bugün

iyi bir filmdir.
onur ünlü ve ekibine teşekkür ediyorum enteresan bir film olmuş.ancak daha iyisini bu ekip çıkarabilirdi diye düşünüyorum.selçuk yöntem ve ailesini canlandıran oyunculardan çok sağlam küfürler ve küfürlü deyişler öğrendiğim film olmuştur.sonuç olarak herkese mutlaka izle denilebilecek bir film değildir.
Gidip gördüğüm ve çok çok beğendiğim filmdir. çoğu insanın sandığının aksine dram değil, kara mizahtır. hatta oldukça eğlenceli ve komik olduğunu söyleyebilirim. ailenin kendi içinde yaşadığı bir dram var ama o ironiyi oyunculuklarıyla öyle bir veriyorlar ve öyle saçma sapan durumların içinde kalıyorlar ki, içinde oldukları durumu dışardan kahkahalar atarak izliyoruz.
en beğendiğim onur ünlü filmi olmuştur kendisi. ezgi mola ve bülent emin yarar'ı çok beğendiğimi belirtmeliyim.

film bütünüyle oldukça güzel, bol esprili, ince ayarlı olduğu gibi, ekibi ve oyuncuları da oldukça başarılı. sonuç olarak gidilip görülmeli.
Bu filmin entellektüelitesine ya ben ulaşamadım ya da film çok arada kalmış. Absürt desem değil, korku desem değil, Wes Anderson'ın The Royal Tenenbaums unu anımsatıyor. Ama değil, sanki kötü bir taklidi. Polisten sonra insanın beklentileri yükseliyor ama yükselmese daha iyi olurmuş sanki.
ilk defa ağır küfürleri bu film içinde bu kadar komik buldum. çok fazla beklentiyle gitmezseniz, fazlasıyla keyif alacağınız güzel bir kara mizah.
leyla ile mecnun'un yapımcılarından olunca, gidip görelim, nasılmış bakalım diyerek bugün izlediğim filmdir. celal tan'ın aşırı acıklı hikayesi diyerek aslında kara mizahın başladığı yere dikkat çekmiş onur ünlü. ben bu filmi sevdim hatta izlerken bi tiyatro oyunu izliyormuşum hissine kapılarak izledim sanki film bittiğinde perde bir kez açılıp kapanacak ve oyuncular bizi selamlayacak hissine bile kapıldım ama kart kurt yenen mısır sesleri ile kendime gelmem uzun sürmedi. Filmin yıldız bana göre (bkz: bülent emin yarar) o nasıl güzel bir oyunculuktur bir kez daha hayran kaldım. hikaye porsuk çayı'nda yaşanan bir kazada boğulmak üzere olan genç bir kadını kurtaran orta yaşlı anayasa profesörüyle kurtarılan genç kadın arasındaki aşkın bir kıskançlık krizi sonucu cinayetle sonlanması, ailenin diğer üyelerinin bu cinayete istemeden tanık olması ve olayların gelişmesi. dışarıdan gayet normal görülen aile bireylerinin çıkarlar söz konusu olduğunda nasıl bütün değer yargıların değiştiğini o kutsal adledilen aile kurumunun nasıl iki yüzlü bir hal aldıklarını bu kara mizahla çok güzel özetlemiş ünlü. Filmden aklımda kalan en çarpıcı detaylar ise imamın şartları, celal tan'ın kürsüden savurduğu seri küfürler çakma tenor okan'ın söylediği parça oldu. beğenmeyen çıkacaktır elbette ama film zaten hikayeden de anlaşılacağı gibi absürd kara komedi. oynayan ve emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
afişindeki kadınların saçlarının yer çekimine meydan okuduğu film.
biran önce gitmek istediğim film. neyse bu hafta bir şekilde geçti, bir daha ki haftaya kesinlikle gitmeliyim.
zamazingo filmler listesine alabileceğimiz film.

http://www.sinemazingo.co...nin-asiri-acikli-hikayesi
kendi adıma oh miss gibi film olmuştur. kara komedi tarzında olup ara ara gülme tribine sokarken finalinde dışarıdan degil evlat olayın içinden insanları tanırsın konusunu güzel işlemiş. küfürler abartı olmayıp yerinde ve dogal olmuş.

--spoiler--
sen benim üvey annemimi s.ktin lan
hassiktir üvey annenmiydi lan senin
tanıştınızmı yigenimle,he bu arada senin koltuk işi tamam 400 tane
--spoiler--

bu konuşmanın başlangıcı devamı ve gelişimi aslında bir çok şeyi anlatıyor. aslında bir gibi gözüken ailenin ne kadar kopuk ve çıkarcı oldugunu gösteriyor. kısaca izlenebilesi film.
tam bir onur ünlü filmi.

yani yönetmenini bilmesem filmle ilgili ilk tespitim yönetmeninin ''onur ünlü'' olduğuna yönelik olurdu..

kara mizah anca bu kadar iyi işlenebilir bir filmde.

