efsanevi hocalar ve efsanevi fakülte sekreteri hayri çebi ile sabrın sınırlarını hakikaten zorlayan bir eğitim ve de öğretim yuvası.. sınav dönemlerinin ilanı sınavlardan 3 gün önce yapılarak öğrencileri şoka sokabilen yollar kapanmadıkça kar tatili yapılmayan insanın ömründen ömür götüren, sınavları güzelim nisan ayında güneşli bir pazar gunu aksamüstü yaparak normal insanlar sevgilileriyle arkadaşlarıyla sahilde gezerken öğrencilerin delirmesine ve insanlıktan çıkarak adeta insanımsı bir canlıya dönüşmesine neden olan fakülte.. ancak o sınavdan çıkılıp da sahilde birkac saat uzanarak manzaranın ve sessizliğin tadi çıkarıldığında ne dert kalır ne tasa.. okulu bile sever insan o anda..
türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan ve eğitim dilinin fransızca (avrupa ve evrensel hukukla ilgili dersler), türkçe (türk hukuk dersleri için) hem türkiye'yi hem de evrensel kriterleri çok iyi bilen hukukçular yetiştirmesi beklenen, türkiye'nin en iyi hukuk fakültesi.

2005-2006 Yılı ÖSYS Giriş Puanları;
Puan Türü: Eşit Ağırlık,
En Yüksek Puan: 372.874,
Sıralama (0,3): 222,
Sıralama (0,8): 320,
En Düşük Puan: 364.070,
Sıralama (0,3: 2467,
Sıralama (0,8): 2243.
kontenanının yarısını fransız okulu mezunlarına ayırdığı için zaten normalde de yüksek olucak olan puanlarının daha da yüksek olduğu bölüm.
20 civarında bir kontenjanı olan ve yüzde 1'lik dilimden öğrenci alan kaliteli program. hem hukuk, hem galatasaray üniversitesi, hem de fransızca, hell yeah!!!
daşşaklı bir fakültedir. karizma tavan yapmıştır. veya herkesin inek olduğu bir ortamdır. bakış açınıza göre değişen tanımlar içermektedir. *
sosyete avukatı yetiştirdiği söylenen okul. hakimlik savcılık sınavında ilk 6 ya giremiyor, zira mezunlarından bu sınava tenezzül eden kimse yok.*
ÖSS'de tavan puanla öğrenci alan ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile en iyi hukuk fakültesi olması konusunda kıyasıya rekabette olan kurum.
(bkz: her eşit ağırlıkçı öğrencinin hayali)
Türkiye'de 2010 yılında lys sınavlarında (ygs puanı dahil) türkiye'de ilk 45'e giren öğrenciyi alan en yüksek öğretim kurumudur. Saint Joseph, benoit, pulcherié vs... gibi mezunları bünyesinde daha çok barındırmaktadır.
türkiye'deki emekli profesörler de dahil 31 idare hukukçusunun * 3 ünü bünyesinde barındıran fakültedir.
hukuk fakültesinin everestidir, yani mezun olduktan sonra gerek çevre gerekse destek bakımından yalnız kalmazsınız, ntv'de gündüz kuşağında soruları yanıtlamaya başlarsınız...

at kafası okudun mu da biliyorsun, siktirgit oku sonra yorumla yazdığımı...
türkiye'deki en önemli hukukçu akademisyenleri bünyesinde barındıran, genellikle fransız liselerinin öğrencileriyle dolu olan ve enternasyonal bir hukuk kavramı aşılayan güzide hukuk fakültesidir.
hukuk okuyacam diyen adamın hayalidir.
tutsada gitsek tadında bir okul. Bölüm o kadar da mühim değil, galatasaray olması yeterlidir.
hayallerde kalır. züğürdün tesellisi iktisattır.
bir arkadaşım ygs ve lys yi fullesem de gidemem diyordu. neden diye sordum: okul puanım 39 dedi fullesem 539 olacak. ee gs hukukta 541 den alıyor kısacası rüyamda bile giremem.

