islamla bagdasan kotulukler 

/ 3
kapat
  1. islam dini birçok diğer din gibi iyi şeyler önerir insanlara; çalmayın, çırpmayın, komşunun karısını veya tavuğunu ellemeyin, vesaire vesaire. ancak dinler kadar ''dinlerin insanlar tarafından algılanışı'', ve ''dinlerin pratikte (toplum hayatında) gözlenen uygulaması'' da önemlidir. şöyle ki; hristiyanlık, engizisyon mahkemeleri zamanında* hiç de iyi bir örnek değildii dışarıdan bakan bir gözlemci için. islam'la da birçok kötülük vardır bağdaşan; örnek :
    - recm (taşlayarak öldürme).
    - kırbaç cezası.
    - el/kol kesme.
    - 8 yaşındaki kızlarla koca koca adamların evlenmesinin yasak olmaması.
    - birden çok kadınla beraber olmanın yasak olmaması, kadına şiddetin normal karşılanması.
    - islami terör.
    - düşünce suçunun genel kabul görmesi. (karikatüriste ya da yazara ölüm fetvası verilmesi).
    - ota boka cihad ilan edilmesi.
    - dini liderlerin kural koyması, kitaba göre olmaması gereken bir ruhban sinifi gibi davranması, halkın bunların ağzının içine bakması, ne derlerse yapacak koyunlukta olması.
    - kitapta yazanın aksine islami toplumların ''bilim''e kapalı olması.
    ...gibi.

edit : zaten ben de uygulama kötü diyorum okumuyor musunuz? ayrıca ''islam iyidir ama işte bunlar oluyor malesef o tü-kaka memleketlerde...ama biz islam cumhuriyeti olalım, bizde öyle şeyler olmayacak'' diyenler varsa, sivas katliaminı bir düşünsün bakalım bu ülkede engelleyebilmişmiyiz bu tipleri, ya da 10 karılı anadolu erkeklerini, kadınların ülkemizdeki halini, ve ramazanda oruç yiyenlerin dövülmesi hatta öldürülmesini... heyekellerin içine tükürülmesini, 5 yaşında kızların çarşafa sokulmasını...çağdaş eğitim yerine dini eğitim verilmesini, cihad'ların leblebi çekirdek gibi hayatımızın parçası haline gelmesini.. bir de islam cumhuriyeti olursak.... düşünün yani gerisini.
    #3299648 (basri, 21.04.2008 15:18 ~ 19.05.2008 14:34)
  2. islam ile ilgili bağdaşabilecek tek bir kötülük bile yoktur. ancak islamın yanlış yorumlanmasından veya kasti çarpıtılmasından iyi bilinmemesinden kaynaklanan kötülük vardır.

ancak bunlar çok iyi bilindiği halde çeşitli nedenlerden kaynaklanan kuyruk acısından dolayı islama saldırılır. sen inanmıyorsan senin islam hakkında daha fazla konuşmana veya saldırmana gerek yoktur. inanmıyorum dersin saygı gösterirsin susar oturursun ancak buraya gelip ilgi çekmek daha bir tatlı oluyor sanırım.
    #3299733 (eurasia, 21.04.2008 15:44 ~ 15:45)
  3. islam ile zorla bağdaştırılmaya çalışılan kötülüklerdir.
    #3299738 (yavuzum, 21.04.2008 15:44)
  4. islamla kötülüğü bağdaştırabilecek kapasitede olan kişi beyanı. bu tip insancıklar islamı kendi çıkarına kullanan kişiler ile aşırı derecede benzerlik gösterirler.

(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
    (bkz: sabah erken kalkanın kuran yorumlaması)
    #3299788 (Saldiray, 21.04.2008 15:59)
  5. 9 yaşında bir kız çocuğuyla evlenmenin caiz ve hatta sünnet kabul edilmesi, sadece ganimet amaçlı savaşlar * çıkarıp, insanlar öldürülmesi, ölmeyenlerin esir alınması, savaşa katılmanın farz olması, kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapılması, hatta onların insan bile değil erkeklerin "tarlaları" olduğu kabul edilmesi gibi kötülüklerdir.

ama problem haşa islam'da değildir, sakın yanlış algılamayın. bendedir problem, evet evet bendedir. o yüce yaratıcı önünde bu iğrençlikler için özür dilemeliyim hemen. nasıl da kötü düşünmüşüm o ulvi dine karşı.
    #3299803 (dolunayisi, 21.04.2008 16:02 ~ 16:03)
  6. (bkz: yok öyle bişey)
    #3299922 (pergamon, 21.04.2008 16:41)
  7. biraz daha somut şeylerle muhalif olunan konudur. bakalım.

