bugün

en yakında olan şaraptır.
yıllanmış şaraptır.
--spoiler--
şarabı sevdiklerinde içersen o şarap dünyanın en güzel şarabıdır. ama dünyanın en güzel şarabını sevdiklerinle içmezsen, o şarap aslında dünyanın en güzel şarabı değildir.
--spoiler-- **

(bkz: petrus)
o olmadi (bkz: merlot)

edit: kaynak malum.. *
yine de spoiler icin basvurunuz: redwinemania
köpek öldürmeyen şaraptır.
(bkz: buraya redwinemania gelecek)
iyi şarap yoktur. az günah vardır.
en pahalı olanıdır...
iyi şarap ucuz şaraptır. şiseyi bitirdikyen sonra iyiyle kötüyü ayıramamıza neden olur...
en uzun duranıdır.
şirincedir, dolucadır, kavaklıderedir, vermut değildir.
içilen yer ve zamana göre değişen şaraptır. gün gelir köpeköldüren en iyi şarap olur gün gelir petrus' tan zevk almazsın. ne demiş üstat,

--spoiler--
cennette huriler varmış, kara gözlü;
içkinin de ordaymış en güzeli.
desene biz çoktan cennetlik olmuşuz;
bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili...
--spoiler--
en yakın olanıdır.
en yakında olanıdır.
bozcaada şaraplarıdır.
şarabın kötüsü olmaz; 'iyi'nin 'kötüsü' olur. kavramları karıştırmayalım.
kırmızı şarabın , iliklere işlediğini hisettiren her şarap iyidir..
bir de kadehi ışığa tutup o kırmızıyı en güzel taşlar gibi görüp, geometrik şekilleri seçebiliyorsanız iyiden de iyi, kusursuzdur o şarap..
turasan'dır. şarap sevmeyeni bile tiryakisi yapar. bambaşkadır.

reklamdır, buram buramdır...
kokusu ve rengi güzel olan şaraptır.
ii şarap diye yazılır.
bulent ersoy dur.
iyi saklanan şaraptır:
Şarap en iyi şekilde karanlık, serin bir yerde 8-12 derecelerde, mümkünse değişmeyen sıcaklıklarda saklanmalıdır. Depolandıkları yerlerin içinde veya yakınında keskin kokulu gıda maddeleri veya başka bir eşya bulunmamalıdır. Şarap mantarı vasıtasıyla nefes alır ve şarap dolu şişeler daima yatık olarak saklanmalıdır. Böylece mantar ıslak ve lastik kalır, şarabı sağlıklı tutar.
Şarabın ömrü sonsuz değildir. Ancak buna kesin bir süre de verilemez. Bir sofra şarabı kısa sürede olgunlaşır ve içime hazır hale gelebilir. Ancak 1-2 yıl sonra ömrünü tamamlayabilir. Genel olarak ekstrakt maddeleri, meyve asitleri ve alkol miktarı yüksek olan şaraplar uzun ömürlü olurlar. Kırmızı şaraplar beyaz şaraplara oranla daha uzun ömürlüdürler.
Kırmızı şaraplar eskime sırasında farklı değişikliklere uğrarlar. Bunlardan birincisi renginin değişmesidir. Kırmızı renk giderek parlaklığını ve canlılığını yitirir. Önce donuk kırmızıya, daha sonra tuğla kırmızısına döner. Beyaz şaraplar gençken açık sarı veya yeşil altın rengindedirler. Eskidikçe renkleri koyulaşır, önce koyu altın, sonra saman sarısına döner. En sonunda kahverengileşir. Beyaz şarabın rengi kahverengiye dönüştüğünde şarap bozulma aşamasına gelmiştir.
Bütün şaraplar aynı zaman süreçlerinde gelişme göstermezler. Bazı şaraplar erken eskir, bazıları da geç. Eskime sırasında şaraplara; saklandıkları depolardaki (şarap dilinde buna KAV denir) oksijenin, ısının, nem oranının, kavların dış etkilere karşı korunmasının, şişelerin dizilmesinin, havalandırmanın yapılması gibi etkenler büyük ölçüde etki ederler.
meşe fıçıda saklanandır. ne boktur bilmem bu şarap da viyanalı argel öyle diyordu.
ne soguk ne sicak icilendir. aksam biseyler izlerken bir kadehi cok iyi gider.
içtiğinizde yüzünüze renk getiren, mutluuğu sunan, Hayyam'ı hatırlatan, dostla içilen, kendi şarabını alacak yaşa gelmiş, sizinle sevişen şaraptır iyi şarap.