eidt: arkadaşım barajı zar zor aşmıştı o ayrı konu.
ankara hukuk kadar fazla mezun vermediğinden dolayı ankara hukuk kadar ün yapmamıştır, hukuk okunabilecek yegane üniversitelerden biri.
hakim savcı olmak isteyen adaylar tercih etmeyeceği okuldur sanırım.takdir edersiniz ki burdan mezun olunca avukatlık işinde önünüz çok açık olacaktır diğer üniversitelere göre.
mezunlarının birbirini çok tuttuğu fakültedir. ben gitmedim de bir arkadaş gitti. ordan biliyorum.
yatay geçiş konusunda kabul edilirsem bu sene sonunda geçmeyi planladığım okuldur.

ankara hukukun tadına vardık, bir de galatasarayı deneyelim dedik.
Bu bölümden mezun olanlar, bir şekilde boğaziçi işletme vb. bir yerde lisansüstü yaparlarsa, iki dil bilmelerinden, hem dava hukuku hem de şirket hukuku alanlarında çok donanımlı olmalarından dolayı ülkenin önde gelen "corporate law" bürolarından biri tarafından havada kapılıyorlar, dört beş sene içerisinde de "associate" sürecini atlayıverip "partner" oluyorlar, paranın ve prestijin amına koyuyorlar. Türkiye'de bu tarz "cross-bred" avukatlara acayip ihtiyaç var şu anda, yurtdışında LLM falan bunlara gerek yok yani.
dikey geçiş kontejyanı 1 olan üniversite.
Her hukuk okumak isteyen Türk gencinin hayalidir. bakıyorum da ilk 97 den almış ben ise 67 bininciyim özel hukuka anca gidiyorum ve oraya gideceğim ancak özel üniversitede hukuk okusam da bir galatasaray üniversitesi hukuk okumuş olmayacağım. gerçekten hayalimdi öyle böyle değil, büyük lokmaydı bende açgözlüydüm ama kahpe kader...
Okulum.

Dönem başına 10 11 ders alırsınız. Eşekler gibi çalışırsınız, hocalarınızın sizden beklentileri hep yüksek olur. Eğitimine diyecek laf yok lakin sosyal olarak tam bir kargaşadır. Herkes ayrı telden çalar. Tabii ki tek tip insanların olduğu bir yerde okumaktan çok daha fazla şey katar insana ama genelde herkesin kendi için ufak bir grubu olur çünkü hakikaten insanlar biraz alakasızdır. Üç ayrı kontenjanının olmasına bağlıdır bu da.

Diploması en iyi duran okullardandır. Hele bir de ingilizcenizin seviyesi iyiyse, en iyi hukuk bürolarında işe başlarsınız ve genellikle mezunların altyapıları sağlam olduklarından, hızlıca yükselirsiniz.

Hocaları oldukça iddialıdır; yine de okul şöhretini kesinlikle öğrencilerine borçludur. Fakültede ortalama zekada olan insan bile oldukça azdır, üstüne öğrencilerin hırsları, çalışlanlıkları, bilgiye açlıkları eklenince en iyi fakültelerden olması kaçınılmazdır.
Geldiğime yüzde yüz memnun olduğum okuldur. Öğrencileri seviyelidir, hocaları kalitelidir. Manzarası güzeldir. Tüm bu güzelliklerden sonra bir "ama" gelir hep, öğrencilik süresince aşırı yorar. Hocaların genellikle pek toleransı yoktur, çeşitli istisnalar olmakla birlikte. Genel olarak kontenjanlarının yarısının Fransız liselerinden gelenlerin oluşturduğu her Allah'ın günü hissedilir. Genellikle insanlar siyasi konulardan imtina ederler, bilirler ki ortam oldukça kırılgandır. Bununla birlikte "anti-tayyip" hava yaygındır ve bir bakıma mahalle baskısıdır.
Yaz okulu almak zorunda kalırsınız kendinizi geliştirmek için. Asla üstten ders alma veya zengin seçmeli dersler gibi lüksleriniz olmaz. 9-10 dersi dönemde alırsınız ve gerçek anlamda canınız çıkar. Bununla birlikte hocaların bir kısmı oldukça kalitelidir ve birebir muhabbet kurma imkanınız vardır.
Tanımlamakta zorlandığım bir fenomendir, artısıyla eksisiyle güzeldir pişman değilim.