bugün

http://www.youtube.com/watch?v=IRoaAv65_SA

yer hakkari. zaman ise daha geçen gün. bir kaç gün önce herkesin bildiği gibi biraz sorunlu bir nevruz geçirdik. bazı illerde insanlar ateş yaktılar, toplandılar, bağırdılar, onları dağıtmaya gelen polislere taş attılar bunun karşılığında polisler onlara gerçek ve plastik mermiler attı. insanların üzerine allah ne verdiyse panzerleri sürdüler, polisler ne mutlu türküm diyene diye bağırarak ordaki halka mesaj vermeye çalıştılar vs vs vs.

görüntülerdeki çocuk ise eğer yanılmıyorsam en fazla 15 yaşında. okul okuyup okumadığı hakkında kesin bir kanıya varmak mümkün değil. eğer okuyorsa en fazla 7. sınıfa gidiyordur. belki az önce o da diğer abileri gibi polise bir kaç taş atmıştır neden attığını bilmeden. belki bağırmıştır serok apo diye, ne işe yaradığını bilmeden ve belki de merak bile etmeden.

görüntüdeki diğer insan evladı ise herkesin görebildiği üzere bir sivil polis. çevresinde telsizli ve joplu arkadaşlarından ve onun rahatlığından onun polis olduğunu anlıyoruz. 15 yaşındaki çocuğu yakalayıp etkisiz hale getirmişler. buraya kadar tamam. etkisiz hale geldikten sonra ki zaten etkisi olsa ne olur o çocuğun. daha sonra kanunu sağlamak için maaş alan, onun için o görevde olan, insanları kendisinin cezalandırmaması gerektiğinin farkında olması gereken polisimiz ne yapıyor?
15 yaşındaki çocuğun kolunu göz göre göre hatta yüz ifadesinde herhangi bir değişiklik olmadan, sanki devamlı yaptığı bir şeymiş gibi, hatta;
- aa ne çabuk kırıldı bu? diğerleri daha çok uğraştırıyordu!
der gibi çocuğun kolunu kırıyor.

bu konu hakkında onlarca şey söylemek mümkün. o da taş atmasaydı denebilir mesela. polisinde psikolojisi bozulmuş olabilir diyebilir bazıları. hatta belki çocuk o arada küfür etmiştir diyen çıkar ama bunların hepsine .ötümle gülerim. oçünkü ne olursa olsun o bir çocuk.çünkü ne olursa olsun o polisin o çocuğun kolunu kırmaya hakkı yok. çünkü buna yasalar izin vermiyor. çünkü insani duygular buna uygun değil. hadi her şeyi geçtim varsayalım sadistlik var adamın ruhunda, hoşlanıyor belki acı vermekten, bunun hiç mi amiri yok?
atatürk'e hakaret eden soysuzların koyduğu videoyu hemen bulan sayın yargı mensupları bu görüntüleri hiç mi görmüyor?

son olarak bu olaydan şunu da anlayabiliriz. biz bu terörle veya kürt sorunuyla ya da adına ne derseniz deyin işte onunla yanlış mücadele etmişiz. şiddetle olayları hallederiz sanmışız. mardinin yeşilyurt köyünde köylülere bok yedirerek adam edeceğimizi sanmışız, diyarbakır cezaevinde mahkumların götlerine jop sokarak adam edeceğimizi sanmışız, 15 yaşındaki çocuğun kolunu kırarak adam edeceğimizi ve bu işi halledeceğimizi sanmışız.

merak ediyorum;
aranızda o çocuğun bundan sonra vatanını seven biri olabileceğini düşünen var mı?
ya da siz olsaydınız sever miydiniz?
roj tv'de tekrar tekrar döndürülen videonun baş kahramanı/rezili polistir.

roj tv'de o görüntüyü gördükten sonra yetkili bir merciden çıkıp çocuğun kolunun kırılmadğını raporlarla göstermesini, hatta çocuğu da basın toplantısına çıkarıp "bakın hiçbir şey yok" demelerini, kolun sadece geriye doğru kıvrıldığını açıklamasını bekledim ama maalesef böyle bir açıklama gelmedi. nevruz gösterilerinde yüz üstü uzun süre yatıp baygın/ölü numarası yapan elemanı propaganda malzemesi olarak kullanan roj tv'nin g.öt edilmesini bekledim ancak gelmedi.

sonra da o polis müsveddesine allah ne verdiyse saydırdım...

edit: hakkari emniyeti'nin olay bu kadar provoke edilip, 4 gün geçtikten sonra yaptığı raporlu açıklamayla reddettiği olaydır efendim. tepkimiz, emniyet'in ve hakkari valiliği'nin olaya sessiz kalmasınaydı ancak, anlatamadık.
kendi vahşiliği ile, ileride türkiye cumhuriyeti düşmanı bireyler yetişmesine sebep olan polis demeye dil varmayacak, insan.
el insaf be içim gitti ktırt diye çeviriveriyor kolu.
bu ülkede böyle birşey var, herkes gücünün yettiğine, abdullah öcalan güzel güzel bakılır beslenir, ufacık çocuklara çıkar faturası.

bir insanın davranışı uzun vadede ne kadar etkili. daha evvel bir polis kendisine taş atan çocukla konuşmuş, bir daha kötü insanlara kanmaması için konuşmuş. şeker vermişti. o çocuk bir daha o polise taş atar mı? atmaz. o polis abisi ilgilendi onunla, şeker verdi.
peki bu çocuk ne yapar? mermi de sıkar, araç da yakar.
bunun sorumlusu kim?
görüntüyü izlediğinizde kolun filan kırılmadığı rahatlıkla anlayabilirsiniz, çocuğun kolunu kırdı diyenlerin ya hiç kolu kırılmamış veya biryeri kırılan birini görmemiş veya resmen provokatörlük yapıyor derim.

1- kolu kırılan biri öyle sus pus durmaz veryat figan alır etrafı.
2- ne kadarda güçlü olursan ol bir kol kırmak öyle kürdan kırmaya benzemez.
3- o çocuğa uygulanan şiddet yanlıştır ama asıl sorumlu bu polis değil o çocuğu oraya yollayan ailesinindir.
4- "lan daha 15 yaşında çocuk o" diyenler aynı coğrafyada aynı yaşlardaki çocukların töre için cinayet işlediklerinide unutmasınlar.
gösterici vs polis karşılaşması; burada bir iyi taraf var bir de kötü taraf. biri kuralları çiğniyor, toplum düzenini bozuyor diğeri düzeni sağlamaya çalışıyor. göstericinin savunulacak nesi var?

kolu kırılan çocuk şimdi onu yapar bunu yapar deniliyorda, bunların hepsinin kolu mu kırıldı da vakti zamanında böyle eylem yapıyorlar yahut dağa çıkıyorlar? diye sorulası olaydır.

bırakın burda boş propaganda yapmayı.

(bkz: bir propaganda aracı olarak sözlük)
Öğrencisini döven öğretmen , vatandaşını azarlayan politikacı , işçisini ezen patron , vatandaşını döven polis ve jandarma örnekleri ile oligarşinin totalitarizmini ve kurumlarını teşhir eden bir manzaradır.
(bkz: kol kırılır yen içinde kalır)
tanım: helal olsun denecek polistir.

ben o polisin yerinde olsam kafasını kırardım. s.ke s.ke de vatanını sevecek birader.

onu bilmem ne tv de (adını ağzıma almıyorum, osurarak söyleyemeyeceğime göre) sürekli göstereni de islatıp islatıp döverdim.

sözlüğümün libidoya ve kürtlere gelince konuşan, hümanist yazarlarının da bunu kınamasına (polisi) hiç şaşırmadım, sonucta siz o çocuğu oraya gönderen, söylediği sözleri diline koyan i.neleri hesaba katmazsınız.

siz o polisin yerinde olsaydınız, çocuğun kolunu kırmazdınız doğru, karşı safa geçer arkadaşlarınıza taş atardınız.

açıkcası o çocuk benim olsa da, ben o çocuğun yerinde olsam da o polise helal olsundur. ebeveynleri ve g.t tv de bunu acıtasyon yapacak, yapmaya devam edecektir. olsundur, tarihte kimse çocukları kullanarak kazanmadı, yine kazanmayacak.

adamlar ya bebek vurur, ya çocuk öldürür, ya da kendi bebelerini bize yollar acıtasyona...
sizde bunu yersiniz, akşama sıçarsınız... afiyet olsun yarasın...
(bkz: helal olsun)
bunlara, bu bölücü taşkınlıklarına karşı değil gerçek mermi, plastik mermi bile kullanmıyorlar ya, o da bizim polisin mallığı mıdır yoksa yasalardan mıdır bilemeyecem artık... belki de kullanıyorlardır ancak mağdur durumdakinin çoluk çocuk olması bizi ilgilendirmez, çocuklarına bi şey olmasın istiyorlarsa zaten anaları babaları kılığındaki insancıklar bu çocukları öyle meydana salmaz. böylesine yurt bütünlüğüne düşman bir etkinliğe alet olmaları için salıyorlarsa o çocuklar kendileri için pek bir şey ifade etmiyor demektir. dolayısıyla orda o çocuğun kolunu büken polis değil aslında aileleridir. kanımca polis, ordaki olaylara aşırı tölerans bile göstermiştir. bu tölerans da bir yere kadar, kendilerine taş,molotof vb atan tiplere hafize ana şefkatiyle yaklaşacak halleri de yok her ne kadar bunu yapan velet de olsa.
tanım: her 15 yaşında kara gözlü çocuğu terörist sanan faşistlerin aramızda bulunduğunu gösteren polistir.

helal olsun diyenlerler beraber eli kırılasıdır.
polis olduğu bile şüpheli birisinin kolunu çevirdiği bir çocuğun youtube'a yeni düşen videosudur. gördük ki youtube'un açılması bize yaramamıştır. farzedelim ki oradaki kişi gerçekten polis ve o kolu gerçekten kırıyor, 12 asker kurşuna dizilirken pkk mensuplarına terörist yerine gerilla denirken şimdi niye faşist tece? ''turkish cop broken kurdish child's arm'' diye ibraniceden tut galceye kadar zaten zibilyon dilde zibilyon tane ajitasyon ritüeli sergileniyor. en iyi erkek oyuncu dalında polis rolündeki mahalle bakkalına 6, en iyi yardımcı oyuncu rolünde ıslahevi kaçkınına 4 verdikten sonra cıks olmamış deyip videoyu flagliyor, önümüzdeki provokatörlere bakıyoruz.
bu 15 yaşındaki kara gözlü çocuklardan "daha şanslı" olanlarının orda polise taş atmak yerine, dağlarda kalashnikov'larla bizim askerlerimize kurşun sıktığını bilmeyen teletubbies gençliği tarafından mağdur gösterilen o çocuğun kolunu resmen koparan(!) polistir ayrıca. ay canım kıyamam ben o çocuğa... onun eline taş yerine ver bakalım bir ateşli silah, kıyar mı orda bize...
madalya haketmistir.
+ velet senin ne isin var gosteride? oku,* baban gibi esek olma!

bu arada, hani sizin su apo babaniz varya, sahi o kac cocuk oldurduydu yahu? birak birak tamam neyse..
polislere bir faşistlere iki o çocuğu oraya yollayan ana babaya üç. bu ülkede ezilen bir kesim yok, bütün halk burda zkilen. asgari maaş 400 ytl iken onu güya mecliste temsil edecek adam 6 7 milyar maaş alabiliyorsa bunun sorumlusu halktır, konuşmayı iyiyi kötüyü ayırd edemeyen zihinleri ilkokul 1 den başlanarak köleleştirilmiş insanlardır. onların verdiği kadar yersin onların müsade ettiği kadar yaşarsın, eşitlik anlayışın onlarınkiyle ne kadar çakışmıyorsa eşitsin. hayat hepimizi zaten becericekken zahmet edip sevişme pozisyonunu siz seçin bari be. onların yarattığı çukurda boğulmaktansa kendi çukurunuzda boğulun. yeter lan diyesim geliyor, yeter lan!herkesin zihni saçma sapan ideolojilerle dolmuş, beyinleri yıkanmış, bir taraftan küfür ederken bir taraftan küfür ettiğinin bokunu yiyor.şehirdekine üzülüyorum dağdakine daha çok üzülüyorum,yazık be arkadaş, en aşağılık küfürü bile layık görmediğim insanların çıkarları için harcadığın ömüre yazık.oturup konuşmak varken sarıldığın silah sadece karşındakini değil senin insanlığını da öldürecek.
mersinde bayrağı yakanlarda güya çocuktu..
çocuk bile olsa orada ne işi var ki?
büyüdüğünde ne olacak bu çocuk?
bu çocuk bu yaşta oradaki olaylarda ise.. ailesi buna müsade edip gönderiyorsa yarın örgüte katılmasınada müsade edecektir ve askere kurşun sıkacaktır.. kolunun kırılması biraz daha çocuğun kendi vicdanınca meşrulaştıracaktır fakat iki ihtimalde de sonuç değişmeyecektir. kanaatimce bu işi uzatmanın anlamı yok.. örgüt zaten kullanıyor kadınları ve çocukları.. ve ayrıca o cocuğun kolunun kırıldığına da inanmıyorum ben. bu tamamen provokasyon.
ülkemdeki mazlum rolüne bürünen sempatizanlarıda bize gösteren polistir.

neymiş efendim 15 yaşındaki her kara gözlü terörist sanılıyormuş. valla helal olsun bireyselliği genele yansıtmak için elinize geçen her fırsatı değerlendiriyosunuz. 7 aylık bir köpeğim var evimde yapma dediğim şeyleri yapmamayı 3 aylıkken öğrendi ama bazı insanlar hala bunu anlayamıyor. ulan devlet şu tarihler arasında nevruzu demokratik bir şekilde kutlayabilirsiniz demiş. siz kalkmışsınız 15 yaşındaki çocuğun eline apo posteri verip polisi taşlaması için meydanlara salmışsınız.

ne için, polise taş atsın ortalığı savaş alanına çevirsin diye o gösterilerde yaralanan bir çok güvenlik görevlisi vardı nerden biliyorsunuz o çocuğun attığı taşlardan birinin orda görevini yapmaya çalışan bu vatanın polisini yaralamadığını. yahu aramızdaki mallara şunu öğretemedik terörizm illaki eline silah alıp dağa çıkmak değildir. dağa çıkanla anladığı dilde konuşabilirsiniz ama asıl önemli olan onların şehirlerdeki taraftarlarını pasif hale getirmektir.

kimse şunu sorgulamıyor; 15 yaşındaki bir çocuğun orda işi nedir? amacı nedir? kime hizmet ediyor?

yok polis yolda evine ekmek götüren çocuğu çevirdi kolunu kırdı a.k. nevruz baharın gelişi için kutlanan bir bayramdır, pkk'nın veya apo'nun gövde gösterisi değil, bu bayramı bu hale getirenin kafasınıda, kolunuda kırmak mübahtır.

ne çabuk unuttunuz ulan şu an suçladığınız polis daha 1 ay önce kendisine taş atan çocuklara muz dağıttı. gidin doğuda görev yapın o ortamın stresini yaşayın her dakika ölüm korkusuyla yaşayın sonra çıkıp burada humanizm palavraları savurun.
mevz u bahis çocuğun kolunun kırılıp kırılmadığı muamma olan olayın sorumlusu polis.

kırıldıysa başka açıdan,
kırılmadıysa bir diger açıdan izleyebilecek ve yorum yapabilecek insancıkların olabildigini gosteren olay.

peki kimdir bu polis?

bu polis işte bizim vicdanımızdır...
aslında kendisi güzel bir turnösol kağıdıdır. bahsi geçen kokuşmuş terör örgütüne kimin sempati duyup duymadığını en güzel ortaya çıkaran polistir. unutmayınız ki, bu örgüt ve yandaşları er geç bu ülkeden kazınıp gidecek, sizler de öyle. mezar taşınıza da artık "biji serok apo, yaktın lan beni gavat" falan yazdırın olur mu canlar?
içinizdeki insan sevgisini yiyim be, murolar sizi...
bir görüntü oyununa gelmiş olan polis.

kemal atatürk bir davette kendisine ters ters bakmakta olan bir ingiliz'in yanına yaverini gönderir, neden böyle baktıgını anlamak için. ingiliz der ki: "mustafa kemal çanakkale'de babamı öldürdü"
atatürk'ün cevabı ise şudur: "sor bakalım babasının canakkale'de ne işi varmıs?"

işin özü, yere yatırıp sikmek suretiyle öldürse de polis haklıdır. ne işi var 15 yasındaki gencin orda. çocuk da değil ayrıca kazık kadar eleman..
kol falan da kırılmıyor..
bacagini da kirmasini bekledigimiz polistir ama ne yaziktir ki kirmamistir. gel gelelim kirik kollu sempatizanin bundan sonra türkiye yi sevip sevmeyecegi konusuna. ellerinda apo posterleriyle tasidiklari anlami düsündün mü hic? hani kundaktaki bebegin kalbine sıkılan pkk kursunu vardi ya, onu sıktıran apo vardi ya, bildin mi? ha iste onu sever bu gencler. sucu günahi olmayan insanlari katletmeyi sever. sen bundan sonra türkiye yi sevip sevmeyeceginden bahsediyosun. birak be.
bir maaş fazla ikramiye verilmesi gereken polistir. adam işini yapıp pkk sempatizanlarını engelliyor, bizim içimizdeki hümanist denyolarda ''ahh çok yazık katil polis, faşist polis diyor. ilginç gerçekten...
zamanında kırılmamış/kırılamamış ve hala kırılmak istenmeyen kolların götümüze girmesi sonucunda; el-kol hareketi çekenlere karşı gösterilen küçük bi atraksiyonda adı geçen polistir...

suçlanacak; ne o, ne de yaptıklarından habersiz olan küçük çocuktur...

çocukları, kadınları, dini; kendi iğrençliklerine alet edip, meydanlara çıkmaya yüreği ve bilumum organları yetmeyen hayvan müsvetteleri suçlanmalıdır!
utanç tablosu, insanlıktan nasibini almamışlığın ispatı.
bırakınız kırsınlara alternatif;bırakınız bölsünlerdir
helal olsuncular, bacağınıda kırsıncılar bu ülkeye hiçbir zaman çözüm getiremeyecek fantastik fikirlerdir.
doğuda yıllardır akan kanın sorumlusu,tek basına, oradaki halk değildir.

edıt: seri eksileyecemciler, *
polis burda hatalı, sadece kolunu değil ağzını burnunu kırmalıydı o küçük bölücü tırtonun. burda gelip "ufak çocuk yhaa kıyamam ki ben onaa canııım" diye konuşmak ne kadar da kolay. devletin polisine ne hakla taş atabilir o küçük şerefsiz sempatizan. "faşistsiniz" diye öten yazarcıklara da soruyorum o şerefsizi bıraksalardı da bikaç polisimize daha taş mı atsaydı, yaralasaydı. burda polisi düşünen yok. o laleyi sevsen de, dövsen de fikri değişmez çünkü çevresindekiler bölücü. daha küçükken ağzını burnunu kıracaksın hatta sakat bırakacaksın ki ileride dağa çıkıp askerimize kurşun sıkmayacak.