günah
- Zaman kaybı, hele bir de yavaş okuyorsanız
-boğaz kurusuması.
-uzun süre okunduktan sonra konuşmada güçlük çekilmesi.misal saatlerce angela'nın küllerini okuduktan sonra yemek yiyecekmisin diye soran anneye "ıııı hmm aehu eki eki ben italya ya ııı şey aşşaya gelicem sanırım."
Ağaçların kesilmesine neden olan insanların "bakın biz kitap okuyoruz küresel ısınıyo hede hödö" diye konuşmasına neden olan kitap okam eyleminin yasaklanması gerekir.
ilgili Konular: GreenPeace Live Earth * *
okurun, yazarın dünyası ile kendi dünyası arasındaki araf çizgisi üzerinde yaşamaya başlaması ve iki dünyaya da yabancılaşması durumu.

sadece çok iyi kitapların meydana getirebileceği bir etkidir; duruma göre yararlı da olabilir.
(bkz: okuduğunu anlayamama)

bunu yeni öğrendim. sözlükte ki bazı zevatları görünce...
nefes almanın zararları <=> kitap okumanın zararları.

(edit: "eksileyen dangalaklar" bulunmaktadır, zehir solursan zararlıdır. yanlışı okursan zararlıdır ama nefes almak zararlı değildir, kitap okumakta zararlı değildir, miyop yapsa bile, fayda-zarar analizi yapılsa, vereceği yarar, bilgi, eğitim daha fazladır. internette de harflerden oluşan kelimeler okunmaktadır, wikipedia da ansiklopedidir, çalınan copy paste ödevlerine bile göz gezdirilir, eksikleri yanlışları temizlenir hoca çakmasın diye. "eksileyen dangalak" okumuşta eksilemiştir, uludagsozluk koskoca bir dünya, koskoca bir kitaptır, "eksileyen dangalak" okumayı zarar olarak gördüğüne göre, yaman bir gerizekalı çelişki içerisindedir. bu edebiyatımızda "eksileyen dangalağa" fazladır. lütfen bu edebiyatı da okuyup, tekrar eksilemesi istenir. vs. vs. vs.)
ufkunuz genişler.

ufkunuz ne kadar genişler ise okadar sevilmeyen adam herşeye burnunu sokan dombili olursunuz.

ufkunuz ne kadar genişler ise okadar bilginiz olur. bilgili adam bilgisizlerin yönettiği toplumda dışlanır, itilir, hor görülür.

paranız biter.

ortalama bir kitabın piyasa değeri 15 liradan başlamaktadır. 26 lira yada 50 liraya kitaplar bulmak çok zor değildir. eğer yinede kitap okumakta ısrarlıysanız ya aç kalırsınız yada korsa kitaba yönelirsiniz ki korsanlık hiç bir kulvarda iyi değildir.

ana diliniz kuvvetlenir.

dil bilgisine ve deyimlere, mecazi yaklaşımlara hakim olursunuz. ama kendinizi, insanlarla sohbet ederken sıkıcı ve lafı uzanatan biri olarak bulabilirsiniz.
*
hayal gücünüz genişler.

olanı daha iyi hayal ederek eleştirmeye başlarsınız ve hayal edemeyeceğiniz ithamlara maruz kalırsınız.
"çok da kitap okuma
dedi annem"

(bkz: teoman)
(bkz: dedi annem)
çok yer kaplıyorlar. ne o öyle odanın yarısı kitap, ayakta zor duruyoruz odada yahu.
gündüz okumak can sıkar, oturuk pozisyonda adamın yatasını getirir, yatık pozisyonda uyku getirir, ayaktayken yorar, otobüste göz bozar... öyle bok püsür bişeydir.
Konfiçyüs der ki: 'Okumadan düşünmek yararsız, düşünmeden okumak ise gereksizdir.'
Eğer okumaya karar verdiğiniz kitabın konusu hakkında genel bir fikriniz yoksa ya da fikir edinmek için okuyacak fakat savunulan zıt fikirleri de okuyamayacaksanız hiç başlanmaması daha iyidir. iyi yazılmış bir kitaptan etkilenilmemesi mümkün değildir özellikle de konuya vakıf değilseniz. Zayıf karakterler için bu başlı başına bi sorun oluşturabilir. Hayatta sadece kendi bildiğini doğru sanıp savunucusu kesilen nice insanlar var ne yazık ki.
kitapta( günahkar-petra hammesfahr) küçükken golden delicious elma seven bir kızın öyküsü anlatılıyordu.tam elmayı keserken çocukluk anılarını yaşıyor,başka korkunç şeyler oluyor...geçenlerde televizyonda yemek programında kadın aynı elmadan keserken sanki onları yaşayan benmişim gibi elmaya bakamadım.evet bir tür zarar.artık bi daha da evlenmemek lazım. (bkz: anna karenina)
(bkz: paradoks)
hayal gücüün inanılmaz gelişmesidir. ziras her olayda kafanızda birden 145 tane hayal kurup senaryo yazarsınız her olayda ama. bu da kötü oluyor tabii ama yine de değer.
aslında birlikte mutlu olduğunuz ve günün nasıl geçtiğini anlamadığınız insanlarlaykenkenken, bir iki saniyeliğine bile olsa diyorum, insan okuduğu kitabın yanını özlüyor. özet ile, bırakamıyorsunuz.
bu aslında, tuhaf bir hal, 5 yaşında oyun oynarken anneyi birden özlemek gibi.
ufkunuz genişler, sosyal ilişkileriniz azalır, çevreniz daralır. bağımlılık yapar.
(bkz: körleşme)
okuduğunuz kitap film haline getirilebilir.
ufkunuz açılır, mutsuz olursunuz. cahil kalıp mutlu olmak vardı diye iç geçirirsiniz.
okulda size ezberletilen bazı şeylerin aslında yanlış olduğunu keşfedip tedirgin(!) olmak.
bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti.
(bkz: orhan pamuk)
(bkz: yeni hayat)

bütün hayatınızı değiştirebilir.

ek:orhan pamuk ve eksi oy arasındaki doğrusal ilişki.
Yapılacaklara fırsat bulunamaz işler yarım kalabilir. Bağımlılık yapabilir.
okuya okuya türkiye de entelektüel olursunuz , ki amaaaan allah korusun denecek bir durumdur bu.
çevreden olmadığı halde inek yaftası yemek. yedim oradan biliyorum.