bugün

bir zamanlar ea puan türünün en zirvesinden inmeyen lakin şimdilerde eskisi kadar populer olmayan boğaziçi bölümüdür.* okulun en kolay bölümlerinden birisidir o kadar ki eşek bağlasan mezun olur.* adına kanan pek cok öğrencinin çıktıktan sonra ne olacağı gene de belli değildir. genelde ortam adamlarından oluşan öğrenci kadrosuyla türk akademik olmasa da parti * alemlerine nitelikli eleman yetiştirir. buraya giremeyenler genelde bir ufak kardeşi olan boğaziçi iktisat* a girerler.
mat 101 ve mat 102 derslerini alıp geçtiğiniz takdirde yolu yarıladığınız hatta bitirdiniz denilebilecek bölüm...zamanında biz de adına kanıp yazmış ve orada okuma şerefine! nail olmuştuk...öss de çok kastım,üniversitede yatayım,hoplayım,zıplayım diyen insanların tercihlerinde en ön sıraya koyduğu bölüm.
Ad 213 ve Ad 214 derslerinin birinci sinifta alinmasiyla ve her donemde ekstradan 2 ders daha alinarak 3 senede bitirilebilincek zor olmayan ama ogrenciyi de yatirmayan bolum..
mezun oldugumda ne halt edecegimi kara kara dusunmekteyim..
yata yata bitecek gibi durmayan, insanların okuldaki en kolay bölümlerden biri olduğun iddaa ettikleri* sevgili bölümüm.
hala ea puan türünün en zirvesinde yer alan adamı hakkaten yatırmayan güzide okulum ve bölümüm.
Sözlükteki dönen üniversite geyiklerinin merakımı celbetmesi üzerine nolmuş şunun puanına bir bakayım deyip abooov diye şaşkına döndüğüm, aşmış bölüm.

Bir zamanlar Koç ve Bilkent'in arkasında kalmıştı, arada nolmuş bilmiyorum ama, size neredeyse yeni bir ev düzen Koç, Bilkent ve TOBB'u yine sollayıp Türkiye'nin en çok tercih edilen ve en yüksek puanlı işletme bölümü olmuş. Girmek isteyen arkadaşlara allah kolaylık versin ne diyeyim, taban puanlar kol gibi.*
işletmede ilk beş:

1. Bogaziçi 523.890
2. Koç (%100 burslu) 523.282
3. TOBB (%100 burslu) 513.000
4. Bilkent (%100 burslu) 511.316
5. Galatasaray 508.757

Bu arada Türkiye'nin diğer devi ODTÜ'nün ilk beşte yer almaması çok üzücü. Sanırsam puanı 489 civarındaydı. Devlet üniversiteleri bu kadar sahipsiz olmamalı.
şehrinden dolayı "da" puanları fırlayan bölümdür.

edit: sadece şehir yüzünden demedim zaten bunu, anlaşılır sanırım.
iTÜ, Koç, Sabancı, istanbul, Galatasaray, Marmara, Yeditepe, Bilgi, Yıldız Teknik,istanbul Arel, istanbul Okan, Bahçeşehir Üniversitesi, istanbul Fatih, Kadir Has, Maltepe, istanbul Aydın, istanbul Ticaret, Haliç, Beykent, Işık, Sebahattin Zaim (o ne yaw*), istanbul Şehir, Doğuş üniversitesi gibi üniversitelerin işletme bölümleriyle "de" aynı kentte olan bölümdür.
boğaziçi üniversitesine şahsım üzerinden bok atan eziklere kapak olan bölümdür. evet.
bitirenlerin açıköğretim işletme bitirenle aynı statüde olduğu bölüm ve veya okul.
bitirenlerin açıköğretim işletme bitirenle aynı statüde olmadığı bölüm ve veya okul. bunun tersini söyleyen hayatında hiç iş ya da staj başvurusunda bulunmamıştır. türkiyede 5 üniversite vardır.* bunlara her kapı açıktır.diğerleri anca bunlardan boş kalan yer olursa iyi şirketlerde yerlerini bulurlar.
evet bir zamanlar böyle havalı bir bölüm vardı. bakın bir zamanlar diyorum... tıp bitirmiş gibi havası olurdu bunların.
Puanı resmen dudak uçuklatan bölüm.
başka bir üniversitenin mezunu olarak hala hayalimdir.*
giremeyenlerin çok şey kaybettiğini düşünüyorum. hocalarımız hakikaten bir numaradır. adımız yeter.
zamanında adı geçtiğinde iki saniye sessizlik olup üzerinde düşünülen bölümdür . 2000li yıllarda bu bölüme gidenlere farklı bir gözle bakılırdı adeta . şu an ise işletme bölümünün ele ayağa düşmesinden sonra eskisi kadar popüler olmayan ancak türkiyenin en iyi üniversitesinde olmasından mütevellit hala çağa direnen güzide bölümdür.
ilk dört entry şaka gibi adamlar 2008-2009 da boğaziçi işletmede ve "mezun olunca ne yapacağımı kara kara düşünmekteyim" diyor.

Olum siz kara kara düşünecekseniz şimdikiler ölsün lan hem yıl 2008 yani yığılmanın olmadığı yıl hemde boğaziçi.

şuan anadoluda işletme okuyanlar ne yapsın.
Birçok gencin hayali.
bitirenin en az savcı olduğu üniversite bölümü.
Benim abim burdan mezun . Şimdi Rusya'ya fırlatılacak olan füzenin düğmesine basmayı bekliyor ABD de .