salihli 

kapat
  1. manisa nın bir ilçesi.merkeze uzaklığı yaklaşık 55 km dir.
    (ranger65, 31.03.2006 17:28)
  2. mavi göl, cennet internet cafe, roma dondurma gibi mekanları olan (piyasa yerlerdir bu arada) manisanın en güzel ilçesi.bizim ev sosyal tesislerine çıkıp şehri kuşbakışı izleyebilirsiniz.güzel günlerim geçmiştir, bak hüzünlendim yine!
    (butcher, 20.04.2006 16:11)
  3. çok sevgili bir sözlük yazarının memleketi..
    (azorka, 15.05.2006 13:01)
  4. gitmediğim zaman özlemiyle tutuştuğum,gittikten sonraki 2 gün içinde sıkıntının tavana vurduğu,yine de her köşesinde anım olan ve asla vazgeçemeyeceğim memleketimdir.
    (intensivecare, 24.07.2006 14:09)
  5. sevgi yolu ile kurudere caddesi ile ünlü manisa'nın en güzel ilçesi.senelerce gitmekten bıkmadığım, gidince de yapacak bişey bulamadığım akraba ziyaretleri roma dondurmacısı kenan evren parkı kurşunlu kamplıcaları derken yine de epey eğlendiğim yer.
    (lumpiya, 26.07.2006 13:00)
  6. rastgele tuşuna basınca bir anda sol framede karşıma çıkan, sabah sabah beni mutlu eden, hatıralarımı canlandıran, dört aydır gitmediğim, içinde başta ailem olmak üzere birçok sevdiğim insanı barındıran memleketim
    (mmtyvs, 02.08.2006 10:01)
  7. kurşunlu kaplıcalarını barındıran ilçe
    (kehribar, 02.08.2006 10:35)
  8. suyu cok guzel olan , izmirden ankara yolunda gidilirken turgutludan sonra olan ilce.
    (spiritualized, 12.08.2006 15:45)
  9. (bkz: sözlükteki salihlililer)*
    (intensivecare, 12.08.2006 15:48)
  10. kenan evrenin eşinin ismini taşıyan(sekine evren anadolu lisesi) bir okulun bulunduğu manisa'nın şirin bir ilçesi.
    (baytar, 12.08.2006 16:09)
  11. sozluğumuzun* ilk ilçe zirvesine ev sahipliği yapacak olan manisa'nın şirin ilçesi*
    (mmtyvs, 10.10.2006 16:08)
  12. bayramda zirve yapacak yazarların memleketi olan ilçe.
    (butcher, 10.10.2006 16:20)
  13. (bkz: o değil de)

(bkz: bi uludag sozluk salihli zirvesi vardı ne oldu ona)
    (mmtyvs, 21.10.2006 14:54)
  14. izmir'e 88 km, manisa'ya 55 km uzaklıktaki manisa ilçesidir.
    son yıllarda büyük gelişim göstermiştir. jeotermal ısıtma sistemi kullanılmaktadır. hava kirliliği azami miktara inmiştir.
    bozdağ'ın eteğinde kuruludur. 12 km uzaklıkta antik sardis kenti bulunur. (sart) sardis lidyalıların başkentidir.
    "şiir ikindileri" isminde gelenekselleşmiş bir edebiyat faaliyetinin düzenlendiği ilçedir. senede iki defa yazar ve şairleri ağırlar.
    seçim sonrası halkın sokaklara döküldüğü ve konvoy düzenlediği nadir şehirlerden olarak gazete haberlerine taşınmıştır. (zafer keskiner'in yeniden belediye başkanı seçilmesi) hatta kent meydanındaki havuzda gençler halay çekmiştir o gece.
    iklimi sıcaktır, sebze-meyve yetiştirmeye müsaittir. bu yüzden bu ilçede hayat pahalılığı yoktur. kar yağdığında herkes bu anı kaçırmamak için fotoğraf çekmeye koşar. (çünkü senede 1 kez kar yağar, bazen hiç yağmaz ve maksimum karın yerde kalma süresi 3 gündür)
    suyunun tadı çok güzeldir. yakınındaki kaplıca sebebiyle şişe suyu kalitesindeki su şehir şebekesine verilmektedir.
    odun köfte'si meşhurdur. köfteye özellğini katan şey sıcak sıcak sofraya getirilip maşa ile coss diye şişten sıyırıp tabağa koyarak servis edilmesidir.
    belediye binasının mimarisi ile ünlüdür. bu binanın dünyada sadece 2 tane olduğu açıklanmıştır.
    (scorpoison, 28.12.2006 06:30)
  15. olay tv de pazartesi akşamları final programını hazırlayan burak ucarın memleketi.
    (kargabeyaz, 04.01.2007 23:58)
  16. hala ayrı kaldığım kısa sürelerde bile gözümde tüten fakat son zamanlarda teksasa dönen, artık 3. sayfa haberlerinde adana'dan gelen haberlerden daha çok haberin gelmeye başladığı ilginç memleketim..
    (intensivecare, 03.04.2007 12:04)
  17. şu sıralar belediye işçilerinin yaptığı grev nedeniyle sokakları tabiri caizse b.k götüren ilçemiz. ilginç olan seçimlere çok kısa bir süre kalmasına rağman chpli belediye'nin grevi bitirmeye yönelik adım atmaması.

