bugün

okulda verilen ve işe yarayan az dersten biri.
kişinin değerlendirme arzusu olduğunda en çok işe yarayan ders.
belki de diğer tüm derslerden daha yararlı bir derstir. felsefeye " şu filozof bunu demiş, bu filozof şu felsefi akımı yaratmış, of bunları mı ezberleyeceğiz, ne kadar sıkıcı." diye bakmazsasnız tabi bütün yararı.. vitamini kabuğunda yani.
okullardaki din dersinden daha yararlı olan, dogmatik olmayan ders. kavramları öğrenirsiniz hiç değilse. tabi dersi saçma gören bir öğretmene denk gelmez, ve dersi saçma görmezseniz.
lisede verilen en yararlı derstir.
lisede amacına en aykırı verilen derstir.
üniversitede bir azaptır. birgün insanlara hücre üretebilen bir makinanın icat edilmesini ve insan hayatının sonsuzluğu tatmasını bile mümkün gören, mantıklı olduğunu savunan saçma şey.
insanin ilgisini ceken ve dusunmesini saglayan derstir.
lisede kişinin hayatına direkt olarak yarar sağlayabilen ender derslerden biridir. kimi öğrencilere düşünmeyi öğretirken, kimi öğrencileri düşünmekten soğutan bir derstir. felsefe dersi görüyorsanız, ders hakkında bol bol düşünün ve görüşlerinizi ortaya atın, ileride çok yararını göreceksiniz.

ayrıca:
(bkz: sosyoloji dersi)
(bkz: mantık dersi)
''iyi bir felsefe eğitimi için bir kere çok küçük yaşlardan başlayarak genç insanlara kavramların doğru içeriklerini öğretmek gerekir. Bazen şöyle yanılgıya düştükleri oluyor bazı arkadaşlarımızın: felsefeye küçük yaştan başlamak. Felsefeye küçük yaştan başlayamazsınız. Belli bir soyutlama gücü kazandıktan sonra zihin ancak felsefeye yönelebilir. Nasıl insanlık belli bir zamana kadar soyutlamak için çaba gösterip de belli bir zamanda buna ulaştıysa insan bireyi de belli bir yaşa gelince soyutlama yapabilir. Ama soyutlama yapabileceği yere kadar onu hazırlamak gerekir. iyi soyutlama yapabilmesi için yani kavramları doğru dürüst edinebilmesi, kullanabilmesi için çok erkenden bazı temel kavramları ona doğru içerikleriyle vermek gerekir. temel 150-200 kavramı bilmeyen bir çocuk felsefeyle karşı karşıya geldiği zaman son derece sıkıntılı ve başarısız olacaktır. Bu birinci koşul. Ama daha önemli koşul, bütün bunları yaptırabilecek yetkin eğitimciye ihtiyacımız var. Yani iyi eğitimci yetiştiremediğimiz sürece felsefenin bu ülkede gelişme şansı yoktur. Gerek felsefe öncesi dönem genç insanlar için gerek daha yetkinleşmiş 15-20 yaşına gelmiş genç insanlar için çok iyi eğiticilerin olması gerekir. Bu çok iyi eğiticiler olmadığı zaman felsefeyi öğretmek yerine öğretmemek daha yararlı olabilir. Çünkü insanların kafasına çok kötü şeyler, çok yanlış şeyler sokacağımıza hiçbir şey sokmayalım daha iyi. Yani kötü felsefe dersi zihinleri bulandırıyor ve onları hasta ediyor. Özellikle bizim toplumumuz bu koşulları yaşıyor yazık ki. Gerek üniversite düzeyinde gerek daha öncesinde insanların çok kötü eğitildiklerini rahatça söyleyebiliriz. Özellikle de felsefe açısından.'' *
Yeniden yazılan felsefe dersleri programı ile dine ve milliyetçiliğe mefta edilen derstir. Bu ülkede felsefenin hasını yaptığımızı cümle aleme kanıtladık en sonunda.
yorum yapma yeteğinizi arttıran ders ancak iyi bir hocayla, kitaptan giderseniz iğrenç bir ders ancak iyi bir hoca ile tartışma ortamı,fikirlerin ortaya atıldığı bir ortamda ders işlemek gayet keyifli oluyor.
liselerde genelde ezberden ibaret olan ders.
hoca önde dekart , sokrat , "düşünüyorsam öyle ise varım " der ama öğrencinin arkada beyni sulanmış , gözü açık bir vaziyette uyuduğu ders .
sınava çalışmaya son gün başlanırsa sonucunun felaket olacağını bir kez daha kanıtlamış bulunduğum ders.*
düşünmeye bile üşenen bir toplum imajının silinmesi için son derece önemli bir derstir.
felsefe bireysel bir uğrastır.özellikle lisedeki felsefe dersleri bişey öğretmez diyemem ama çok vasattır.
Meb'in kendisiyle çelişkiye düşme olayıdır.
öğrencilerin inatla kabul etmediği, çoğunluğun sınav stresi ile istemedikleri derstir. bilakis çok yararlı ve faydalıdır. düşünce sisteminin işleyişini değiştirir. temeli daha küçük yaşlarda atılmalıdır.
lisede ezbere dayanan ders. Göz kapaklarını açık tutmak için her türlü şeyi denerseniz de sonunda yenik düşüp uyuyacağınız ders. Ama yine de diğer derslere göre zaman zaman muhtemeşem eğlenceli olabilen derstir.

(bkz: bizde öyleydi)
hayayın derinliklerine inersiniz. hayatı ve her şeyi sorgulamaya başlarsınız. sonra sorular içinde boğulursunuz. nihayetinde sorgulanmamış bir yaşamın yaşanmaya değer olmadığını anlarsınız. lisede saçma gelir ama sonradan anlar insan neler kaçırdığını o derslerde.
Eğer derse giren hoca ezberci zihniyetteyse ve anlatım yeteneğinden yoksunsa kesinlikle kafa sikertici bir derstir.
(bkz: sosyoloji)
(bkz: psikoloji)
(bkz: mantık)
Bir türlü bişeyin var olduğunu ispatlayamazsın. inatçıdır.
felsefenin temel taşlarını yıkan bir şekide okullarda ezberlettirilmeye çalışılan bir derstir. merak, soru sorma, tartışma...hepsi yalan olur!