islamla bagdasan kotulukler

islam dini birçok diğer din gibi iyi şeyler önerir insanlara; çalmayın, çırpmayın, komşunun karısını veya tavuğunu ellemeyin, vesaire vesaire. ancak dinler kadar ''dinlerin insanlar tarafından algılanışı'', ve ''dinlerin pratikte (toplum hayatında) gözlenen uygulaması'' da önemlidir. şöyle ki; hristiyanlık, engizisyon mahkemeleri zamanında* hiç de iyi bir örnek değildii dışarıdan bakan bir gözlemci için. islam'la da birçok kötülük vardır bağdaşan; örnek :
- recm (taşlayarak öldürme).
- kırbaç cezası.
- el/kol kesme.
- 8 yaşındaki kızlarla koca koca adamların evlenmesinin yasak olmaması.
- birden çok kadınla beraber olmanın yasak olmaması, kadına şiddetin normal karşılanması.
- islami terör.
- düşünce suçunun genel kabul görmesi. (karikatüriste ya da yazara ölüm fetvası verilmesi).
- ota boka cihad ilan edilmesi.
- dini liderlerin kural koyması, kitaba göre olmaması gereken bir ruhban sınıfı gibi davranması, halkın bunların ağzının içine bakması, ne derlerse yapacak koyunlukta olması.
- kitapta yazanın aksine islami toplumların ''bilim''e kapalı olması.
gibi.

edit : zaten ben de uygulama kötü diyorum okumuyor musunuz? ayrıca ''islam iyidir ama işte bunlar oluyor malesef o tü-kaka memleketlerde...ama biz islam cumhuriyeti olalım, bizde öyle şeyler olmayacak'' diyenler varsa, sivas katliamını bir düşünsün bakalım bu ülkede engelleyebilmişmiyiz bu tipleri, ya da 10 karılı anadolu erkeklerini, kadınların ülkemizdeki halini, ve ramazanda oruç yiyenlerin dövülmesi hatta öldürülmesini... heyekellerin içine tükürülmesini, 5 yaşında kızların çarşafa sokulmasını...çağdaş eğitim yerine dini eğitim verilmesini, cihad'ların leblebi çekirdek gibi hayatımızın parçası haline gelmesini.. bir de islam cumhuriyeti olursak.... düşünün yani gerisini.