bugün

poşetlerin paralı olması

Dün ilk kez tecrübe ettim. Bisküvi bir şeyler almıştım. Poşetlerin paralı olduğu sonradan aklıma geldi. Protesto ettim, Poşet istemedim. Ben de cebime sokuşturdum.

Ben de bu uygulamayı oldukça saçma bulanlardanım. Yahu ben zaten poşeti ihtiyacım kadar alıyorum. Fazladan 3-5 poşet alayım da lazım olur düşüncesinde değilim. Bu beni pek etkilemeyecek. Yani yine alışverişimi yapacağım, parası neyse 25 kuruş vereceğim, poşetimi alıp erzakları poşete koyacağım. Bana koymaz 25 kuruş fazla ödemek. Öyle neler neler ödüyoruz hiç haberimiz olmadan. Sıkıntı yok benim için. Ama bu poşet uygulamasının bir yerde ters tepeceğini, marketlerin geri adım atacağını düşünüyorum. En azından böyle saçma bir uygulamayı protesto için herkes kendi mahalle bakkalından alış veriş yapsa, bu büyük marketler öyle bir kampanya yapar ki, hem poşeti bedava verir, hem de üzerine fiyat indirimi vaadeder.

Bu olayın öyle yok doğayı koruyalım, çevreye az zarar verelim düşüncesiyle ortaya çıkmış olduğunu düşünmüyorum. Yine ortada bir kapitalist ali cengiz oyunu var diye düşünüyorum. Yoksa kimse poşetlerin çevreye verdiği zararın tasasında değil.

Ne yani paralı oldu diye elimizde 7/24 poşetle mi, pazar çantasıyla mı gezeceğiz? Çok da fifi. Veririm 25 kuruş satın alırım poşeti. Çok büyük iş sanki. Hem zaten marketler yıllardır poşet parasını ürünlere yansıtarak bize geçirmiyorlar mı? Bal gibi de geçiriyorlar. Bir de böyle geçirsinler bakalım! Madem doğaya zararlı, doğada çözünebilir poşetleri neden yasal hale getirmiyorsun? Yok o başka. Vatandaşa şemsiye girmesi lazım illaki.