bugün

insan beynini boşa yormaktan başka hiçbirşeye yaramayan sözde ilimdir felsefe. şöyleki; şuana kadar sorduğu hiçbir soruya cevap alamayan alamadığı gibide hala saçma sapan sorular sorup insan beynini karıştırmaktan ibaret olan bu sözde ilim bütün eğitim kurumlarından kaldırılmalıdır. gençler bu tip şeylere kafa yoracağına daha gerçekçi ve işe yarar ilimler üzerinde yoğunlaşmalıdır. büyük türk-islam ideoloğu necip fazıl ın dediği gibi; felsefe bir ağacın etrafında yıllarca dönüp dünyayı dolaştım sanmaktır.
felsefenin kendi görüşüne göre gereksiz olması nedeniyle türkiye'deki tüm eğitim-öğretim kuruluşlarından kaldırılmasını talep eden yasakçı zihniyet örneği önermedir.
(bkz: pes)

(bkz: geyiğin böylesi)
doğru tespittir. doğru önermedir.

bilim ve teknik gibi nesnel uğraşlar varken, çıktığı günden bu yana bir arpa boyu ilerleyemeyen hatta geriye giden felsefeyle uğraşmak boş bir uğraştır. zaman kaybıdır. ayrıca felsefe yunan tarzı düşünme sanatından başka birşey değildir.
felsefe bitmeyen bir arayıştır bir düşünüştür. insanoğlu hayat boyunca kendisine soru sorup yön verir bir şekilde kendisini sözcüklerin oyunu ile tanıtır. felsefe zaten düşünmenin bir sonucu olarak ortaya çıkmaz mı? insanoğlu düşünmeye mahkum değil mi peki?
felsefenin gereksizliğini düşünüp yorumlamak bile bir felsefedir, anlayana.
Dogmatik öğretilerle büyütülmüş, sorgulamaktan kaçan ve korkan, sığ insan söylemidir.

Epiktetos'un bir sözü var bana bu konuyu çağrıştıran: "Eger okuzlerle domuzlar konusabilseydi, yemden baska sey dusunenler ile alay ederlerdi". Ek olarak bir de: (bkz: deniz ne kadar büyük olursa olsun kova kapasitesi kadar alır)
düşünmenin gereksiz olduğunu ima eden kişidir. şahsa ''sen zaten düşünemiyordun da hiç düşünme tamam'' denilip uzaklaşılmalıdır.
beyniniz tembelleşecek o gereksiz bu gereksiz diye diye..
(bkz: evet tabi)

(bkz: kimin için)**
ayrıca: (bkz: nurcu zırvaları)

eksile yeşil kafa, ancak onu yapabilirsin.
kardeşim noluyo ya, birileri bana kızdıkça bu giriyi eksiliyo!
(bkz: felsefe yapma)
felsefeyi gereksiz gören eziğin gereksizliği ile ilintili bir çıkmazdır.
(bkz: ludwig wittgenstein)
düşünmek eyleminin, sonucu olarak ortaya konulan veriler bütünüdür. insanın en önemli yetisinin düşünebilmesi olduğu gözönüne alındığında, en önemli etkinliğide düşünme eyleminin sonucu olan çıkarımlarıdır. tüm dünya inanışlarını ve insanlık tarihini felsefe şekillendirmiştir. felsefe eylemi olmadan, insandan bahsedemezsiniz.
(bkz: #8051376)
GAZALi DE BÖYLE DERDi. AMA EN AZINDAN neymiş amına koyim bu felsefe diyip, önce gidip felsefe öğrenmişti bir 10 sene kadar. sonrasında da felsefeyi sikiim ya tavırları ile dolaşmış olsa da evinde geceleri gizli gizi yatağında aristo ve platon okuyup okuyup ertesi gün dükkanı açtığı söylenir. günümüzün islam dünyasını şekillendiren bu yobaz gazaliden farklı olarak postmodern gazaliler de apayrı bir dünya anasını satayım.

