bugün

Dar alanda kısa paslaşmalar filminde geçen replik.Bu sözde şu mesaj verilmek isteniyor aslında.ikisindede yani hem futbolda hem hayatta yalnız başına ne kadar marifetlerin dilin milin olsada bir hiçsindir.ikisindede eğer iyi bir ekibin iyi dostların varsa maçı götürebilirsin.....*
dar alanda kısa paslaşmalar filminin sloganıdır.
edit: hayat futbola fena helde benzer, diye de söylenir.
hayat fena halde futbola benzer, top 90'a gidene kadar auta gidenlere üzülürsünüz.
(bkz: kendini hakan şükür gibi hissetmek)
interesting bir benzetme. benzetmeden yola çıkarsak erkek olmak, kız olmak ve top olmak sonuçlarına ulaşabiliriz.
aynı zamanda barda filminde duvara grafitti şeklinde yazılmış yazıdır. serdar akar bu şekilde kendi yapıtına bir gönderme yapmıştır.
ikisi de çoğu zaman sıkıcıdır. ikisinde de iyi oynarken kaybedebilirsiniz. ikisinde de sınırlar ve lanet kurallar vardır. tüh lanet kelimesini kullandım. bu da ağır küfür ve hakaretten silinir şimdi, beklerim bunu senden sözlük.
sevgilinizin çalımıyla bir anda kendinizi yerde bulursunuz. kalkar peşinden koşarsınız ama nafile.o başkasının kalesine doğru gitmektedir hızla. yetişemezsiniz, o da dönmez geriye. karşı kaleye gol attığı an kaybedersiniz sevdiğinizi.
(bkz: oldu mu erman hocam)
90+ da yenen golle eşdeğerdir hayatta yenilen kazıklar. bu yüzden futbol= hayat
hayat asla sadece hayat değildir.
evet futbolu fena halde benzetmişler. ağzını burnunu dağıtmışlar. o ister miydi hayata benzemek?
ikisinde de olmaması gerken sertlikler vardır.
(bkz: kendi kalesine gol atan futbolcu psikolojisi)
futbol hayatın içinde olduğu için futbolun hayata benzemesi normaldir. ama hayat futbolun içine sığmayacak kadar büyüktür.
(bkz: bu da mı gol değil)
kötü oynasan bile galip gelebilirsin.
ikisinde de bir yerlere birşeyler sokmaya çalışılır.
bir ayakta top olmadığınız sürece sorun yoktur. kazanma şansınız daima devam eder.
"öyleyse hakem kim" diye sorulası önerme.
en iyi savunma hücumdur.
hayat fena halde futbola benzer,atamayana atarlar.
bknz: hayatın "top benim. kurallarıma uymazsanız topumu da alır giderim." demesi
neden hayatta hep bir top'un peşinden mi koşarız? sorusunu akla getiren önerme.
1. hayat da futbol da sosyaldir. çünkü futbol bir takım oyunu ve hayatta da olduğu gibi takım arkadaşlarınız size pas vermezse başarısız olursunuz. tıpkı hayatta olduğu gibi bazen siz başarısız oyuncu olsanız da etrafınızdakiler (eş, dost) sayesinde siz de bir yerlere gelirsiniz. ya da tam tersi siz çok iyi bir oyuncusunuz ama takım sizi de batırıyor. nice insanlar var ki kendi çok zeki ve çalışkan. fakat ailesi ya da çevresi hep ondan maddi manevi destek bekliyor. ailesi ona bakacağına, neredeyse o ailesine bakıp geçindiriyor.
2. ne yazık ki futbolda da gerçek hayatta olduğu gibi parası olan düdüğü çalıyor. mesela, parası olan şike yapıyor. bence tüm takımlar şike yapıyor. gerçek hayatta da rüşvet var.
3. futbol çok anlamsız kimilerine göre. bir çok adam boş yere topun peşinde koşuyor. zaman geçiriyorlar. hayatta acayip anlamsız oysa. çünkü ne kadar mücadele edersek edelim hepimiz öleceğiz.
4. ikisinde de mücadele kaçınılmaz.
5. ikisinde de bazen yedek kulübesinde beklememiz gerekir.
6. hayatta da futbolda da şans faktörü var. şanslı bir pas ya da şut hayatımızı ve futbolun skorunu tamamen değiştirebiliyor. eğer doğru zamanda doğru yerde bulunursak şanslı bir pas alabiliriz.
7. Son olarak Albert Camus Cezayir Üniversitesi'ne giderken okul takımının kaleciliğini yapmış ve çok anlamlı bir söz söylemiş... "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiç bir zaman beklediğim köşeden gelmedi."Gerçek hayatta da birçok plan proje yapıyoruz. bir bakıyoruz onca emek ziyan olmuş.
http://www.youtube.com/watch?v=j6lRgM7yu2Q