- "Kadinlariniz sizin çocuk üreten tarlalarinizdir. O halde tarlaniza dilediGiniz gibi variniz. Kendiniz için ileriye dönük hazirlik yapiniz ve Allah'tan korkunuz."·(Bakara Suresi, 223)

uygulamaya bakıp değil de kutsal kitaba bakıp konuşmak gerekirse, buyrun kadın, buyrun tarla. kadının insanlık gururu yok mudur ki bu sözleri içeren bir kitabı kutsal kitabı olarak kabul edebilmektedir. tartışınız.

yine aynı surede

"iki kadının tanıklığı bir erkeğin tanıklığına denktir."
    "kadının şahadeti erkeğin şahadetinin yarısı değerindedir."
    "iki erkeği de bu muameleye tanık tutun.iki erkek bulunmazsa, bir erkekle iki kadın tanık olsun."

bir diğer mukaddes suremiz olan nisa suresine geçelim:

"erkekler kadınlar üzerinde hakimdirler.iyi kadınlar ,gönülden boyun eğenlerdir. serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin,yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün.size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın." 34. ayet

"size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. eğer o kadınlar arasında da hoşnut olmazsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin" 3. ayet

"allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü, erkekler kadınlar üzerinde hakimdirler. iyi kadınlar gönülden boyun eğenlerdir."

şimdi o barış, kardeşlik, sevgi dininin insanlara savaş konusunda verdiği öğütlere geçelim.

-Tevbe-41 'Gerek hafif, gerek ağırlıklı olarak mutlaka seferber olun ve Allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.'

Enfal-65 'Ey peygamber! Müslümanları savaşmaya teşvik et. Sizden sabırlı 20 kişi olursa, küfre sapanların 200'üne galip gelir, sizden yüz kişi olsa olsa onların binine galip gelir. Cünkü onlar gereğince anlamayan bir topluluktur.'

Nisa-84 'Allah yolunda savaş. Kendinden başkasından sorumlu değilsin. inananları da teşvik et. Umulur ki Allah, kuvvetce daha üstün, cezalandırmada daha güçlüdür.'

Saff-4 'Allah kendi yolunda, duvarları birbirine perçinlenmiş bir bina gibi, saf bağlayarak çarpışanları sever.'

Muhammed-4 'Küfre batmışlarla burun buruna geldiğinizde, boyunlar vurulur...'

peki amaç nedir bu katliamda, sevgi dostluk ve allah ın merhametini yaymak mı sanıyorsunuz. çıkarın o pembe gözlüklerinizi, buyrun devam edelim.

Enfal-69 'Artık elde ettiğiniz ganimetlerden helal ve temiz olarak yeyin; Allah'tan korkun. Allah çok affedici, çok merhametlidir.'

nerden de çıktı şimdi bu ganimet meselesi, biz bu insanları altın için, mal için toprak için mi öldürmüştük. e cihada çıkan kılıfını hazırlar, allah'ın sözüne ihtiyaç varsa "evelallah" onu da yazarız kurana olur, biter. öyle değil mi cemaat-i müslimin.

Enfal-1 'Ey Muhammed! Sana savaş ganimetlerinin Hükmünü sorarlar. De ki: "ganimetler, Allah'ın ve Peygamberindir." O halde inananlardansınız, Allah'tan korkun, aranızı düzeltin Allah'a ve Peygambere itaat edin.'

Enfal-41 'Doğru ile yanlışın ayrılış günü, iki topluluğun karşılaştığı gün, kulumuza indirmiş olduğumuza inanıyorsanız şunu bilin: ganimet olarak elde ettiğiniz şeylerin beşte biri, Allah'a, Resule, Resul'ün yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışa aittir. Allah her şeye kadirdir.'

e tabi, kılıf uydurmak zor iş. arada insan gizli emellerini belli etmeden de olmuyor. kimeymiş efendim bunca mal, bunca toprak? muhammede. neden peki, ne gibi bir hakla talep etmektedir bunu, peygamberliğini kullanarak.

hadi hepsine eyvallah, peki böyle evrensel bir din kitabında, ganimetin ne kadarının peygambere verileceğini açıklamak neden? bu bilgi çok mu alakalı islam felsefesiyle, bize iyiyi güzeli falan öğütlüyor da ben mi fark edemedim. cahilliğime verin.

peki ya, bunlara rağmen savaşmamakta diretirseniz ne olacak?

Nisa-95 'inanların; özür sahibi olmaksızın oturanlarıyla, Allah yolunda malları ve canlarıyla didinip gayret gösterenleri aynı değildir. Allah, malları ve canlarıyla gayret gösterenleri oturanlara derece bakımından üstün kılmıştır. Allah hepsine güzellik vaat etmiştir ama Cihad edenleri cok büyük bir ödülle, oturanlardan üstün kılmıştır.'

Tevbe-20 'iman edip de hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler, rütbe bakımından Allah katında daha üstündürler. Kurtuluşa erenler de işte onlardır.'

