bugün

30000 tl: orta ekonomik sınıfın sermaye anlamında en alt sınırı
30000 tl ile kurulabilecek isler: orta sınıfın kurabileceği en kucuk isletme.

(bkz: ortadirek)
(bkz: orta direk)
(bkz: halk)
(bkz: isci sinifi)
(bkz: burjuva sinifi)
(bkz: burjuvazi)
(bkz: esnaf)
(bkz: camping)
(bkz: tuvalet)
(bkz: internet cafe)
kalıbınız yerindeyse, tabancanız varsa, tefecilik...

%8 faizle verirsiniz, senet yaparsınız, öderse 2400 tl geliriniz olur, ödemezse haciz getirtirsiniz, o da olmazsa topuğuna sıkarsınız, sinir stres atarsınız.
rent a car.
çiğköfteci.
şirket kurar web tasarımcılık yaparsınız, ya da hiçbir şey yapmayıp o parayı yersiniz.
bakkal, çakkal.
(bkz: anket ofisi)
herhangi bir online oyuna hissedar olup geliştirmelere katkı sağlayabilir ve devamlı para kazanabilirsiniz.

ulan siktir demeyiniz, gayet güzel yapılabiliyor bu iş.
(bkz: kıraathane)*
(bkz: hard rock cafe)
(bkz: sex shop)

öyle hemen cık deme, ne para var o işte sen biliyomusun !
(bkz: bakkal)

ne kadar veresiyeli bir işte olsa kurulabilir bu paraya mini bakkal.
şehrin işlek caddesinde ya da sokağında fastfood tarzı yeme içme işine girişilebilir. örneğin bu etsiz çiğköfte işi acayip tutuyor şu sıralar. eğer abartmıyorlarsa şu kriz ortamında bile iyi para kazandırıyor bu işler. çiğköfte, taze sıkılmış meyvasuyu, tost, hamburger büfe tarzı küçük, fazla zahmeti olmayan, al gülüm ver gülümlü işler... güzel işler vallaha. hatta bu para yeter de artar bile. tabii açılmak istenen işletmenin büyüklüğü ve verilen hizmete göre ilk etapta harcanacak para da artar.
ama esas iş, bir kamu kuruluşunun ihaleye çıkarttığı çay ocağına, kantinine talip olmaktır. ufacık bir yer sadece çay, tost, çukulata, kurabiye meşrubat... süper getirisi var. hiç yoktan çaydan köşe olursun; ama ihaleyi alabilirsen?
(bkz: Korsancılık)

-Öncelikle bir kutu.
-Belki bir kutu daha.
-Daha sonrasında elektrik devreleri için bir kaç alet.
-Biraz çamaşır ipi ve birazcık mandal.

Çok abartmayın. Devasa bir makine olmasına gerek yok. Küçük bir fotokobi makinesi de yeterli. Ya da bir printer.

Yapılacak şey basit. Güzel bir para makinesi cihazı yapıyorsunuz. Böyle standart bir kalite de basım yapacak olması lazım. 20 liralıklar öncelikli hedefimiz. Gidip 100 lira basmayın hayvan gibi. Yakalanırsınız. En iyisi 20 liralıklardır.
Şimdi parayı basın, sonra onları iplere mandallayın kurutun. Kuruyunca gerçeğe yakınlığına göre yani anlaşılabilirlik düzeyine göre onu gece mi yoksa gündüz mü piyasaya süreceğinize karar verin. Kaliteliyse gündüz sürün. Ama gene de işi riske atmamak iyidir. Gece piyasaya para sürülse iyi olur.

Taksiler... ilk hedefler onlardır. Böyle 5 lira yazacak mesafeleri tercih edin ve 20 lira verin adama. Para üstü 15 Lira. Müthiş! Şimdiden 20 lira kara girdiniz. Bunu böyle devam ettirebilirsiniz. Gidin simitciden bir simit alın. Hatta 2 tane alın, tam hesap olsun.

2 simit: 1,50 lira
Verilen para: 20 lira(sahte olanından)
Para üstü: 18,50 lira(orjinal has atatürk' lü olanından)

Müthiş! Şimdiden bir 20 lira daha kara girdiniz. Artı elinizde orjinal 2 tane karaköy simidi var. Tabii bu arada simitci "Eheh salağı ne kandırdım ama Karaköy Simidi diye" sevinirken siz boşverin onu ve simidinizi yiyin. Olmazsa yoldan geçerken bir markete uğrayın. Bir ayran alın. Gene 20 lira. Müthiş. Tekrar kara geçtiniz. Bunu hayat boyu devam ettirebilirsiniz. Her şekilde kazancınız oluyor. Hem 30000 liralık yatırımınız çoğalıyor hem de kurabileceğiniz en iyi işi kurmuş oluyorsunuz.
plesteyşın kafe.

10 lcd 10 plesteyşın 3 toplam 25 milyar.

5 milyar diğer giderler.
bujiteri dükkanı.
istanbul menkul kıymetler borsasında çarçur olacak para ya da aynı borsada seni kral hale getirebilecek mebla.
(bkz: ne is olsa yaparim abi)
30.000 tl. ile kokoreç, tavuk döner, edirne ciğeri, tost, hamburger, midye tava vb satan bir dükkan çok rahat açılabilir. hatta menüye sabahları çay, peynir, yumurtalı ekmek üçlemesi de eklenirse güzel bir satış performansı yakalanabilir.

ayrıca paranın sahibi mühendislik mezunu ise mühendislik bürosu, hukuk mezunu ise bir avukatlık ofisi veya elinde mali müşavir belgesi var ise bir muhasebe bürosu da kurabilir.
(bkz: playstation cafe)
(bkz: internet cafe)
(bkz: nargile cafe)
(bkz: yetkili ödeme merkezi)
jilet işi.
-dünyanın bütün meşhurlarııı, bununla traş oluyor
ingiltere kralı, rahmetli başkan kennedy, taçsız kral pele, backenbauer, kaleci mayer nidia komenaci, bridget bardot, fenerbahçeli cemill
emlak ofisi.