alkışlıyoruz..
--spoiler--
modern türk sinemasının en çarpıcı filmi
--spoiler--

(#13771658)
Onur Ünlü'nün en iyi filmlerinden biri. Polis filminden beri Onur Ünlüyü sevip takip eden bir insanım. Hatta günümüz yönetmen sinemasında tek takip ettiğim kişidir. Film aile kavramına güzel güzel anlamlı bir şekilde dokundurmuş giderken bir an Onur Ünlü absürdlükten vazgeçmiş gibisinden korkarken buldum kendimi ama finale doğru film üst üste tokatlarını zirve absürd sahnelerle çaktı. Bende dumur üstüne dumur yaşadım ve keyifli bir şekilde salondan ayrıldım. Daha iyi olamazmıydı, olurdu da ne gerek var? Oyunculuklar, senaryo, kadrajlar hepsi bence oldukça başarılı ve tatmin edici. Onur Ünlü den niye başyapıt bekliyoruz, asıl sorun bu bence. Adamın böyle bir iddiası yok. Onur Ünlü sineması budur, salona gidip yeterince komik değil, küfürler sert irrite oldum, sahneler rahatsız edici diyerek çıkan kişi Onur Ünlü için değil Leyla ile Mecnun'un yapımcılarından dendiği için gitmiştir ki Leyla ile Mecnun çok sevmeme rağmen Onur Ünlü'nün yazdığı bir dizi değildir. Dikkat etmek lazım, Onur Ünlü'nün kalemi budur sevmediyseniz sevmemeniz normal çünkü sırf sevilsin diye yazıp çekmez, derdi vardır paylaşır katılırsın, katılmazsın sana kalmıştır. Yönetmenin sinemasına hakim biri olarak bu iş olmuştur diyebilirim. Öncelikle Güneşin Oğlu her ne kadar sevilse de(bende severim) sinemasal zaafları gözardı edilemeyecek bir film. Bundan dolayı bence Onur Ünlü'nün en iyi filmlerinden biri Polis, Beş Şehir den sonra bu filmdir. Filme absürd komedi sıçana kadar gülüceğiz diye girecek olanlar varsa gitmesin! Onur Ünlü sineması sevenler varsa gitmekte tereddüt etmesin! Çünkü sadece absürd değil, bir o kadarda çarpıcı, gerilimli ve minimum düzeyde olsa da dramatik. Birde şu vizyon tarihi ayarlanırken vizyon takvimi dikkate alınsa çok iyi olacak. Twilight yüzünden film salon bulmakta zorlanıyor.Bir daha ki filmlere diyelim, üstadın arayı açmamasını dileyeyim.

Özel not: Bülent Emin Yarar filmin en iyi oyuncusuydu bence. Zamanında Haluk Bilginer tiyatrosunda canlı izlediğimde de oyunculuğunun etkisi oldukça çarpıcıydı. Hala da öyle.

edit: imla.
kara mizah mı dersiniz, absürt trajikomedi mi dersiniz... ne derseniz deyin, netice itibariyle alakasızlıklarla bezeli örüntüsüyle komik ve yaşanan olaylar düşünüldüğünde, gerçek anlamda üzücü bir hikayeyi anlatan, çok hoş enstantanelerin yakalandığı bir onur ünlü filmidir.

gidin izleyin la. adam yapmış o kadar.
gereksiz küfürler haricinde karamizahı, absürd trajikomediyi iyi bir şekilde yansıtabilmiş bir film. güzeldi yani.
En güzeli de konuşma yaparken onu ispiyonlayan arkadaşını gördüğü bölüm ...
"yılın en iyisi vizyonda" manşetiyle bölgesel bir gazeteye haber olmuştur. türkiye seyircisinden tam not aldığını söylemek mümkün belki bu yüzden.

(bkz: http://www.gunyuzuhaber.c...-iyisi-vizyonda-h564.html)
karamizahı falan bırakında bildiğin tırto bir fildi yahu tamam sanat falan hatta iyi niyetli bir çalışma ama yenez yani.
Sembolik bi film olması pek muhtemel. Celal Tan ın karısını öldurmesi, kapının ardından izleyen ailesinin üç maymunu oynaması, rektörün okanın dayısı olması falan...her neyse ya harika bi film. izleyin lan
yönetmen onur ünlü'nün, adalet hukuk ve sistem eleştirisini celal tan ve ailesi üzerinden absürd bir üslupla başarıyla yansıttığı kara komedi türündeki filmi.
türk sinemasında ayarı çağan ırmak olan bünyenin izlememesi gereken film.
gereksiz küfürleriyle stres etmiş olsa da tarafımdan beğenilmiştir.
Tarafımdan fazlaca sevilen filmdir. Karakomedinin Türkiyede olaması gerektiğini düşündürtmüştür. Ayrıca mükemmel yönetmene sahiptir. O yönetmen bu ülkeye fazladır.
mutlaka izlenmesi gereken bir film. onur ünlü gene kendisinden beklenen bir film yapmış, tam bir absürd komedi ve kara mizah örneği.

filmi beğenmeyenler onur ünlü'nün tarzına alışık değil düşünüyorum. onur ünlü'nün kafa yapısına sahipseniz veya kafa yapısını anlayabilirseniz filmi sevebilirsiniz ki ben şahsen çok sevdim.

ayrıca kuzenimle birlikte izlediğim filmde bizden başka kimsenin olmaması dolayısıyla bize vip ve salonu kapatma havası yaratan sinema görevlilerine teşekkürlerimi sunuyorum.
halen izleyemediğim ve izleyemediğim her dakika için kahrolduğum film.