Tevbe-81 'Allah'ın Resulüne ters düşmek için arkada kalanlar, çöküp oturdukları için sevindiler; Allah yolunda mallarıyla canlarıyla Cihad etmeyi çirkin gördüler; 'bu sıcakta sefere çıkmayın' dediler. De ki; 'hararet bakımından cehennem daha zorludur.' Bir anlayabilselerdi!'

buyrun bu da tehdit kısmı.

Bakara-216 'Hoşunuza gitmemekle birlikte, savaş üzerinize yazılmıştır (bazı çevirilerde, üzerinize farzdır olarak çevrilmiştir). Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir siz bilmezsiniz.'

farz olmadığını iddia etmek biraz güç olacak.

sağlıklı günler dilerim.

edit: kötüleyin kuzum devam, ama biraz da anti tez üretseniz. zira böyle, reddedişlerle bir yere varamayacağız.
    #3299980 (dolunayisi, 21.04.2008 17:00 ~ 17:34)
  8. yüzlerce sayfalik bir kitaptan konu bütünlüğü aranmadan alıntı yapılarak varmış gibi gösterilen kötülüklerdir. zaten bu durum bile islamı kötülemeye çalışan zihniyetin ne kadar aciz olduğunu gösterir.
    #3300023 (eurasia, 21.04.2008 17:17 ~ 17:19)
  9. (bkz: misyoner saçmalıkları)
    #3300045 (FiDeLCaSTRo, 21.04.2008 17:21)
  10. bagdasmak kelimesinin anlamini arastirdigimizda -ya da sanirim arastirmaya ihtiyac duyulmayacak kadar acik bir ifadedir ama olsun hadi biz anlaminin tam bilinmemesine verelim- goruyoruz ki bagdasmak; anlasmak, uzlasmak, uymak, imtizac etmek anlamlarina geliyor, velhasil kelam amaciniz eger yanlis yorumlamalardan, yanlis uygulamalrdan, 'algilayamamalardan', ya da gunumuzde varolan yozlasmalardanya da hurafelerden, sekilcilikten..vs vs. bahsetmekse hicbiseye inanmiyorsaniz aramaya inaniyor olmaniz yeterliydi, yeni bastan yorulmaya ne gerek vardi?

(bkz: islam a sokulan hurafeler)
    (bkz: islam da boyle bir sey yok)
    (bkz: islam i kuran dan ibaret sanmak)*
    (bkz: islam nasil yozlastirildi)

ha bi de sunlar var belki ilgilidir- ya da serbest cagrisim-:

(bkz: bilincsiz islam karsitligi)
    (bkz: islam dinine duyulan nefret)
    (bkz: islam dinini yipratmaya calismak)
    (bkz: islam dusmanligi)

son olarak da el insaf

**gururla eklenmis son bir not: butun bakinizlarim doludur. emege saygi, aramaya saygi *
    #3300134 (inlakech, 21.04.2008 17:41)
  11. antitez üretmekten yoksun mumin kardeşlerimin ısrarla inkar ettiği oluşumlardır.

deseniz ki islam toplumları şu halde bu halde, gelip bunlar ya cahildir, ya art niyetlidir derler. kurandan örnek versen, tefsir derler kıyas derler. yahu bir tutarlı olun be arkadaşım. kuranda ne yazıyorsa onu söylüyoruz işte.

tefsir denen şey, kuranın yorumudur. benim senin gibi bir beşerin, allah ın sözünü yorumlamasıdır. buyrun yukarıdaki de benim tefsirim alın inceleyin.*

icma ve kıyasın konuyla ilgisini çözmekse mümkün değil, buyrun kuranı gösteriyorum. siz yoksa bu yöntemlerin kuranın üzerinde bir tutarlılık ve sağlamlık sahibi olduğuna falan mı inanıyorsunuz?
    #3300192 (dolunayisi, 21.04.2008 17:53 ~ 17:54)
  12. oku deyince kuran'ın arapçasının okunmasının anlaşılması. allah akıl fikir versin.

edit: eksileyen arkadaşımıza bir ayetle karşılık vereyim: yauvinneninnetinmuttagıymturunniyaaaahubbetiketübeke. anlamışsındır sen ne demek istediğimi.
    #3300651 (fotokopini cektir git, 21.04.2008 19:34 ~ 22.04.2008 02:43)
  13. islamla bağdaştırılmaya çalışılan kötülüklerdir. kötü niyet söz konusudur. eğer herhangi bir şeyi kötü olarak görmek istersek ona kötü şeylerle anmamız bizim için çok kolaydır. bu işe ya gönlünü verirsin ya da böyle saçmalarsın.
    #3300666 (desiree, 21.04.2008 19:37)
  14. islam'ın bilimle bağdaşmadığı öne sürülüyor. yobaz komşumuz iran bilmem kaçıncı santrifüjünü devreye sokarken biz hala 1960larda-ki onu da polonyalılar yapmış- inşa edilen termik santrallerde elektrik üretiyoruz mesela.

ayrıca ceza hukuku ile konunun örneklendirilmeye çalışılması da bir garip. sanki bir insanı müebbeten hapiste tutmak çok güzel, kişiyi sevince garkeden bir eylemmiş gibi cezalara laf söylenmesi de enteresan. pippa bacca'ya tecavüz eden kişinin bilmem neresini kesiyordunuz; şimdi mi islam vahşi oldu?
    #3300714 (grand ekinoks, 21.04.2008 19:45 ~ 19:50)
  15. olaya nerden baktığımızla alakalıdır aslında bu.

zina eden, hırsızlık yapan birisinin penceresinden bakarsak olaya, evet islam ile bazı kötülükler bağdaşır.

nedir bunlar?

zina edenlerin sopalanması, hırsızlık yapanın kolunun kesilmesi gibi.

fakat olaya karısına, kızına tecavüz edilen veya yıllarca çalışıp biriktirdiği parası çalınan bir mağdurun penceresinden bakarsak islam ile bu kötülük dediğimiz şeylerin bağdaşması çok normal. bağdaşmaması, kötülüklerin cezasız kalması asıl anormal olan.
    #3300752 (mirnettin, 21.04.2008 19:52)
  16. belirli bir kesim dışında kimsenin sikinde değildir bu din meseleleri kimse kimseyi kandırmasın. ha "benim komşum aç ben tok yatamam" diyen varsa alırım başımı giderim helal olsun. neyse konumuza dönelim. kötülük her zaman kötülüktür. siz bir lira çalanın boyunu vurdursanız da affetsenizde yine kötülük var olacaktır. mayamızda bu var.hani derler ya "zıtlıklar birbirini barındırır" iyilik kötülükte saklı, kötülüğünde iyilikte saklı olması gibi. şimdi büyük şirketler var büyük silahlar var büyük paralar dönüyor ve en temizimiz bile ne yaparsak yapalım bu pisliğe yardım ediyoruz. böyle büyük bir kerhanede yaşayıp din üzerinden kendini güvenceye almanın manası yok. iyi insan yoktur sadece daha az kötü insanlar vardır ve daha fazla kötü insanlar vardır.
    #3300788 (lost control, 21.04.2008 20:02 ~ 20:35)
  17. insan hakları, medeniyet, insanlık onuru gibi şeylerden habersiz insanlarla karşılaşmama vesile olmuş kötülüklerdir bunlar.

bir insan ne kadar cahil olursa olsun ya da hangi dogmatik düşünceyi savunuyor olursa olsun, bir insanı hapsetmekle, kolunu kesmek arasındaki farkı alıgılayabilmelidir.

bu çarpık dimağlara göre idam cezası kaldırılsın diyen aydınlarımız da tecavüzcü, sapık, katillerdi. yok olaya mağdur açısından bakmak, yok katil açısından bakmak diye gevelenecek bir şey yok ortada. karşınızda suçlu da olsa bir insan vardır, ve ona göre ceza alır.

insanlık bunları aşalı 200 seneden fazla oldu. açın bir tarih kitabı, magna carta bildirisini okuyun. insan hakları sözleşmesini okuyun. 1000 sene geriden takip ederek dünyayı bir yere varamazsınız.

siz insanları katletmenin yanlış olduğunu onları katlederek gösterebileceğinize inanıyorsanız gerçekten acınacak haldesiniz demektir. toplumu düzenlemek adına, devlet eliyle vahşet uygulamak neyle açıklanabilir ki başka?

zira ben burada bir rehabilite amacı göremiyorum, hem toplumu korumaktan, hem katili eğitmekten uzak, basit insan duygularına dayalı ilkel cezalandırma şekli. ha neyi amaçlar, neyi elde eder söyleyeyim. intikamı, kini, nefreti.

ben kendi aileme de tecavüz edilse, en değerli eşyam da çalınsa, öldürülsem de, katilimin böyle hayvanca muamelelere, böyle ilkel tavırlara muhatap olmasını istemem. çünkü asıl insan olmayan, karşısındakini insan yerine koymayandır.

ayıptır, insan kendi insanlığından utanır, böyle bir şeyi savunmadan önce.
    #3300873 (dolunayisi, 21.04.2008 20:26)
  18. (bkz: bismillahirrahmanirrahim)

1) recm islam'da yoktur. kur'an'da recm geçmez. resulullah dönemindeki uygulama bir yahudiye, kendi şeriatında yargılanmak istemesi sebebiyle yapılmıştır. zina cezası kur'an'ı kerim'de bellidir. yüz değnek vurulur. dileyen iman eder, dileyen inkar... bu cezalar müslüman olmayanları ilgilendirmez, bağlamaz, onlara uygulanmaz. aleni yapılması gerekir, kişilerin özel hayatlarında olan bitenler cezadan bağımsızdır. hatta suçlanan kişi yapmadığına dair allah'ın üzerine 4 defa yemin etse, ceza üzerinden kalkar. resulullah döneminde nadir uygulanmıştır, bir tanesinde olay şöyle gelişir. bir sahabi, "ya resulullah! ben zina ettim! cezamı ver!" der, imanlı bir sahabi olduğu için allah'ın affına daha uygun olacağını düşünerek bir tevbe olarak ceza ister. resulullah sahabiye sırtını döner ve duymazlıktan gelir. sahabi hızlıca resulullah'ın önüne geçip, tekrar "ben zina yaptım! cezamı ver!" der, resulullah ikinci kez, aftan yana davranıp sırtını dönerek uzaklaşmaya çalışır. sahabi son kez "ya resulullah! ben zina yaptım! cezamı ver!" deyince ve sözlerine başkaları da şahit olunca, resulullah "neden devam ettin?" diye sitemkar bir biçimde sorar ve üzülür.

2) el kesme, geniş çapta hırsızlıklar için kullanılır. belirli bir yaşın altındakilere meblağı ne kadar olursa olsun uygulanmaz. ayrıca düşük çapta hırsızlıklar için de uygulanmaz, sınırları islam fıkhında bellidir, o ayrı bir entry konusu... islam devleti'nden zimmetine mal geçiren kişilere uygulanmıştır. resulullah kızı hırsızlık yapsa ona da uygulayacağını anlatmıştır. kanıtsız ve kesin şahitsiz/belgesiz ceza uygulanmaz. kişilerin sözlerine bakarak, kesin hüküm vermek yasaktır.

mesela bugün yolsuzluk yapan, milyon dolarları iç eden kim olursa olsun, kanıtlandığı takdirde, islam'a göre elleri kesilir. dileyen iman eder, dileyen inkar eder. dileyen rabb'ine, dileyen başka bir yere yol tutar.

3) (daha dün yazdığım bir entry'imden alıntıdır 6. maddeye kadar)

ilk olarak: a) dinde zorlama yoktur ayetiyle başlayalım. dinde yani yaşam tarzında zorlama yoktur islam'a göre.

a1) dinde zorlama yoktur: dine girişte zorlama yoktur, dinden olmayan birine dinle alakalı zorlama yapılamaz, dine girmeye zorlanamaz. bu konuda ihtilafa düşen bir tane bile alim yoktur. geçenlerde nijerya'da islam ile yönetilen bir bölümde, kilisenin "hristiyanlara yönelik en şeffaf, baskısız ve adil" yönetim olduğu için başkana ödül verdiğini biliyor muydunuz?

a2) dinde zorlama yoktur: dinin içinde de zorlama yoktur. yani dinden olan birine, dinle alakalı bir zorlama yapılamaz. eğer ki, bir kişi dinden olduğunu söylediği halde dinin bir emrini inkar ediyorsa, veya ifsad ediyorsa, o takdirde kişi hapis cezası alır. eğer kişi, müslümanken ibadeti kabul ediyor ve ibadet etmiyorsa -bu namaz bile olsa- kişiye bir zorlama yapılamaz. eğer kişi müslüman olduğunu söylüyorken, islam'ı bozacak şekilde islam'da namazın olmadığına dair toplumu ifsad edecek bir duruma giriyorsa, hapis cezası alır. eğer kişi müslüman değilse, o kişiye zaten hiçbir şekilde dokunulamaz.

a3) dinde zorlama yoktur: dinden çıkışta da zorlama yoktur. dinden dönenlerin öldürülmesi ve emire itaat etmeyenin öldürülmesi emevi dönemi yalanı olarak başlamıştır. en tanınan kurbanı da imam-ı azam ebu hanife'dir. imam ebu hanife, emevi emirinin arkasında cuma namazına durmamış ve durmanın caiz olmadığını salık vermiş olduğu için, emevi emiri tarafından emre itaat etmeyip dinden dönen sınıfına dahil edilmiştir. emevi emiri onu hapse attırmış, ama halkın üzerindeki nüfuzunu bildiğinden yine de ondan yararlanmayı düşünmüş ve ona sarayda alimlik teklifi götürmüştür. imam ebu hanife'nin cevabı, "değil bu, bana saraydaki sütunları say dese, vallahi onu da yapmam" diyerek zalim yöneticiye asla kukla olmamış, haysiyetini satmamıştır. zindanda iki senelik işkence sonucu, sözümona "islam yönetimi" olan emevi yönetimi tarafından öldürülmüştür. bunun haricinde resulullah tüm çocukların müslüman olduğunu belirttiği hadisinde, annelerinin/babalarının onları yahudi, hristiyan ve mecusi yapabileceğini belirterek çoğulcu yönetim anlayışı gereği herkesin inancını kendisi veya çevresi uyarınca belirleyebileceğine dair özgürlüğü vermiştir.

