bugün

zeus un karısı. herkül ün üvey annesi.
kötü bir tanrıçadır. zeynanın başına hep bela olmuştur. işareti tavuskuşu tüyüdür.
kötü ama içinin kötüğü hiç yüzüne vurmamış olacak ki zeusu tavlaya bilicek kadar güzel bir tanrıça.
insanlar olarak kötü bilinen bu tanrıçanın adına hiçbir tapınak yapılmamıştır. bu tanrıça hiç sevilmemiş, hep korkulmuştur. ama hera'nın bu hale gelmesinin temel sebebi kocası zeusun bitmek bilmeyen çapkınlıklarıdır. tanrıça da olsa her kadının bir sabrı vardır. allah hera'nın gazabından korusundur.
titanlardan rhea ve cronos'un kızı
zeus, poseidon, hades, hestia ve demeter'in de kızkardeşi olur
sembolü tavuskuşudur, evliliği ve kadınları korur, mütemadiyen zeus'u kıskanır, çünkü zeus hep bir kaçamak peşindedir...
yunan mitolojisinde evlilik ve doğum tanrıçası.
Eşi Zeusa çaplınlıkları yüzünden sürekli dırdır yapan tanrıça.
polonezköy' de yarım pansiyon hizmet veren bir pansiyon. odaları dar ve yastıkları kağıt gibi incedir. yerler ahşap olduğundan, banyodan çıktıktan sonra çıplak ayakla gezerseniz pekmezi akıtmanız olasıdır. peynir köftesi denilen 5-6 farklı peynirden yapılan aperatifi şukeladır, yenmelidir.
(bkz: hera the goddess)
mitolojide, kıskançlığıyla meşhur, bu sebepten dolayı, zeus niobe' ye ilgi duyunca, niobe' nin çocuklarının canını almış tanrıça.
ayrıca, eskişehir' de, adalar mahallesinde hoş ve farklı bir mekan.
troya savaşını akha'lardan yana çevirebilmek için zeus'u baştan çıkarıp uyuttuktan sonra, birden uyanan tanrı şöyle çıkışır karısına:

''amma da düzen kurdun, yola gelmez here,
savaş dışı ettin tanrısal hektor'u,
uğrattın orduyu bozguna.
bu kötülüğün meyvesini sen toplayacaksın önce,
seni bir güzel pataklayım da gör.
unuttun mu seni havalarda astığım günü,
bir örs bağlamıştım iki ayağına,
çözülmez bir altın zincir vurmuştum ellerine,
asılı kalmıştın havalarda,
bulutlar arasında.''
eskişehirde gidelebilecek fix mekanlardan biridir. yabancı rock şarkıları seviyorsanız gidilen bir cafedir. çalışanları masada oturan herkesin bir şey içmesi gerektiğini düşündüğü için sizi bir şey yedirene/içirene kadar rahat bırakmazlar.
inek gözlü, ak kollu, evlilik tanrıçası. kutsal evlilik ( hieros gamos ) ile zeus'la evlenmiştir.
tavuskuşu ve inek hayvanını kutsal kabul eder. yanlış hatırlamıyorsam ispanya'da ele geçmiş olan bi satır üzerinde hera'ya adandığına dair bi yazı vardır buradan da kasaplar ile ilgili bi kültünün olduğu sonucuna da varılmıştır. aynen hermes'in hem tüccarlar hem de hırsızların koruyucusu olması gibi.
bi ton tapınağı vardır, Argos, Samos, Olympia, Tiryns, Delos, Paestum ve şimdi hatırlayamadığım bi sürü kentte.
latince "junun" dur. gökyüzünü temsil eder.
zeus'un eşi, tanrıların kraliçesidir. hera, her zaman, özellikle zamanımızda örneklerine çok rastlanan varlıklı ve bencil burjuva kadınını simgeler. sıradan bir kadın gibi, dedikodudan korkar, kendi kocasıyla yatmaktan çekinir. ama her defasında zeus buna bir çare bulur:

tanrılar, insanlar görecek diye korkma,
altın gibi bir sisle örterim dört bir yanımızı,
güneş bile onu geçip göremez bizi,
her şeyi keskin ışıklarıyla gören güneş bile.
böyle dedi, aldı karısını koynuna, sarıldı,
tanrısal toprak yumuşak bir çimen saldı,
taptaze lotos bir hali serdi toprakla aralarına,
safranlardan, sümbüllerden, tatlı bir halı,
uzanıverdi ikisi de halının üstüne,
sardı onları güzel bir altın bulut,
buluttan çiy damlaları akıyordu pırıl pırıl...

bugün de kazdağ'ın tepesine çıkın, aralarında otlar fışkıran tepsi gibi serilmiş, kocaman, dümdüz taşlar görürsünüz ve bu yeşil halıların üstünde tanrıların seviştiğini geçirirsiniz aklınızdan...
Baş tanrı Zeus'un karısı ve kız kardeşidir. Yunanlılara göre Zeus ile Hera'nın düğünleri, yeryüzündeki her türlü bolluk ve verimliliğinin simgesidir.Bu evliliğe Hieros Gamos(Kutsal evlilik) adı verilir. Zeus ile Hera'nın evliliğinden Ares, Hebe ve Hephaistos doğmuştur.

