frida 

kapat
  1. bir hayatın film edilmiş hali.
    (bkz: frida kahlo)
    #55332 (mintiminti, 06.02.2006 06:06)
  2. yönetmenliğini julie taymor'un yaptığı,başrollerinde salma hayek'i frida kahlo rolünde alfred molina'yı diego rivera rolünde görebileceğiniz,meksikalı ressam frida kahlo'nun yaşadığı acıların ve şöhretinin konu edilmiş olduğu filmdir.
    #61721 (cuidarte, 11.02.2006 16:06 ~ 16:07)
  3. hayatı çok sevip onu sınırsız yaşamak isteyen ve türlü ızdıraplar çeken ama bunların hiçbirinin hayatın güzelliğinin önüne geçmesine izin vermemiş, çok sevdiği ama ona bir türlü yeterli aşkı tattıramamış başka kadınlara yönelmiş sevgilisi ile ömrünü tüketmiş hayata pozitif bakmanın, bir insanı çok sevmenin simgesi, mangal kadar yüreğin arz-ı alemdeki temsili.
    #81917 (shrek, 22.02.2006 09:52)
  4. salma hayek'in yapımcıları arasında yer aldığı,oynamak içinde can attığı.yönetmenliği oldukca basarılı olan,renklerin göz doldurduğu muhtesem film.
    #209123 (frida, 03.05.2006 20:45)
  5. witch is back olduğundan şüphe edilen yazar, yeni gelmiş, bazılarına hoş bazılarına boş gelmiş
    #293589 (delikanlımühendis, 30.05.2006 15:35)
  6. sozluge propoganda amacli gelmis yazardir
    #294423 (glosoli, 30.05.2006 19:03)
  7. moderasyondan witch is back ile bu şahsın bağlandığı ip'leri kontrol etmesini istediğim kişi.
    #294554 (arjen robben, 30.05.2006 19:47)
  8. witch is back olmadığını düşündüğüm,witch is back'in arkadaşı olduğunu sandığım,gece gece özel mesaj hanemi ciddi mesajlarla doldurmuş yazar. Uzun zamandır üzerinde düşünmediğim konular hakkında beni düşünmeye sevk eden yazar. bir başka kucuk kara balik,sessiz kalmamasını diliyorum.
    #295805 (karanlikta, 31.05.2006 01:12)
  9. witch is back *özdeşleşmekten gurur duyan,cesur "küçük karabalık" olmak yolunda korkusuz,sevgiyle ve iyilikle donanmış bir yaşam için mücadeleyi ilke edinen yazar
    #331581 (frida, 09.06.2006 15:24 ~ 15:25)
  10. abba'nın dört eLemanından bir tanesi.. phil collins destekLi solo aLbümLeri mevcuttur..
    #732469 (Tucimania, 13.10.2006 17:59)
  11. selma hayek in büyük göğüslerden ibaret olmayıp iyi birde oyuncu olduğunu gösteren,dönemin meksikasını hoş müzikler eşliğinde izlieyiciye aktaran,komünizmle ilgili ince mesajlar veren,troçkiyide izleme şansını bulabildiğimiz film..
    #1229421 (baudelaire, 29.01.2007 20:59)
  12. birçok duyguyu ve unsuru, hemen hemen 2 saatte izleyiciye aktarabilen güzel bir film.
    siyaset, aşk, neşe, hüzün, bağlılık, kabulleniş, azim ve vefa gibi duyguları hissettiriyor.
    hani çevreme bakıp, kendimden kattım denilen şeyler vardır, şiddeti ve narinliği aynı bünye içerisinde bulunduran ironik şeyler. frida'nın anlık tezatlarını gözler önüne seren, dışının hiçbir zaman içi gibi olmadığını alkış tuttururken hissettiren. belki de herkesin biraz şiddete ihtiyacı vardır. ya da zatan o şiddet bir kere kanıksanmıştır, fakat bizler farkında değilizdir. işte frida bunlardan yataraktan kaçarken buyurmuş, ölüm için zikretmiş.

--spoiler--
    umarım çıkış neşelidir.
    ve umarım geri dönüşü yoktur..
    --spoiler--
    #1619721 (Eqin, 08.05.2007 02:58)
  13. ısrarla isteyiniz:

(bkz: burn it blue)
    #3402861 (endless, 16.05.2008 01:18)
  14. kendisi tek kelimeyle mükemmel bir ressamdır. yaşadığı onca can yakıcı moral bozucu bir yığın olaya rağmen ayakta kalmaya çalışmış bir insan fazlasıyla melankolik eşi Diego kendisini bir çok kadının yanı sıra kız kadeşiyle aldatmıştır ve Frida onları iş başında yakalamıştır. içinde bulunduğu arabaya trenin çarpmasıyla bütün hayatı değişmiş ve resim yapmaya başlamış olan Frida nın en büyük hayali kendi ülkesi Meksika'da bir sergi açmak ve buranın insanlarına ressam olduğunu kabul ettirmektir açarda ama çok geç gerçekleşmiş bir hayal olduğu gerçeği ağır basıyor. tüm resim kariyerinin yanında inanılmaz iç burkan bir hayat hikayesi vardır hayat ona fazlasıyla acımasız ve zorlayıcıdır, sanırım bize ulaşan o mükemmel resimlerdeki manalı derinlik tüm o yaşanmış olayların son yansıması. yaptığı sanata hayranlık duymamanın mümkünatı yok. an itibariyle madonna Fridanın bir çok resmiden kendi koleksiyonunu oluşturmuş diye biliyorum ben.
    #3403008 (Siren, 16.05.2008 02:08)

© 2008 - uludağ sözlük

frida başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. frida ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu frida nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» esnemekten uyuyamamak » asilsiz iddia » adsiz ozlem » roger federer vs rafael nadal » today s zaman » turban ile bas ortusu arasindaki farklar » toshiba » tsc anayasasi » ataturk » yoga yapan mistiq kedi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci