bugün

30000 tl ile kurulabilecek işler

(bkz: Korsancılık)

-Öncelikle bir kutu.
-Belki bir kutu daha.
-Daha sonrasında elektrik devreleri için bir kaç alet.
-Biraz çamaşır ipi ve birazcık mandal.

Çok abartmayın. Devasa bir makine olmasına gerek yok. Küçük bir fotokobi makinesi de yeterli. Ya da bir printer.

Yapılacak şey basit. Güzel bir para makinesi cihazı yapıyorsunuz. Böyle standart bir kalite de basım yapacak olması lazım. 20 liralıklar öncelikli hedefimiz. Gidip 100 lira basmayın hayvan gibi. Yakalanırsınız. En iyisi 20 liralıklardır.
Şimdi parayı basın, sonra onları iplere mandallayın kurutun. Kuruyunca gerçeğe yakınlığına göre yani anlaşılabilirlik düzeyine göre onu gece mi yoksa gündüz mü piyasaya süreceğinize karar verin. Kaliteliyse gündüz sürün. Ama gene de işi riske atmamak iyidir. Gece piyasaya para sürülse iyi olur.

Taksiler... ilk hedefler onlardır. Böyle 5 lira yazacak mesafeleri tercih edin ve 20 lira verin adama. Para üstü 15 Lira. Müthiş! Şimdiden 20 lira kara girdiniz. Bunu böyle devam ettirebilirsiniz. Gidin simitciden bir simit alın. Hatta 2 tane alın, tam hesap olsun.

2 simit: 1,50 lira
Verilen para: 20 lira(sahte olanından)
Para üstü: 18,50 lira(orjinal has atatürk' lü olanından)

Müthiş! Şimdiden bir 20 lira daha kara girdiniz. Artı elinizde orjinal 2 tane karaköy simidi var. Tabii bu arada simitci "Eheh salağı ne kandırdım ama Karaköy Simidi diye" sevinirken siz boşverin onu ve simidinizi yiyin. Olmazsa yoldan geçerken bir markete uğrayın. Bir ayran alın. Gene 20 lira. Müthiş. Tekrar kara geçtiniz. Bunu hayat boyu devam ettirebilirsiniz. Her şekilde kazancınız oluyor. Hem 30000 liralık yatırımınız çoğalıyor hem de kurabileceğiniz en iyi işi kurmuş oluyorsunuz.
güncel Önemli Başlıklar