dalyan 

kapat
  1. fenerbahçe sahilde, sahil yürüme parkurunun bittiği yerde bulunan, kış günlerinde sabahları camekanın önünde leziz bir brunch, akşamları adaların ışıklarına nazır sıcacık bir kahve, yaz günlerinde bahçeye konulmuş koltuklarda serin bir limonata ile çok hoş vakitler geçirilebilecek bir mekan idi ama istanbul belediyesi calisiyor kapsamında sahil düzenlenmesi adı altında sahilde bulunan bir çok nezih mekan gibi yıkıldı.
    (devedikeni, 28.01.2006 18:35)
  2. dogal guzellikleriyle bilinen bir koydur. Camur banyolari, tas mezarlari, deltasi, baliklari ve tabiki tum dunya tarafindan bilinen caretta caretta lari ile meshurdur. guzellikleri icin http://www.dalyan.com.tr adresinden resim galerisine bakilmalidir.
    (Antistar, 02.03.2006 08:05 ~ 10:49)
  3. balık avlama yeri, balıklar için hazırlanmış av düzeneğine verilen isimdir.
    (tutunamayanlardan, 12.05.2006 19:55)
  4. çanakkale'de bir tatil köyüdür aynı zamanda.
    (cooler than jesus, 24.07.2006 03:28)
  5. guven turan romanıdır.
    (zibende, 24.07.2006 03:29)
  6. (bkz: iztuzu)
    (city walk, 12.08.2006 09:19)
  7. Deniz, göl ve ırmakların kıyılara yakın yerlerinde ağ ve kazıklarla oluşturulan, büyük balık avlama yeri.
    (6.4.r.1.$.h, 13.08.2006 15:32)
  8. muğlaya bağlı küçük ama çok güzel bir tatil beldesi olmakla birlikte sivrisinekleri göz ardı edilemeyecek bir yerdir. ne tipi ne de ısırması, diğer yurdum sivrisineklerine hiç benzemez. ne de olsa sazlıktır.
    (bettyboop, 01.09.2006 15:06)
  9. şu an yaşadığım yaşanılası güzellikte bir delta.....yakında:

http://www.dalyanguide.net
    (phantash, 08.10.2006 21:15)
  10. bursa altıparmakta yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren şahane erkek kuaförü.
    (zubizarett, 31.12.2006 21:41)
  11. muğla ili ortaca ilçesine bağlı, dünyanın sayılı plajlarından iztuzuna * sahip, caretta caretta ve mavi yengecleriyle ünlü, caunos antik kenti ve mezarlıklarına sahip, 125 günümü geçirdiğim *, gizli cennet.
    (flyaway, 04.01.2007 22:30)
  12. bir çocuk çeşidi.
    "maşallah dalyan gibi çocuk"
    (iceri terligi, 19.04.2007 12:19)
  13. (bkz: dalyan cafe)
    (justuur, 06.06.2007 09:02)
  14. bandırmadan tatlısuya doğru gidilir (kapıdağ yarımadası üstünde)tatlısu geçilir. 20 dk kadar sonra dalyana varılır. * *
    (tak tak rock rock, 19.07.2007 15:37)
  15. çanakkale'nin lapseki ilçesine bağlı, ilçeye 3 km uzaklıkta ufak yerleşim birimi. halk eğlenmeye ve denize girmek için dalyana gider.
    (maxsimus17, 30.07.2007 07:16)
  16. dünya da bile nesli tükenen caretta caretta ların ülkemizde yaşadığı tek yer..

sevimli deniz kaplumbağaları, yumurtalarını bırakmak için Dalyan daki iztuzu plajına geliyorlar. Fransa, italya ve Uzakdoğu ülkelerinde lüks yiyecek olarak tüketilmesinin yol açtığı aşırı avlanma Caretta Caretta neslinin neredeyse sonunu getirmiş. Dalyanlıların çabalarıyla şu an iztuzu plajı koruma altına alınmış.
    (novakatinamite, 03.08.2007 12:13 ~ 12:14)
  17. balık tutmak maksadıyla kıyılara yakın mesafede kurulan ağ sistemi.
    (unique270, 05.08.2007 13:50)
  18. bu sarkilar adam olmaz albümünden yine çok güzel bir bulent ortacgil şarkısı.
    (filozofil, 15.08.2007 19:30)
  19. murat net in selamicesme blues adlı albümünün dokuzuncu şarkısıdır.

Gündüzleri dalgalar
    Geceleri kadınlar
    Sonra da, güzel bir uyku
    işte ikibinbeş yazı

Karetta karetta her yıl gel buraya
    Heykelini dikmişler tam ortaya
    Kral mezarları dağda tam karşıda
    içinden çıkılmaz bir delta

Burası dalyan, benim gözlerimle
    Burası dalyan, benim sözlerimle
    (mysterious, 19.08.2007 16:22)
  20. ingilizlerin istilasına uğramış, muğla'ya bağlı şirin mi şirin tatil beldesidir. efenim daha taze geldim bu diyardan, çok beğendim, çok tuttum. yeri geldi caretta carettalar sayesinde yakınlarına otel yapılamayan, denizine atık bırakılamayan 15km.lik kumsalında yürüdüm(türkiye'nin en uzun kumsalıymış ayrıca, buyrun.), yeri geldi gece canlılığın yaşandığı 4-5 sokaktan birinde yer alan karaoke-delta bar'da şarkı söyledim, yeri geldi.. hehh! ingilizler diyordum efenim bu tüysüz insanlar dalyan'da ne kadar villa varsa çoğunu almışlar. yılda 2-3 hafta kendileri geliyor geri kalan zamanda da ingiltere'den tanıdıklarına kiralayıp paralarını da kazanıyorlar, sonra o komşusunun evinde kalan insanlar "aaa biz de ev alsak ya yahu" diyor onlar da alıyor sonra onlar da... diye giden hikaye sonucu dalyan'ın turistlerinden %95'i(abartmıyorum) ingilizler durumuna gelmiş. yeri geldi onlarla da tanıştık, konuştuk, yeri geldi iki erkek arkadaşın gay olduklarını öğrendik, vayy ,bneler dedik, onlar anlamadı tabii..hep gördük bunları. "mosquito"lar berbat onu da demedi demeyin.
    (sally, 24.08.2007 08:55)
  21. belediyesine i$ yapacaklarin aklinda bulunmasi gereken yegane konu, yapilan i$in bedelininin 2 ay kadar ugra$arak alinacaginin bilinmesidir. öldürmüyor resmen surunduruyorlar.
    (Antistar, 24.08.2007 08:58)
  22. çanakkale'nin lapseki ilçesine bağlı, ilçeye 3 km uzaklıkta ufak yerleşim birimi. halk eğlenmeye ve denize girmek için dalyana gider. *
    (maximus, 18.10.2007 23:18)
  23. Denizlerin kıyıya yakın yerlerinde ve balık geçidi olan akıntılarda, göllerde, nehir ağızlarında, çeşitli ağlarla kurulan tuzak. Dalyanlar, geniş bir alana yayılan sabit tuzaklardır. Bir sürü halinde gelen balıklar, dalyana takılınca, dalyanın ağzı kapatılır ve böylece sürü halinde balık avlanmış olur.
    (destination unknown, 12.03.2008 20:46)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» anlat demekle olmaz » hakettiginden fazla deger goren sarkilar » reklama giren filmin geriden baslamasi » 5 yil icinde robotlarla seks yapilabilecek olmasi » ulkucu » guldur gul » mike d antoni » mutlulugu uzaklarda aramak » galatasarayli taraftarin fenerbahce yi alkislamasi » 30 days of night » hurriyet » download helper » yeni uuser olacaklara nick onerileri » riza tevfik » kova burcu kadini boga erkegi iliskisi » gelen teklifleri degerlendirecegim diyen futbolcu » asla » ilkelligin durustlugu » libero » ozlu sozler » 1986 » erkan dogan » ruslar in dunyaya kazandirdiklari » peskestepe » sevgiliyle sarilip cirilciplak uyumak » taharetmuslugu » kapitalizmin besin kaynagi insanin hirsidir » engelli cocugu olan anne » joker a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa