bugün

dogruyu söyleyenin dokuz köyden kovuldugunu düsününce normal karsilanmasi gereken durumdur.
veya eksi aliyorsan iyi bir yazarsin.
(bkz: meyve veren ağaç taşlanır)
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünün doğruluğunu kanıtlayan şey.
doğrunun bir tane olmadığını, allah'ın herkese verdiği beyini farklı doğrulara yönlendirmelerini kabul edersek olmayan durumdur.
yazarlığımın gerçeğidir...

"tek kelime kişisel yorum içermeyen haber içerikli entryler için bile eksi yemek"tir; umursanmamalıdır...
sözlük yazarlarının kendilerini avutma yöntemlerini kullanır iken, karşılaştıklarını sandıkları durumdur, hezeyandır.
doğrular yazıldığı gibi imla hatalarından da eksi alınmasına yol açan durum girilen entryi kesin düzeltilerek tekrar yayınlanması gerektirir.
(bkz: hatasız kul olmaz)
edit: aynen oluşmuş ve de düzeltilmiştir.
(#3109154)

bu entryde gerçekleşen durumdur. herkesin bildiği, ancak söyleyemediği şeyleri dile getirdiğinizde tu kaka oluyorsunuz ne yazık ki. ama bunlar gerçekler. keşke eksi vermekle düzelse her şey. ancak kişisel tatmin sağlanabiliyor bu yolla. "ohhhşş akp'ye laf edene böyle basarlar eksiyi koçuuum, hade yürü şimdi dürzü" tarzı söylemler de bu tatminin vazgeçilmezleridir. bir b.k da yaptıklarını zanneder bunlar. cin olmadan adam falan çarparlar. ilginçtirler.
neye göre kime göre düsturundan hareketle;

sözlük yazarlarının sevişirken üzerinde bulunanlar ve türevleri başlıklara entry döşeyen yazarların vereceği doğru yanıtlardan sonra bile tarafımca eksi oy yemeleri kaçınılmazdır. sonra da oturup "doğruyu yazdım yahu üzerimde hakkaten kadın donu vardı" şeklinde ağlamaları ne kadar da anlamsız değil mi bebişim?
sözlükte yazmanın ön kabullerinden biri de tek bir doğru olmadığını kabul etmektir. bundan hareketle, "doğruyu yazınca" yerine "gerçeği yazınca" demek daha mantıklı olabilir... hoş, gerçeklik de tek değildir ama, üstü örtülen gerçekler falan gibi bir güncel referans noktası vardır en azından.
(bkz: Beyinleri yıkanan öküzler)
her zaman doğru olmayan önerme.

sen "müslümanlık kötüdür" deyip eksi alıyorsan, bu doğruyu yazmandan değil, kaşınmandan ileri gelir ve asla iyi bir yazar olduğun iddia edilemez.

ha dersen ki, "bu devirde başlık parası mı alınır? kadınlar mal gibi satılır mı?" ve üstüne eksi alıyorsan bu doğru söylediğin için eksi oyalmaktır ve lakin gene iyi yazar olduğun anlamına gelmez.

iyi yazar kendini yazdıkları ile belli eder, düşüncelerinin sunumuyla. Sözlük blog sitesi olmadığından kişilerin iyi yazar olduğunu bilebilme ihtimalimiz yok çünkü, forum chat tarzı yazılamıyor.

Ayrıca ben çok güzel yazan, çok komik yazan kişi gördüm ama, hala iyi bir yazar görmedim. Mühim olan da benim görmem değil zaten.
doğruların kişiden kişiye değişebildiğinin göstergesidir. her eksi aldığınız yorumun doğru olduğunu düşünüyorsanız, doğrularınızı gözden geçirme vakti gelmiş demektir. şunu da söylemek mümkündür ki; demekki mutlak doğru yoktur. kimi hangi doğrulara göre yargılacağız ?
(bkz: story of my life)
(bkz: ye ekşiyi tatile çıkar ayşeyi)
(bkz: doğru)
(bkz: bana göre süt sana göre çikolata)
(bkz: herşey matrix ulan)
ya kardesim solcusu da komunisti de sagcısı da seriatcısı da hep aynı dertten muzdarip. ben anlamıyorum bu seri eksi oy veren ibne insan degil mi nasıl bir ideoloji, android misin lan sen? (bkz: adres ver)
dokuz köyden kovulduğu yerin kılavuz gereksizliği doğrultusunda, met-üst çe, "bizi doğru kılacak üç yanlış aranıyor" düsturuyla, inandırıldıklarının ekseninden standart kaymalara sapan yazar duygu durumu..
burada herkesin başına geliyor olmalı.
(bkz: ben)
(bkz: doğru söyleyeni 9 seovi eksiler)
bir sözlük gerçeği. kanıt delil fayda etmez bu durumlarda. karşıdakilerin işine gelmemesi eksi yemek için yeterlidir.
doğrunun izafi bir kavram olmasından kaynaklanır. herkesin fikri kendince doğrudur. cidden ele gelir bir düşünce olsa muhakkak o kadar eksiyle bol bol artı da gelirdi zannımca. **
(bkz: hayata dair iç burkan detaylar)
gerçekten doğruyu yazdıysan, karmaya koyiim denecek olaydır. varsın olsundur.