http://www.google.com.tr/...&btnG=Google%27da+Ara
    (mmtyvs, 05.07.2007 18:09)
  18. kendilerini manisalı olarak görmeyen ilçe.

+nerelisin abi?
    -salihli
    + aaa öyle mi? manisalısın yani ben de manisalıyım
    -ne manisası kardeşim salihli dedik ya
    +manisanın ilçesi değil mi bu?
    -evet
    +tamam işte manisalısın
    -salihli dedik ya manisalı falan değilim
    -tamam abi pardon, ben ateş var mı diye soracaktım. *
    (ncldlbz, 05.07.2007 18:15)
  19. odun köftesi çok meşhur olan manisa' nın bir ilçesi.
    (bagwell, 10.07.2007 10:42)
  20. Izmir-Ankara (E 96) karayolu ve izmir-Uşak-Afyon demiryolu üzerindedir. Manisa il merkezine 71 km ve izmir il merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunan salihli nin ilçe nüfusu 2000 yılı sayımına göre 83.137 olup, kasaba ve köyleriyle birlikte 150.000 i bulmaktadır ve manisa ilinin nüfus bakımından en büyük ilçesidir.

Yöre tarihinin çok eskilere dayandığı, baraj gölü yakınlarındaki Sindel ve Çarıklar köylerinin civarında bulunan fosil ayak izlerinden anlaşılmaktaysa da, bilinen en eski önemli yerleşim merkezi, Salihli nin 7 km kadar batısında yer alan Sardes tir. M.Ö. 547 yılına kadar Lidya toprakları olan bölge, bu tarihte Perslerin eline geçmiş ve M.Ö. 334 yılına kadar Pers yönetiminde kalmıştır. Bu tarihten sonra sırayla Makedonya, Bergama, Roma ve Bizans egemenliğinde kalan yöre, 1300 lerin başında Saruhanoğulları nın, 1400 de Osmanlı imparatorluğu nun yönetimine giren Sart, Aydın Sancağı na bağlı bir kaza olmuştur.

O tarihlerde Sart Kazası na bağlı bir köy olan ve Veled-i Salih (Salihoğlu) adıyla anılan şimdiki ilçe merkezinin, zaman içinde Sart a oranla daha hızlı bir gelişim göstererek 18. yüzyıl başlarında kasaba, 1872 de ise Saruhan Sancağı na bağlı kaza olduğu belgelerden anlaşılıyor. 1927 yılında Saruhan Sancağı nın adının değiştirilmesinden sonra Manisa ya bağlı en büyük ilçelerden biri durumunda olan Salihli, 24 Haziran 1920 5 Eylül 1922 tarihleri arasında işgal altında kalmıştır.

yüzölçümü 1302 km², rakımı ise 125 metre olan ilçenin ekonomisi, kasaba köylerindeki verimli toprakları nedeniyle tarım ve tarıma dayalı ticaret ve sanayi ağırlıklıdır. başlıca yetiştirilen tarım ürünleri: çekirdeksiz üzüm, buğday, arpa, pamuk, tütün ve mısırdır.

