bugün

kısa dönem askerlerin paralı olması durumudur.
metro marketlerde öyledir.
Poşetleri sadece marketlerde değil her yerde paralı yapmalılar. Tamamen yasaklasalar daha iyi ama o aşamaya gelene kadar bir 50 yıl daha gerekiyor. Her yerde plastik atık, doğa, hayvanlar diye bas bas bağırılıyor artık boşuna değil. Bu uygulama birçok ülkede zaten var. Türkiye için boşu boşuna 50 yıl geriden geliyor denmiyor. En basit,bariz ve etkili uygulamaları bile görmezden geliyoruz, erteliyoruz erteliyoruz erteliyoruz. Haddi hesabı olmayan vergiler öderken, ben de can atmıyorum her geçen gün yeni bir şeye para ödemeye ama zaten kimse kimseye her alışverişe her markete gittiğinizde yeni bir poşet alın demiyor amaçta bu zaten. Alışverişe çıkacaksan poşetini, sırt çantanı veya pazar arabanı yanında götür plastik kullanımı böyle böyle azalıyor. Her şeyi bir anda mükemmelleştiremezsiniz, düzeltemezsiniz böyle adımlarla bazı şeyler bir nebze de olsa yoluna giriyor.
her saniye galonlarca kimyasal atığın doğaya bırakıldığı dünyada şov yapmaktır.
şansını fazla zorlamaktır. adam poşete koyup getirdiğini bile

ortalığa bırakıyor. doğayı kirletmek için bahanesi hazır olmaktır.

her tarafa çöpü atar bahanesi hazırdır, poşet bulamamıştır.
Büyük saçmalık. Zaten aldığın her ürüne fazladan para veriyorsun.
bir poşetlik eşyayı 10 poşete koyan yaşlı teyzeleri kızdıran olayıdır..

amk bunak yaşlısı sanki mezara götürecek poşetleri..

not:özellikle bulgar göçmeni yaşlıları.
Zaten para ile alman gerekiyor da bedavaya istiyormuşsun gibi davranıyordu bakkallar. Poşet isteyenin suratına dövecek gibi bakmalar falan.
Çevre için desteklenmesi gereken durmdur.
Çöplerin artık bim poşetlerine koyularak değilde, öylece ham haliyle sokağa atılacağının habercisi olaydır.

Zira bu et beyinli mahluklar poşete para vermektense sokağı çöplüğe çevirmeyi yeğlerler.

Dünya için iyi bir hareket olsa da, türkiye için ortalığı bok getireceğinin habercisidir.
Plastiğin kullanılmasının önüne geçilmeli ama poşetlerin paralı olması daha az plastik kullanılmasını sağlamaz sadece zaten krizle canına okunan halkın cebini sarsar.
doğayı düşündüklerinden değil parayı düşündüklerindendir. doğaya sahip çıktıkları için doğa katliamlarına bakabilirsiniz. istanbul mesela boğaza bakın poşet mi daha çok yoksa diğer çöpler mi?

bir de çöp ithal ediyormuşuz biz. böyle de bir durum var. boğazdaki çöpleri çıkaramayanlar çöp ithal ediyor.

doğayı çok düşünüyorlar ise önce halka eğitim verilmeli ve doğaya zararlı olmayan torbalar bedava verilmeli ilk etapta. ama yok halk nasıl daha fazla soyulur onu deniyorlar o yüzden olmaz.
Kimyasallar o bu şu zaten zarar veriyor diye kimse bir şey yapmasın, hiç bir adım atılmasın öyleyse. Bir poşete el atamayan, daha büyük girişimlerde bulunur mu sizce? Her yıl okyanuslardan tonlarca plastik atık çıkıyor dahası bunları hayvanların çoğunluğu ayırt edemediği için yemeye çalışıyor, çoğunun orasına burasına takılıyor ve hayvanların yok olmasına neden oluyor bencil olmayın sadece siz yaşamıyorsunuz yeryüzünde. Zaten kimyasallar zarar veriyor mantığıyla mı bu insanlar onlarca anketler videolar belgeseller yayınlıyor, araştırmalar çalışmalar yapıyor. Bir çok ülkede ciddi uygulamalara başlandı bu konuda ama doğru söylüyorsunuz evinde veya sokakta bir kağıt ile plastiği doğru yere atmayı beceremeyen hatta bırakın pisliklerini çöplüğe bile atmayı beceremeyen insanoğlunun neyine onu bunu korumak, neyine duyarlılık bırakın ona buna bok atsınlar oturdukları yerden bu daha önemli.
inorganik tarım, kimyasallar, gıda yönetmeliğine uygun olmayan hormon, gdo termik santraller, hes projeleri, madencilik ile ülkeyi çürütüyoruz ve bizim derdimiz Kafası kesilen insanın ssçlarım bozulacaktır kaygısı.
Marketler bu işten kaç lira kazanacaktır?
Bu poşetleri yapan firmalarda artan kâr oranlarının da düşünülmesi lazım. Siz poşeti alan firmalara üretim yaparken bunu bedelsiz olarak verdiğini bildiğiniz zaman ki fiyatlandırma ile firmaların bunu para ile satacağını bildiğiniz zaman ki fiyatlandırma bir mi olacak sanıyorsunuz.
Kısacası; bu durumda ne doğa ne de market vb yerlerden alışveriş yapan bizler düşünülmüştür.
Bu işten kim kazançlı çıkacağını az çok biliyorsunuz artık.

Doğayı korumak mı derdiniz?
Kağıt ürünlerini kullanmayı zorunlu hale getirip pamuklu koton file çanta verin, nasıl olsa parayla. Neden ille de poşet?
Belediye çevre bakanlığı ile milyarlarca lira bütçe yüzbinlerce taşınmazı olan diyanet ortaklaşa bu dünya bizim kampanyası yapıp firmalardan sponsor destekli bir faaliyet ile marketlerde bu çanta file gibi ürünleri bedavaya dağıtır.
Zaten kullanım olarak uzun ömürlü olduğundan bir daha ki sefere parayla da satarlar.

Bu poşet parayla çevre koruması demelerine kızıyorum, bari aklımız ile dalga geçmeyin.
olsun zaten geç bile kalindi. avrupa plastik cop konusunda çok duyarlı bizimkiler de bin tane poşet kullanır alışverişte. al bi tane bez canta olsun bitsin.
Tam bir saçmalık. Organik malzemeden üretilmiş ürün yapmak yerine plastik malzemeden yapılmış ürünü paralı yapıyorsun. Güya çevre az kirlenecek. Kağıttan yapılmış ya da doğada çözünebilir materyalden üretimi teşvik etsene. Sanki marketler poşetleri bedava veriyor. Ürün fiyatlarına yansımıyor zannediyoruz.

Yani ne olacak şimdi? millet poşetini, filesini, çantasını yanında mı gezdirecek devamlı?
Gecikmiş bir uygulamadır. Burada tüketiciden beklenen "parası neyse veririz" değildir. Hem daha konforlu hem de doğaya zararı olmayan sağlam bir pazar çantasıyla 1 aya kalmaz alışılacak durumdur. Kuzey Avrupa'da bu işler uzun zamandır böyledir.
çok geç kalınmış bir adım.

o değil de köy yanıyor, sen mumu üflüyorsun.

bu da böyle bi mesele.
plastik atıkların azaltılması için başlatılmış kampanya.

madem bu poşet zararlı komple yasaklayın. insanları da kağıt ya da bez çantalara yönlendirin. ama siz çevrenin değil rantın peşindesiniz. marketler müşteri çekmek için poşet parası almayacaklar, delinmesi çok kolay bir yasak.
insanlar bedava bulduğu malı önemsemez kullanır atar , ama bir mal paralı olunca o mala bir değer biniyor ve insanlar o malı daha çok korumaya başlıyorlar.
3 yıl kadar önce italya'da büyük bir kitabevinden çizgi roman alırken karşıma çıkmış olan vaka. artık ülkemizde de yürürlüğe girecekmiş.
balicileri üzen bir açıklama olmuş. buna balici kardeşlerimiz çok kırıldı bim poşetleri ücretsiz olmalı...
hunharca alıp etrafta fazla plastik atık oluşturmayalım diyedir.
Ben şimdiden gittiğim her marketten fazla fazla poşet alıp stokluyorum. Siz de öyle yapın ilerde çok değerlenecek o poşetler.
yıllardır alışverişe bez çantalarımla gittiğim için beni zerre ilgilendirmiyor. ama amaç doğa, çevre falan değil. kabaca hesaplar ile nasıl bir ekstra kazanç sağlanacağı anlaşılabilir.
güncel Önemli Başlıklar