Zeus ile Olympos'a yerleşen tanrıça Zeus'un saltanatını paylaşmıştır. Onun gibi hayata, dünya düzenine, fırtına, rüzgar ve yağmurlara, mevsimlerin değişmesine hükmetmiştir. Her şeyden önce kadınları gözetir, onların hayatını düzenler, analığı ve doğumu koruyan bir tanrıça olmuştur. Evliliğin kutsal düzenini bozan herkes özellikle de Zeus'un sevgilileri ve çocukları en büyük düşmanlarıdır. Simgeleri tavus kuşu, nar ve zambaktır. Hera daima dolgun vücutlu, gür saçlı güzel bir kadın olarak tasvir edilmiştir

Hera aynı zamanda geçimsiz, hırslı, kindar ve tutkulu bir kadındır. işlerini çoğunlukla düzen kurarak yürütür. Hera tipik Yunan tanrıçası olarak Yunan yarımadasının ırk, soy, din ve dünya görüşlerini, çıkarlarını Anadolu'ya ve Ege'ye karşı savunmuştur. Argos Hera'nın kutsal ilidir. En ünlü tapınağı Samos adasında bulunur.

Üç güzeller yarışmasında birinciliği Afrodit'e kaptırması Paris ve Troya'ya karşı bitmez bir kin duymasına neden olmuş ve Troya'nın yokedilmesini istemiştir. Savaş boyunca hep Akhaları tutmuş, savaş Troyalıların lehine döndüğü zaman ida Dağı'nda savaşı seyreden Zeus'un yanına gelerek onunla sevişip, oyalayarak diğer tanrılarla birlikte Akhalara yardım etmiştir.

Hera, Afrodit'ten sonra en güzel tanrıça olduğu halde bunu hiç bir zaman kullanmamış, kendisine aşık olan erkekleri hep reddetmiş, Zeus'a hep sadık kalmıştır. Güzelliğini hep Zeus'a sunmuş, her yıl Kanathos Irmağının kutsal sularında yıkanarak bekaretini geri almıştır.
güzel bir kız ismi.
zeusun hem kardeşi hemde eşidir.bu da bize yunanlıların dolayısıyla batı dünyasının kökeninin aile yapısını göstermektedir.
Kronos'un büyük kizi olan Hera ayni zamanda Bas Tanrinin karisidir. Zeus kendisine bir hayat arkadasi aradigi zaman o henüz sütannesi Markis ile birlikte yasayan genç bir kzdi, ve Markis onu hiç yalniz birakmiyordu. Bununla beraber bir kis mevsiminin çok soguk bir gününde Hera issiz bir yerde yalniz basina bulunuyordu. Birden bire soguktan üsümüs, titreyen bir kugu geldi ve omzuna kondu. Üsüyen kusa aciyan Hera onu yakalayip isitmak için gögsüne yasladi. Oysa bu bir kus degil Bas Tanri Zeus'tu. "Hera, dedi istiyorum ki sen benim karim olasin, büyük gözlü güzel Tanriça benim pesimden gel, OlymposTa parlak bir that üzerinde ve benim sagimda oturarak saltanat sür. Hera razi oldu ve Bas Tanri dügünü yapmak için karisini Kitheron daginin ormanlarla süslenmis en yüksek tepesine götürdü. Tanrilarin evlenmesine sevinen agaçlar onlari selamlamak için dallarini egdiler ve çesmelerden Ambrosia (Tanrilarin özel içecegi) kokusu yayildi. Bütün Tanri ve Tanriçalar bu dügünde bulunmak için Olypos dagindan asagi indiler. Dügün çok muhtesem oldu. Dügünde göklerin ve yerin bütün Tanrilari, perileri hazir bulunmustu. Dügüne yalniz Khelone adindaki bir peri kizi gelmemisti. Bu yüzden tembelliginin cezasi olarak onu agir hareketin ve hantalligin sembolü olan kaplumbagaya çevirdiler. Hera Bas Tanrinin elinden tutar tutmaz yaldizli bir bulut onlari nese içinde Olympos'un tepesine Zeus'un sarayina götürdü. Güzel Tanriça Hera o günden sonra; Ölümsüzler arasinda, Bas Tanrinin karisi, Olympos'un sultani olarak kaldi. Ilahi otoriteyi kocasi ile birlikte paylasti. O'da Zeus gibi bazen gögün en yüksek yerinde gürler, öfkeye kapildigi zaman rüzgarin zincirlerini çözer, denizleri altüst ederdi. Denizlere sözünü geçirir ve bazen ayaklarinin altinda parlayan yildizlara bile karisir onlari idare ederdi. Olympos'ta oturan bütün Tanriçalarin en güzeli en çok saygi göreni idi. Kocasinin sarayinda toplanti salonuna girdigi zaman bütün Tanrilar ayaga kalkar onu selamlarlardi. Onun öfekiside Zeus'unki gibi korkunçtu, tahtinda otururken sinirlendigi zaman bütün Olympos'u titretirdi.
ismi bilinmeyen taş hatunların genel adıdır gözümde.
battlestar galactica'da bir insan ve cylondan olan ilk canlıdır ve dizi boyunca çok derin anlamlar taşır bir kız çocuğu olarak.
afroditten sonra en güzel olarak tasviri edilen kadın tanrıçadır. etrafında birçok adam olmasına karşın o kendisini zeus için adamıştır. simgesi genellikle tavus kuşudur. olympos tanrıları arasında kraliçe vasfına sahiptir ve göklerin kraliçesi olarak anılır. fırtınalara hükmeder, bulut ve şimşekleri kullanabilir.
genellikle bereketi, hayatı ve dirilişi temsil eden bir narla birlikte tasvir edilir...
gökyüzünü simgeler. belki de aşağıdaki kelimenin sonundaki harfler bununla ilgilidir

(bkz: atmosphere)
zeus deyusunun deli ettiği.