bugün

2008 nevruzunda eylemci çocuğun kolunu kıran polis

http://www.youtube.com/watch?v=IRoaAv65_SA

yer hakkari. zaman ise daha geçen gün. bir kaç gün önce herkesin bildiği gibi biraz sorunlu bir nevruz geçirdik. bazı illerde insanlar ateş yaktılar, toplandılar, bağırdılar, onları dağıtmaya gelen polislere taş attılar bunun karşılığında polisler onlara gerçek ve plastik mermiler attı. insanların üzerine allah ne verdiyse panzerleri sürdüler, polisler ne mutlu türküm diyene diye bağırarak ordaki halka mesaj vermeye çalıştılar vs vs vs.

görüntülerdeki çocuk ise eğer yanılmıyorsam en fazla 15 yaşında. okul okuyup okumadığı hakkında kesin bir kanıya varmak mümkün değil. eğer okuyorsa en fazla 7. sınıfa gidiyordur. belki az önce o da diğer abileri gibi polise bir kaç taş atmıştır neden attığını bilmeden. belki bağırmıştır serok apo diye, ne işe yaradığını bilmeden ve belki de merak bile etmeden.

görüntüdeki diğer insan evladı ise herkesin görebildiği üzere bir sivil polis. çevresinde telsizli ve joplu arkadaşlarından ve onun rahatlığından onun polis olduğunu anlıyoruz. 15 yaşındaki çocuğu yakalayıp etkisiz hale getirmişler. buraya kadar tamam. etkisiz hale geldikten sonra ki zaten etkisi olsa ne olur o çocuğun. daha sonra kanunu sağlamak için maaş alan, onun için o görevde olan, insanları kendisinin cezalandırmaması gerektiğinin farkında olması gereken polisimiz ne yapıyor?
15 yaşındaki çocuğun kolunu göz göre göre hatta yüz ifadesinde herhangi bir değişiklik olmadan, sanki devamlı yaptığı bir şeymiş gibi, hatta;
- aa ne çabuk kırıldı bu? diğerleri daha çok uğraştırıyordu!
der gibi çocuğun kolunu kırıyor.

bu konu hakkında onlarca şey söylemek mümkün. o da taş atmasaydı denebilir mesela. polisinde psikolojisi bozulmuş olabilir diyebilir bazıları. hatta belki çocuk o arada küfür etmiştir diyen çıkar ama bunların hepsine .ötümle gülerim. oçünkü ne olursa olsun o bir çocuk.çünkü ne olursa olsun o polisin o çocuğun kolunu kırmaya hakkı yok. çünkü buna yasalar izin vermiyor. çünkü insani duygular buna uygun değil. hadi her şeyi geçtim varsayalım sadistlik var adamın ruhunda, hoşlanıyor belki acı vermekten, bunun hiç mi amiri yok?
atatürk'e hakaret eden soysuzların koyduğu videoyu hemen bulan sayın yargı mensupları bu görüntüleri hiç mi görmüyor?

son olarak bu olaydan şunu da anlayabiliriz. biz bu terörle veya kürt sorunuyla ya da adına ne derseniz deyin işte onunla yanlış mücadele etmişiz. şiddetle olayları hallederiz sanmışız. mardinin yeşilyurt köyünde köylülere bok yedirerek adam edeceğimizi sanmışız, diyarbakır cezaevinde mahkumların götlerine jop sokarak adam edeceğimizi sanmışız, 15 yaşındaki çocuğun kolunu kırarak adam edeceğimizi ve bu işi halledeceğimizi sanmışız.

merak ediyorum;
aranızda o çocuğun bundan sonra vatanını seven biri olabileceğini düşünen var mı?
ya da siz olsaydınız sever miydiniz?