bugün

olmazsa olmazlardan. insana farkli duygular tattiran olay.
iyidir iyi. yani okuyan adamla okumayan arasindaki farki direk gorebiliyor insanlar. tabi istisnalar yok degil cok gezenler veya ticaretle ugrasanlar bi nebze kapatiyor da digerleri sanki bosa bi omur geciriyor gibime geliyor.
her şeyden önce zevktir.
nedendir bilinmez ama ülkemizde yapılmayan aktivite.
tamamen öğretmenlerin bu konudaki kayıtsızlığının ürünüdür yetişen nesillerin kitapla arasının olmaması. çabuk pes eder genelde canım öğretmenlerim, etmesinler.
okudukça bu zamana kadar hiç kitap okumadığım hissini uyandıran eylemdir bende. okuduğum cümlenin anlamı kadar cümlenin kurulma biçimi de çok dikkatimi çeker.
daha okuyacak çok kitap var. durmamacasına okusak bile zamanımız yetmez bu yüzden olabildiğince edebi değeri yüksek ve bize bir şeyler katacak kitapları okumalıyız. dünya sadece bizim gördüğümüzden ibaret değildir. göremediğimiz kısımlarını okuduğumuz kitaplardan tamamlarız.
türkiye'de toplum içinde gerçekleştirilme oranı düşük olan eylem.

bu oran akp'nin iktidar olduğu bir ülkede oldukça normaldir. zaten yandaşlar da zaman zaman bu eylemin eksikliğini pek hissetmediklerini belirtmişlerdir.*

edit: acıtmışız yandaşımın canını... entel elitistler dürttü ya kendisini...**
iletişim yayınları'nın sloganı bu aktivitenin en güzel özelliğine dikkat çeker. "kitap okumak iptiladır. müptelalara selam!"
kısa ve boş olan bu hayatta yapılası eylemlerden biridir.
Bağımlılık yapar.
kimi zaman yapılacak en güzel aktivitedir. alıştıktan sonra eksikliği çok hissedilir.
alışkanlık haline getirip yapana hayranlık uyandırır. kitap okumayı, almayı, hediye etmeyi severim ancak aklımı saÇma sapan düşüncelerle dolduracağım zamanlar bir kitabın beni alıp o düşüncelerden götürmesini Çok Çok isterdim. bir tek o zamanlar kitaptan uzaklaşmaktan nefret ediyorum!
çok kitap okudum ama hayat okulunda öğrendiklerimi veremedi hiçbir zaman.
sık sık yaptığım eylemdir. bence her insan kitap okumalıdır ancak o zaman cehaletten kurtulabiliriz ancak o zaman çıkar karanlıklar aydınlığa. tamam çok edebi oldu ama öyle yani, hayal gücünü geliştirir sakinleştirir. hele de sözlükte yazarsanız mutlaka okumalısınız. okumazsanız saçma saçma entrylerle karşılaşırız işte yapmayın bunu bize.
bambaska dunyada bambaska bi kisi olmaktir.
hayliyle güzide bir eylemdir, okurun, yeni dünyalarda nefes almasını sağlayabilen, çoğumuzca da kabul görmüş olan hobi.
son zamanlarda internetin hayatımıza girmesiyle daha fazla okuyoruz ama okumamız niteliksiz bir okuma olduğundan pek bir faydası olmuyor.
Gerçek dostlarını bedenlerde değil, sayfa aralarında bulabilmektir.
bir kısım insanlara benzememek için yaptığım eylem.
farklı dünyalara açılmak gibidir.
annelerin kimi zaman isyan ettiği eylemdir,
kredi kartı ekstresini gördükten sonra şöyle ikazlar alınabilir,
şu kitapları iki günde okuma,yavaş yavaş günde yirmi sayfa falan oku.
kafa dinlemektir.
Bir aliskanliktir.
insanın kendini aşmak tabirine ulaşa bilmesi için izlemesi gereken en büyük etken. Bir çok bilim adamı düşünce temelinde buluşlara el atmıştır. Tesla olsun Aynştayn olsun bir çok bilim adamı küçük yaşta düşünmek tabirini tamamlıyıp ileride bu işin meyvesini almışlardır. Küçük yaşta Aynştayn ışık hızıyla aynı anda koştuğunu düşündüğünü hep düşünsel yolla ilerlediğimi belirtmiştir. Win Pauld sosyal bilimci bu yazar insan beyninin Nöronlarının IQ yü belirlediğini ve bunun arttırıla bilmesi için nöronlara bağlı dentrit vs dallanmaları düşünce güçüyle yani beyin cimlastiğiyle artar. Kısacası insan beyninin gelişmesi düşünsel yapının artması için kitap okumak en büyük etken görevini yapar.
hayatta en çok zevk aldığım aktivitelerden biridir. kitap okumayı sevmediğini söyleyen kitap okumanın tadına daha varamamamıştır kanımca.