bugün

2009 nba finalleri

nba'de 2008-2009 sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan ve orlando magic - los angeles lakers arasında oynanacak finaller.

bir yanda; geçen sezonun finalisti, bu sezon batı konferansı'ndaki takımların çoğuna karşı ezici bir üstünlük kuran, bu konferansı açık ara önde bitiren, kobe bryant önderliğindeki los angeles lakers, diğer yanda ise ortaya koydukları takım oyunuyla son şampiyon boston celtics ve sezonun en iyi derecesine sahip olan cleveland cavaliers'ı 1-2 maç dışında sürklase ederek, sezon başında değil nba finali, konferans finali oynamasına bile ihtimal vermeyenlere güzel bir cevap veren, pota altında dwight howard isimli insan azmanını kullandığı zaman durdurulması zor olan orlando magic var.

lakers'ta, geçen hafta az süre aldığından yakınan andrew bynum'un, pau gasol ve lamar odom ile beraber dwight howard karşısında ne yapacağı merak konusu. onu yavaşlatamadıkları takdirde ve kobe'ye destekçi olamadıkları takdirde kobe isterse 60 sayı atsın, magic karşısında çok zorlanırlar.

orlando'nun ise bu seriye kadar yaptıklarını tekrardan sahaya yansıtması gerekmekte. hücumda, rashard lewis aşırı gereksiz şutlar atmadığında, hidayet takımı iyi organize ettiğinde diğer oyuncular da ona yardım ettiğinde, topu pota altına indirmeyi unutmazlarsa, bunun yanında savunmada, mickael pietrus aynı gayreti sürdürdüğü takdirde, kobenin özellikle ilk maçta havaya girmesine engel olursa, zaten pota altını rakibe kapayan howard var bu takımda, lakers'a kafa tutmamaları için hiç bir sebep yok.

bu arada, seriyle ilgili son gelişme, bugün jameer nelson'un sakatlıktan erken dönmesinin söz konusu olduğunun açıklanması oldu.

ilk maç perşembe günü oynanacak. maçların hepsi ntv'den yayınlanacak. program şu şekilde;

5 haziran cuma: los angeles - orlando 04:00
8 haziran pazartesi: los angeles - orlando 03:00
10 haziran çarşamba: orlando - los angeles 04:00
12 haziran cuma: orlando - los angeles 04:00
*15 haziran pazartesi: orlando - los angeles 03:00
*17 haziran çarşamba: los angeles - orlando 04:00
*19 haziran cuma: los angeles - orlando 04:00
*: gerekirse

tahmini seri sonucu: orlando magic:4 - los angeles lakers:3