cidden felsefeyi götüm bile yapar demek için felsefesiz olmaz be müslümanım.
(bkz: sorgulanmayan hayat yasanmaya degmez)
felsefe olmasa ne bok yerdik.
(bkz: bilim)
(bkz: teknoloji)
(bkz: uludağ sözlük)
hiç biri olmazdı ...

ayrıca hepimiz mal olurduk.
tayyipçi olurduk. * *
dünyanın en yüzeysel adamının yaşam felsefesidir.
--spoiler--
gençler bu tip şeylere kafa yoracağına daha gerçekçi ve işe yarar ilimler
--spoiler--
(bkz: gerçek ne lan)
insanoğlunun mucizevi olarak nitelendirilebilecek büyük zeka ve tefekkür yetisinin gereksizliği ile tamamen aynı anlama gelir. felsefe, insan düşüncelerinin ürünüdür, birikimidir. doğrusuyla yanlışıyla, her yönüyle. böyle bir sanrıya inananların dogma bir kuruma bağlanmış olmaları da gerçekten çok güldürücüdür. eh, ne de olsa beyin, sizin gibiler için pek önemli ve gerekli bir organ değil.
Habire ara-dur,bulamamayı baştan kabul etmiş nane...
gerçekten ne kastedildiğini anlamamamla birlikte seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.

şöyle ki:

felsefe, bu güne kadar ulaşan bilinen ya da bilinmeyen her türlü şeyin kaynağıdır.ilmi bilgilerin sıfıra yakın olduğu dönemlerde dahi felsefe varlığını sürdürüyordu.zamanla felsefenin sorguladığı bilgiler reel hayatta uygulandı, sonucunda da deney ve gözlem ortaya çıktı.bu şekilde birikerek ilerleyen bilgiler ilim ve feni meydana getirdi.felsefenin en büyük unsuru olan merak gerçek bilimler(!) diye belirtilen hedenin beslendiği en büyük kaynak olmuştur.şimdi buna nasıl gereksiz diyebiliriz diye insan sormuyor değil kendine.

amaaaan siktiğim 2 kg lik et parçası işte.kullansam ne oluuur kullanmasam ne olur.en iii si ben biraz izdivaç seyrediyim de bişeyler öğrenim.
Felsefe hayattır,sorgulamadır düşünce dünyasında yaşadığın herşeydir.insan farkında değildir aslında üzerine düşündüğü herşeyde felsefe yapmaktadır.Felsefe çok gereklidir öyle ki diğer bilimlerin tüm çıkış kaynağı felsefedir.Eğer felsefe diye birşey olmasaydı bugün bilim diye birşey olmazdı.Filozofların gereksiz olanları vardır ancak çoğu filozofi dışında çeşitli bilimlerle uğraşmış insanlardır hem bilim adına hemde felsefe adına insanları aydınlatmışlardır.Felsefe gereklidir ancak bazen gereksiz filozofların eline düşebilir.Bunu da bir istisna olarak algılamak gerekir.Kafayı yiyinceye kadar sorgulamamalı ancak sorgusuz da kalmamalıdır insanoğlu.
aristoyu ve mantığını; bir gemi bir okyanusu 15 günde geçer ise, iki gemi 30 günde geçer olarak alırsanız elbette gerksiz gelebilir.

sen, sen ol okyanusu değiştir okyanusu.
tam da günümüz fırlatmalarının laflarındandır. düşünmeyen sorgulamayan hiç bir halt üretmeyen üretemeyen bireylerin en kolay cevabıdır felsefeye.

oturun televizyon izleyin, msn de zaman kaybedin, faceye karı kız düşürün... felsefe kime ne gerek ki...
felsefenin gereksiz olduğunu düşünerek, büyük bir medeni cesaret sergileyip, bireyin gereksizliğini ifade edişidir.