bugün

bertolt brecht eseri. bir çocuğun gerçek annesinin kim olduğu sorgulanırken, emek-mülkiyet ilişkisi değerlendirilmektedir. emek verilmeyen mülkiyetin adalet içermediği, bir şeye sahip olmanın emek verme ölçüsüne dayanması gerektiği anlatılmaktadır bu oyunda. en son 1999 yılında şehir tiyatroları sahnelemiştir.
şu anda erzurum devlet tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen eser.
Kafkasyalılar eskiden dağ başlarında veya açıkta uyumaları gerektiğinde, zararlı böcek veya yılanlardan kendilerini korumak için bir çember yaparlarmış etraflarına. Ziftle çizdikleri bu çemberin üstüne pamuk veya yün serpiştirirlermiş börtü böcek takılıp geçemesin diye. Sonraları sadece tebeşirle çizilen bir çizgi olmuş çember. Kötülüklerden koruyacak bir sınır. Zehirli yılanlar, böceklermiş o zamanın kötülükleri. Bugün ise insanlar General veya er üniformasıyla. Ve Kafkas çemberinde kimse güvencede değil artık.

(bkz: nur dolay)
bertolt brecht'in dört bölümlü oyundur.

(bkz: der kaukasische kreidekreis)
Brecht oyunudur. Oyun 1950 li yılların nazi işgainden yeni kurulmuş Gürcistan'ında iki kolhoz verimli bir araziyi paylaşmak için yaptıkları tartışmayı konu alan bir tartışmayla başlar bunun sonucunda anlaşmaya varan köylüler emek ve mülkiyet konulu bir oyun oynarlar. dış oyun ve beş bölümlü bir iç oyundan oluşan uzun bir brecht oyunudur.
Tiyatro Adam’ın sergilediği klasikleşmiş BRECHT oyununu Ataköy’de Yunus Emre Kültür Merkezinde bulunan Müşfik Kenter sahnesinde izledik. Paraya kıydık ve özel Tiyatroya da gidelim dedik. Fırsatınız olursa izleyin. Pişman olmayacaksınız. Moda Sahnesinden sonra yine parlak oyunlar, parlak yorumlar görmek beni fazlasıyla memnun etti.
tiyatro adam'dan izlediğim, internette okuduğum yorumlar nedeniyle sanırım büyük beklenti ile gittiğim oyun. açıkçası biraz hayal kırıklığı yaratmadı değil. arturo ui'den sonra tiyatro adam'dan beklentim de artmış sanırım, bana biraz basit sergilenmiş gibi geldi oyun.