zekat vermemek de suçtur, ama zekat malın kırkta biri olarak alınan ve halka dönen/devletin topladığı bir vergidir. tasadduk/sadaka/infak gönülden kopar, kimse karışamaz/zorlayamaz. ama zekat, devletlerin vergisini kaçırmak günümüzde nasıl suç ve hapis gerektiriyorsa, eskiden de zindan gerektiriyordu. fakat, zekat yine müşrikler ve gayr-ı müslimlerden alınmaz.

dinde zorlama olmadığı için, din dışından olan hiç kimse herhangi bir kıyafete zorlanamaz, müslüman olanlar da emre inandıkları müddetçe yapamadıklarından sorumlu tutulmaz, zorlanamaz. peygamberimizin yengesinin başı hayatının sonuna dek açıktır ve peygamberimiz o evine geldiğinde onu hırkasını yere sererek karşılamıştır, saçlarından öpmüştür.

abd kuklası suudi rejiminin, halkına dindarız ayağına getirdiği, "kırmızı gül yasakları"nın islam'la alakası yoktur, ve yanlıştır. iran'ın da emperyalizme karşı duruşu her ne kadar çok değerliyse de, hukukunda ciddi yanlışlar vardır. imam humeyni'nin başörtüsü konusunda özgürlük düşündüğünü biliyor muydunuz? imamlara itaatin derecesini kısıtlayacak reformların peşinde olduğunu biliyor muydunuz? ve tüm bu reformları amerika ve tüm dünyanın ırak ve saddam pisliğini kullanarak başlattığı savaşın engellediğini biliyor muydunuz?

islam'da kimse allah hakkı olan hususlarda zorlanamaz, sadece kul hakkı olan hususlarda cezalar vardır. zekat, hırsızlık, katl, tecavüz, zina gibi... üstelik zina meselesinde ancak alenen zina yapılırsa ceza verilir, recm islam'da/kur'an'da yoktur. hatta bir kadın kocasını zina ile şikayet etse, zani 4 defa dese ki" vallahi yapmadım" beşincisinde de "eğer yaptıysam allah'ın laneti üzerime olsun" ceza üzerinden kalkar.

zaten kişinin özel dairesindekilerden kimse sorumlu tutulamaz, özel hayatına asla tecavüz edilemez, özel hayatına tecavüz edilerek bulunan herhangi bir şey, içki içmesi/zina yapması delillendirilemez. kalkıp da evine mi bakacak, hazreti ömer bir evi izlediği için uzun süre tevbe etmiştir.

4) islam'da dört evlilik asla tavsiye edilmez. allah biri tavsiye etmiştir, fakat dört evlilik çeşitli durumlarda kullanılmak üzere/savaş sonrasında bir ruhsat olarak verilmiştir. fıkıhta eğer evlenirken karınız size söz verdirirse, evlilik hukukunda böyle bri şart koşarsa koca ikinci evlenemez. üstelik, resulullah da hazreti ali'nin kızının üzerine evlenmesine izin vermediğini söylemiştir.

5) islam'da miras, vasiyetten sonradır. islam'dan evvel hiç miras verilmeyen kadınlara bir bölü üçünü vermek şart koşulmuştur. dolayısıyla isteyen oğluna da bırakmak şartıyla, kızına bol bol verebilir. miras vasiyetten sonradır, bu ayettir.

6) resulullah hazreti ayşe ile on sekiz yaşında evlenmiştir, hazreti ayşe mekke döneminde başka bir müşrik erkekle nişanlıdır, ablası esma hazreti ayşe'den on yaş büyüktür, ve hazreti muhammed ile hazreti ayşe sözlendiğinde esma 27 yaşındadır. araplarda bir kızın veya oğlanın yaşından bahsedilirken, onun büluğ sonrası yaşından bahsedilir. dolayısıyla birisi 14 yaşındaysa evlenme çağındaki 14 yaşındadır. (bkz: muhammed hamidullah) (bkz: siyer) ayrıca diğer durumda da garipsenecek bir şey yoktur o zamana ve mekana göre. üstelik resulullah tüm eşlerine defalarca "eğer sıkıntı çekiyorsanız, ayırlabilirsiniz" demiştir, eşleri ayrılmamıştır. yine ayrıca, resulullah tüm hanımlarıyla onların rızasını aldıktan sonra evlenmiştir, "istemiyorsanız evlenmeyelim" demiştir.(#3282887)

7) düşünce suçu yoktur. fikir özgürlüğünü ilk defa tesis eden islam'dır, kur'an'dır, resulullah'tır. ineğe tapan bir kavmin ineğine söven/saygısızlık eden terbiyesiz müslüman, allah'a sövenle aynı kategoridedir kur'an'a göre. kimse birbirinin ilahına, dinine sövemez. onun haricinde, herkes eleştiri hakkına sahiptir. fakat, belirli hakaretlere cezalar uygulanır. birinin evine gidip, orada annesine küfretseniz, özgür müsünüzdür, yoksa şerefsiz misinizdir?

kur'an'a göre "mü'min sözün hepsini dinler, sonra en güzeline tabi olur." yani her fikre saygısı vardır, fakat farkı onun önce allah'ın sözünü dinlemesidir.

mü'Min allah'ın ayetleriyle dalga geçenleri gördüğünde kur'an'a göre yapması gereken "onları başka bir konuya geçinceye kadar terk etmesi, onlardan güzellikle ayrılması, boş işlerle uğraşanlara 'selam' deyip geçmesi" dir.

islam'a göre hiçbir ırk, diğerinden üstün olmadığı gibi hiçbir insan da diğerinden üstün değildir. dünyevi boyutta bir müslümanla, bir hristiyan ve bir müşrik barış içinde ve eşittir, eşit haklara sahiptir, ırklar da aynı şekilde. islam'da böyledir elbette, böyle olmayan ideolojileri bilemem. resulullah islam ülkesindeki gayr-ı müslimlere adaletsizlik yapıldığı takdirde, o ülkenin yıkılacağını müjdelemiş veya bununla uyarmıştır. islam'a göre üstünlük allah katındadır, o üstünlük ise sadece takva iledir. takva'nın kur'an'i manası, kötülüklerden sakınmadır. bir toplum kötülüklerden ne kadar uzaksa, o kadar değerlidir ve liyakati de bu sakınma derecesine göre belirlenir.

Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır. (hucurat 13) ali bulaç meali

Ey insanlar! Bakın, Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık, ve sizi kavimler ve kabileler haline getirdik ki birbirinizi tanıyabilesiniz. Şüphesiz, Allah katında en üstün olanınız, O'na karşı derin bir sorumluluk bilincine sahip olanınızdır. Allah her şeyi bilendir, her şeyden haberdar olandır. (hucurat 13) muhammed esed meali
    #3300884 (aklini kullanan gerizekali, 21.04.2008 20:28 ~ 31.07.2008 00:28)
  19. oha hata kodu sebebiyle bölünmüştür.

8) toplumlar ıslah edici olup olmamaları durumuyla değerlendirilir, dünyayı düzeltenler değerli, ve allah'ın hidayetiyle karşılacak olanlardır. "düzelticileriz!" derken, "ifsad edenler" ise, (demokrasi ve barış götürüyoruz) diyenler gibi, değersiz olanlardır. islam'da asla terör yoktur, amerika'nın ultimatom vereceği ülkeler için kullandığı yalandan teröristleri saymazsak, örneği de yoktur zaten. barış isteyenlerle savaşmak, kur'an'a göre haddi aşmak, azgınlaşmaktır ve haramdır.

Allah, sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah, âdil davrananları sever.Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir. (mümtehine 8-9)

9) resulullah'In ganimet için savaştığı bir savaş dahi yoktur. savaşların hepsi, "size karşı savaşanlara karşı" allah yolunda savaşmak felsefesiyle özetlenebilir.

10) yerin ve göğün yaratılışı üzerinde düşünmek, araştırma yapmak kur'an'a göre "mü'minlerin belirgin özelliğidir", nolur islam'da bilim yoktur demeyelim, osmanlı'nın son iki-üç yüzyılındaki bağnazlık/düşünceden uzaklıkla ondan evvelki koskoca bir islam tarihini, matematiğini, kimyasını, fiziğini, mimarisini, dıdısını sallamış oluruz, ayıp etmiş, saçma bir genelleme yapmış oluruz.

11) dini liderlerin her helal dediğine, allah'ın kitabına bakmadan helal demek, dini liderlerin her haram dediğine de allah'ın kitabına bakmadan haram demek onları rabb edinmeye yeter.

(Yahudiler) Allah'ı bırakıp, hahamlarını; (hıristiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah'a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır. (tevbe 31)

resulullah'a sahabilerden abdullah bin selam (kitap ehliydi evvelinde) bu ayet üzerine "biz onlara saygı duyardık ama, tapmazdık" deyince, resulullah "siz onların her dorğu dediğine doğru, her yanlış dediğine de yanlış der miydiniz?" diye sormuş, sahabi "evet" deyince, resulullah "işte siz onları rabb'ler edinmiştiniz" diye cevap vermiştir. bu konuda müslümanlara iftira etmenin gereği yoktur, müslümanlar alimlerine saygı duyar, ama onların yanlışlarını görür, doğrularını örnek alır.

çünkü mü'Minler resulullah'a muhalefet eden sahabileri ve resulullah'ın onların sözlerini dinleyişini bilir. "ya resulullah! bu senin fikrin mi, yoksa vahiy mi?" diyecek kadar resulullah'a da, akıllarına da saygılıdırlar.

