bugün

liseye adım atmak isteyen öğrenciye söylenen cümle. cevaben şu söylenebilir;

'nah rahatlarsın!'
laboratuvarda kendi sabununu kendin yaparsın demenin farklı bir yolu olsa gerek.
hayat boyunca hep bir sınav dayatması olacagının gizlenmeye çalışılmasıdır bu laf. fen lisesini kazandın rahatladın, ee üniversite ?
üniversiteye kapagı atalım rahatız olm!
üniversite bitsin rahatız olm!
cok afedersiniz sittir lan!
bir denek için umut verici yalan söz.
(bkz: pozisyonu başa alalım uğurcum)
doğrudur rahatlarsın. ama rahatlaman 4 yıl sonra pek hayırlı sonuçlara vesile olmayacaktır.
psikolojide böyle durumlara "yok eşşein z.ki" gibi tabirler kullanıldığı bilinen bir gerçektir. kişi bilmelidir ki ilköğretimdeki rahatlığı bir ömür boyu zor bulacaktır.
"davulun sesi uzaktan hoş gelir." atasözünün çıkış yeri.
yalanın daniskasıdır. Bu vaadle kandırılan çocuk normalde çalışkan birisi değilse fen lisesine girdiğinde ağır bir travmatik şok yaşar. Çünkü rahatlamak yerine daha çok çalışılması gereken bir ortama gelmiştir. Günlük 3 saat etüt, zor sınavlar, ciddi geçen dersler... Sabah bir derse geç kaldığında akşam müdür yardımcısı yanına çağırıp azarlıyor lan ne rahatlaması!

Fen lisesi kazanmak tabii ki iyidir. Sorumluluk bilincini artırır, paha biçilmez kalitede bir eğitim verir, gelecekte büyük ihtimalle iyi bir meslek edinmenizi sağlar ancak böyle kandırılarak giden çocukları da yer bitirir. Örnek: ben. Ders çalışayım diye söylenenlerin hepsi yalan çıkınca dersten nefret eder oldum. Tüm çabaların sonuçta boşa çıkacağı gibi bir his üstüme çöktü. Üniversitede okuyorum ama çok sorunlar yaşıyorum.
Öğretmenlerin, öğrencisini fen liselerine sokabilmek için söylediği yalanlardan sadece bir tanesidir.Oysa ki fen lisesine girildiği zaman karnedeki notların değişmemesi için öğrenci kardeşimizin harıl harıl çalışması gerekir.Rahatlık, fen lisesinde de haramdır.
öğrenciyi gaza getirme biçimlerinden biridir. ama bu durum sadece anne babanın egosunu tatmin etmeye yarar.
Öğretmenlerin, öğrencisini fen liselerine sokabilmek için söylediği yalanlardan sadece bir tanesidir.Oysa ki fen lisesine girildiği zaman karnedeki notların değişmemesi için öğrenci kardeşimizin harıl harıl çalışması gerekir.Rahatlık, fen lisesinde de haramdır.
bi insanın hayatı boyunca ailesinden duyduğu yalan sözlerdir. yaladır efendim bi de üniversiteyi kazan rahatlarsın derler. nah rahatlarsın kolay mı o kadar bi ton iş ve dert var daha. bu tür laflar zaten öğrencinin motivasyonunu yukarda tutmak içindir.
öğrenim hayatı boyunca rahat yüzü görmeyecek öğrenciye söylenen teselli sözüdür.
http://www.nahcek.com/
ahanda bu cevap anında verilir.
-fen lisesini kazanınca rahatlarsın
+yalanını sikeyim
işaret ve yüzük parmağı arasına baş parmağın girmesi ile oluşan güzide hareketi sunmaktan büyük gurur duyuyorum bunu diyene. değil fen lisesi, boğaziçi üniversitesini kazansan dahi rahatlayamıyorsun. bunu çıkarın aklınızdan.
iyi bir lise iyi bir üniversite mottosuyla beraber söylenir. ama fen lisesinin fitile* benzediğinden kimse bahsetmez.
külliyen yalandır. fen lisesini kazanınca bütün huzurun ve insani tarafın kaybolduğu görülmüştür. başka bir taraftan bakarsak; fen lisesini kazanan kişinin ebeveynleri, kendi çocuklarının tersine çok rahatlamışlardır... onlara ömür boyu rahatlıklar diliyorum.
(bkz: fen lisesinde kızlar çıkma teklif ediyormuş)
bir fen lisesi son sınıf öğrencisi olarak hayatta hiçbir zaman rahatlama denen şeyin olmayacağını garanti edebilirim. öss,ygs,lys,ales,tus,kpss hepsi bitti evlilik bitti onlar bitti çocuğun sınavı bitmez abi bitmezdir.
(bkz: kim dedi)
(bkz: ölmeden rahatlayamazsın)
(bkz: fen lisesine gidersen üniversiteyi garantilersin)
En az "üniversiteyi kazanınca rahatlarsın" ya da "üniversiteye kapağı bir at sen, yata yata geçersin. O okul elbet biter." kadar iyi bir yalandır.