bugün

Termodinamiğin ikinci Yasasındaki düzensizliği ifade eden kavram. Entropinin (enerji değişiklikleri + sıcaklık değişiklikleri) sabit kalması ancak ideal (sürtünmesiz) ortamlarda mümkündür. Bunun haricinde, gerçek hayatta entropi sürekli olarak artar.

Doğada herşeyin yaşlanıp sonunda ölmesi entropinin artmasıyla açıklanabilir. Entropi'nin nadir olarak azaldığı anlar da vardır. Doğa herşeyi yaşlandırmaya yönelik bir sisteme sahip olduğundan "doğumlar" doğanın sistemine terstir ve entropiyi anlık olarak azaltır fakat bu sevimsiz kavramın toplam değişimi her zaman pozitiftir. Sonuç şudur: Doğa her zaman kazanır, içindeki canlı ve cansız varlıklar her zaman kaybeder.
termodinamiğin ikinci kanunu. evrendeki her hareketin düzensizliği arttırıcı yönde geliştiğini söyler. * bu yasayı bilip de düzenli olmaya çalışmak saflıktır, nadanlıktır,gereksiz enerji sarfiyatıdır

(bkz: yerçekimine karşı koymak)
(bkz: düzenli bir düzensizlik benimkisi)
(bkz: kaos teorisi)
(bkz: entropik değişim faktörleri)
Kimyasal terminolojide düzensizliği ifade etmektedir.
big bang ten hemen önce entropi sıfırdı
kıyamette çıkabileceği en yüksek değere çıkacak.
Entropi, fizikte bir sistemin mekanik işe çevrilemeyecek termal enerjisini temsil eden termodinamik terimidir. Çoğunlukla bir sistemdeki rastgelelik ve düzensizlik olarak tanımlanır ve istatistikten teolojiye birçok alanda yararlanılır. Sembolü S'dir. Termodinamiğin 2. yasasıdır. *

anlamayanlar ama merak da edenler ona buna sormasın diye basit özet; bir sisteme dışardan müdahale uygulanmadığı sürece düzensizlik sürekli artar.

rica ederim.

edit: btw, buradan hunt or be hunted nickli dostuma s<0 bence yea diyorum. gelsin beni de sildirsin lol.
efenim öncelikle biraz entelinden açıklama getirelim:

(bkz: minimum energy+maximum disorder) yani minimum enerji+maximum düzensizlik = (bkz: entropi) oluyor fizik dilinde. bu şu demektir ki aslolan (bkz: düzensizliğin düzeni)dir yani kısaca eninde sonunda bu dünyanın .mına koyulacak!

gelelim örneklemeye efenim; hani birisinin kalbini kırınca hiçbir zaman herşey tam olarak eskisi gibi olmaz ya işte bunun sebebi entropidir!! hayır hayır, şaka değil gerçekten!!

ayrıyeten;
(bkz: murphy yasaları) boş bir zamanda incelensindir!

ve son olarak konuyla ilgili veya tamamlayıcı olarak;

(bkz: evrende hakim olan mor ışık tayfları)
(bkz: anti-gravitasyon)
(bkz: eksi ağırlık)
(bkz: quantum fiziği)

ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm
ben senin için entropiyi göze almışım!!
iç dengesizliktir. bir maddenin içindeki enerjinin dengesizliğini ifade eder. her maddenin kendi entropisini ifade eden özgül entropi kavramı da vardır.
işLetme Yönetimi dersinde gördüğüm bir terim..Dış çevreye kapalı işLetmeLerin öLümüyLe sonuçLanan oLaya denir..
sigara içilen ortamda dumanın kıvrıla kıvrıla oradaki sigara içmeyen tek kişinin üzerine gitmesi. savaşlarda buna örnek gösterilebilir. tüm sistemler düzensizliği, düzene tercih ediyor. insanlar tüm hayatları boyunca düzen ve huzur peşinde koşuyor gibi görünebilirler ama aslında düzen ve huzur insanlara göre bir şey değil. bunu insanların tüm ilişkilerinde gözlemlemek mümkün. insan düzensizlik peşinde koşan entropik anarşist bir canlıdır.
kapalı sistemlerdeki bozulma eğilimidir.

üretilen her bir sistemin, üretildiği anda bozulma eğilimine gireceğini anlatır.

(bkz: insan doğduğunda ölüme doğru yol almaya başlar)
enerji tasarrufu yapılmaya çalışırken hesaba katılması gereken, çoğu zaman unutulan değerdir. Proses sayısı arttıkça evrene yüklenen entropinin de artacağı unutlmamalıdır.
Entropi kanunu belki de insanların yer yüzünde keşfettikleri en büyük kanunlardan biridir. Bu kanun en güzel tariflerinden bir tanesi "Kainatta her şey, kendini minimum enerji ve maksimum düzensizliğe çekmek ister." şeklindedir. Aslına bakarsanız tanımdaki "maksimum düzensizlik" kavramı da bir "düşük enerji" eğilimini ifade eder, ancak kanunun biraz daha anlaşılabilir olması için güzel bir ilavedir. Yani aslında gerçek tanım şudur: "Kainatta her şey kendini minimum enerjiye çekmek ister." Bu kanun kainatın her yanında o kadar çok gözümüz önündedir ki örnekleri saymakla bitmez. Birkaç örnek verelim.

Ör 1 : Yukarıdan bırakılan bir taş, aşağı düşmek ister. Çünkü aşağı dediğimiz nokta, yukarı dediğimiz noktadan daha düşük bir enerji seviyesine sahiptir.

Ör 2 : Demir bir kaba sıkıştırılan bir gaz dışarı kendini atmak ister. Çünkü dış ortamdaki gazlar daha düzensizdir.

Ör 3 : Baskı ile kontrol altına alınan toplumlar o baskıyı kırmak isterler. Çünkü baskı onları bir düzene sokmak ister ancak toplum daha düzensiz olmak ister.

Budha düşüncesinde de bir entropi yaklaşımı vardır. Budha, "Bileşik olan heşeyin eninde sonunda çözüleceğini, dağılacağını" söyler. Budha'ya göre bu, evrensel bir yasadır ve istisnası yoktur. Entropi yasasındaki evrensel "düzensizliğe gidiş" olgusu, Budha düşüncesinde de yer almaktadır. Ayrıca Budha düşüncesince, bu düzensizliğin ardından yeniden düzenlilik geleceği öngörülmemiştir. Bu alan
Sanıldığının aksine her zaman artmaz. Entropi artışı tamamen istatisliksel bir durumdur. Eğer evrenimiz büyümeyen bir evren olsaydı maksimumunu gördükten sonra istatisliksel olarak azalırdı.

@87 saçmalıyor inanmayın.

Edit: Ulan reankarnasyonla entropi arasında ilişki nedir? Hangi kafanın ürünüdür?

Edit 2:Bilmeyenler için düzensizlik kelimesi büyük oranda karşılığıdır. Ayrıca günümüzdeki birçok felsefi görüşü de etkilemiştir.
Kendi haline bırakılan her şey bozulma eğilimi gösterir. Dünyanın sonu geldiğinde de max. Seviyeye ulaşacak. Özetle bu.
Bilgi kuramı'nda entropi bir iletinin içerdiği bilgi miktarıdır.