ayrıca tuğla ve kiremit başta olmak üzere pek çoğu "anayasa kitapçığı" krizine kurban gitmiş; 32 adet tuğla ve kiremit fabrikası, 2 adet un fabrikasi, 2 adet valeks fabrikası, 10 adet pamuk çırçır fabrikası, 2 adet üzüm işleme tesisi, 1 adet yem fabrikası, 1 adet tüp fabrikası,1 adet salça fabrikası, 2 adet zeytinyağı fabrikası, 2 adet meşrubat fabrikası, 1 adet su şişeleme fabrikası, 1 adet maden suyu fabrikası ve 1 adet zımpara taşı fabrikası bulunmaktadır.

ilçe topraklarında tuğla, kiremit hammaddesi içeren yatakları ile altın ve uranyum içeren cevher yatakları da vardır. Yeraltı zenginliklerinden maden suyu kaynakları, sıcak su kaynakları, kaplıca turizmi açısından yöresel önem taşır.

büyük bir beş yıldızlı otel inşaatının hali hazırda devam ettiği ve sıcak su kaynaklarının turizme dönüştürülmeye çalışıldığı Kurşunlu Kaplıcaları; romatizmal hastalıklar, siyatik, lumbago, kireçlenmelerde,nevrid, nevralji gibi hastalıklarda, kırık çıkık sekeleri, çeşitli cilt hastalıklarında, bazı kadın hastalıklarında, böbrek rahatsızlıkları ile taş ve kum dökümünde yarar sağlamaktadır.

ilçe merkezindeki nüfus ise çoğunlukla memur ve emekli ağırlıklıdır. sessiz, sakin, huzurlu bir kenttir ve bu bakımdan deniz kenarında bir sayfiye yeri havası vardır.

çağdaş, medeni, aydın görüşlü ve atatürkçü bir demografik yapıya sahip olan ilçedeki siyasi temayül genelde sol partilerden yanadır.

yazları çok sıcak olduğundan ilçe halkının "ah şu memleketin bide denizi oluvereydi dadından yinmezdi valla" şeklinde bir klişesi de mevcuttur.

insan memleketni anlatmaya doyamıyor vallahi..uzun lafın kısası yaşanılası bir yerdir işte.
    (tekyoldevrim, 19.07.2007 00:22 ~ 28.07.2007 15:29)
  21. Her seçim dönemi il olacak rivayetlerinin dolaştığı memleketim.
    Ama sıradan bir plakayı kabul etmez çeşitli düşünceler vardır:
    1-il olursak plakamız 45 olsun Manisa değiştirsin. Manisayı bugünlerine biz getirdik,
    2-il olursak plakamız 100 olsun temiz olsun,
    3-il olursak plakamız 0 olsun ilk biz olalım.
    (KisiselBirIleti, 13.08.2007 09:30)
  22. manisa'nın bu şirin ilçesi* kirazıyla tanıtmıştır türkiye'ye ve dünyaya kendini.*
    (eagle, 24.08.2007 09:47 ~ 09:56)
  23. türkiye nin en güzel ilçesidir.hatta çoğu ilden daha gelişmiş ve güzeldir.akhisarla yarışırlar.ömrümün ilk beş yılı burada geçmiştir.çeşmelerinden kaynak suyu akar.lokantalarda şişe su satmak yasaktır.bir lokantaya oturduğunuzda önünüze surahiyle mis gibi salihli suyu gelir.bitince bir daha getirirler.salihliyi salihli yapan kişi zafer keskiner dir.sağolsun
    (surahi bey, 26.11.2007 14:38 ~ 14:39)
  24. (bkz: salihli kipa) uzun zamandır gelmeyenler için haber vereyim dedim.
    (KisiselBirIleti, 10.03.2008 19:11)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» penguen » ilginc dukkan isimleri » o cocuklari » rec » sozluk kullanim kilavuzu » azrail e hareket cekmek » son oylanan entry lerim » kararti » cevirisi aslindan guzel olan siirler » ufolara sirin gorunmek icin gote anten taktirmak » hoca nasradin kavugu » karda bot yerine spor ayakkabi giymek » karanligin lideri » bayburt un tarihi eserleri » thomas cleary » ilk kez yayinlanan filme bunu izledim diyen anne » 34 mmt 09 » kurtaj » haydi gel bizimle ol » acaba » hicbir entry si kotulenmeyen yazar » yaran diyaloglar » kuku kuku pense » malatya katliami » cokomel » ankarali elvan dalton » elif safak » dugun sarkicisi » kuzey isiklari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa