dispatcher 

kapat

1. Uçuş Harekat Uzmanlığı, yani uçak Dispatcherliği yerdeki kaptan olarak ifade edilebilir. Uçak Dispatcherliği havayollarında en çok sorumluluk taşıyan ve en iyi kazanca sahip olan mesleklerden biridir.
    Kaptan, yalnız kendi uçuşundan sorumlu olurken, Dispatcher ise aynı anda havadaki bir çok uçuştan sorumludur.
    Uçak Dispatcherleri kaptanla eşit derecede uçuştan sorumlu tutulurlar. Uçuş öncesi kaptanla birlikte imza atarlar. Dispatcherler uçuş planlamadan, hava durumunu almaktan, uçaktaki herhangi bir bakım probleminden, havalimanlarındaki seyrüsefer şartlarından, NOTAMlardan, alternatif havaalanlarından ve uçuş boyunca uçuşun takibinden sorumludurlar.
    Dispatcher, yalnız uçuşundaki komünikasyonu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda uçuş emniyetini etkileyecek herhangi bir değişikliği kaptana bildirmekten de sorumludur. Gerektiğinde bir uçuşun gecikmesinden ya da iptal edilmesinden ve uçuş emniyetini sağlamak için yapılacak her türlü operasyon kararlarını almaktan Dispatcher sorumludur.
    #1758234 (dispatcher, 12.06.2007 13:04 ~ 13:05)
  2. sabah gazetesi'nden 50 kupona aldigim alcatel one touch max db cep telefonunun aynisi onda da oldugu icin buyuk sempatimi kazanmistir. dersleri falan rezalet olsa da can ciger kuzu sarmasidir. resmine bakip bakip eski gunleri yad ediyorum.
    #1762138 (yozishanko, 13.06.2007 06:08 ~ 07.11.2008 17:03)
  3. Derin kişilik. bilgi alır satar. mafya ile mitçi arası bir yerlerde dolanıyor. kafasındaki planları uyguluyorsa bi zahmet benden uzak durası kişilik. ama iyi tarafları yok mudur? vardır... * bendeki yoğun elektiriğe karşı koyamayıp, final stresine bünyeme kusanlardan...

Rakı... yunan parçaları....
    tek kişilik dev kadrodur..
    #1767120 (nevi sahsina munhasir, 14.06.2007 11:22)
  4. komedi bir insandı. zirvemizde bölümünün kısaltmasını bilmiyorum diye beni ezdi

ama ben de kendi bölümümün kısaltmasıyla kendisini ezdim ödeşmiş olduk. insanlar

arasında en şuydu diye bir ayrıma gidemeyeceğim en süper yazarlardan.

(bkz: uludag sözlük yazarlarının süper olma sorunsalı)

(bkz: alsancak da icmeyen olsun zirvesi)
    #1982493 (markasiz, 22.07.2007 01:57)
  5. -hişşşşşş abii bizim kültürümüze tersssss .
    müthiş biri, sıcakkanlı bir arkadaş,tanışmaktan,aynı ortamı paylaşmaktan inanılmaz haz duyduğum ve yakın bir vadede sanırım tekrar görüşmek istediğim yazar.
    #1983804 (darksideofthepink, 22.07.2007 11:43)
  6. uzun bir aradan sonra yeniden aranızda olmaktan mutluluk duyan yazar kişisi.
    #4374386 (dispatcher, 17.12.2008 16:44)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

dispatcher başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dispatcher ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dispatcher nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about dispatcher. Copyright of the articles are belong to their authors.