12) son olarak bu durumla ilişkili allah'tan bir cevap gelsin, kanlı canlı, her an bizimle olan kelamından.

Biz Kur'an'dan, mü'minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur'an, ancak zararını artırır.

isra 82

edit: insan haklarıyla alakalı olarak, yeryüzünün ilk çoğulcu anlayışının resulullah tarafından tesis edildiğini hatırlatmak isterim. medine'ye gelindiğinde, 72 grup vardı, müşrikler, yahudilerden oluşan. ve medine vesikası'nda diğer tüm gruplarla islam grubu eşit sayılmış, arkadan vurma yasaklanmış, herkesin kendi yaşam tarzı/dini güvence altına alınmış, savaşta beraber olmak üzere söz alınmış, herkes kendi haklarını ve isteklerini anayasada belirtmiş ve bu istekler koruma altına alınmış, herkes fikirlerini yaymada, ibadetlerinde, tebliğlerinde serbest bırakılmış, sadece katl-hırsızlık-tecavüz-gasp gibi suçlarda cezalar ortak kılınmıştır. medine vesikasını ciddi bir biçimde araştırmış insan, islam'ın ve resulullah'ın mekke'ye döndüğünde birincil düşmanının evindekileri nasıl olup da güvence altına aldığını anlar, nasıl olup da ceza vermediğini, şirke batmış olanların şirk dinini bile nasıl koruma altına alabildiğini anlar. bu engin bakış açısı, ancak cehaletten kurtulunduğunda anlaşılabilir.
    #3300893 (aklini kullanan gerizekali, 21.04.2008 20:31 ~ 20:53)
  20. islamla bağdaşan kötülük yoktur. islamı, kötülükle bağdaştıran kötüler vardır.
    #3300902 (bozuk turntable sahibi dj, 21.04.2008 20:33)
  21. Kuran'ın sadece mealine-ki bu mealde kelimesi kelimesine çevirme kastedilmiştir- bakan; bu ayet niye inmiş, hangi olaydan sonra inmiş, ne anlatılmak istenmiş gibi çok önemli hususları bilmek istemeden veya bilmeden- art niyet aramak istemiyorum- bilgi toplamaya çalışan insanların kimi zaman da sadece belli kısımları alarak 'aha bakın sizin dininiz ne kadar pis, ayyy' diyerek aradığı ama aslında bulamadığı kötülüklerdir. zira bulduğunu zannederek ancak kendilerini kandırmaktadırlar. biz cahil olmak istemeyen insanlar olarak gerçeğin nasıl öğrenileceğini bildiğimizden bu tip insanlara inanmayız. böyle entry yazıp cevaplar vermemizin tek sebebi de zihinleri bulanabilecek insanlara bir nevi yardım etmektir.
    #3300925 (crocodile, 21.04.2008 20:38)
  22. f tipi cezaevine kapatılmak mı? idam mı?

ben idamı tercih ederdim.

şimdi burda "idam" islamda yer alan bir kötülük. tek kişilik hücrelerse medeni ülkelerin getirdiği bir ceza şekli öyle mi?

idam kalktı, hepimiz medeni olduk öyle mi?

arkadaşım bir yerde yanılıyorsun. kötülük de iyilik de insanın doğasında var. bu kötülükler islamla da, medeniyetle de insanlıkla da bağdaşır, bağdaşmak zorunda da.
    #3300927 (mirnettin, 21.04.2008 20:39)
  23. kişilerin yorumlayıs gucleri ve hayata bakıs acılarıyla boyutu belirlenen kötülüklerdir. yeterince kasarsanız polyanayı bile kötülükle bagdastırabilirsiniz. yeter ki içinizde bir yerlere bok atma arzusu olsun..
    #3300972 (noway, 21.04.2008 20:47)
  24. kur'an'ı kur'an'la tefsir etmeyi bilmeyenlerin, cahilliklerini dışa vurarak "ne yani siz şimdi tefsir kur'an'dan daha mı öncedir diyorsunuz?" dedikleri kötülüklerdir. bir örnekle açıklamak gerekirse,

yahudi ve hristiyanları veliler edinmeyin, ayetini eğer sonraki ayetiyle beraber düşünmezsek, cahilliğimizi kanıtlamayı geçtim, mantık olarak da hata etmiş oluruz, çünkü sonraki ayette olay iyice açıklanmıştır:

Allah, sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah, âdil davrananları sever. Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir. (mümtehine 8-9)

dolayısıyla okunmalı, anlaşılmalı, haftada bir, ayda bir kur'an'ı bitiren; onu hayatlarının kılavuzu olarak gören mü'Minlerin karşısında dımdızlak ortada kalınmamalıdır, insan kendisine yazık etmemeli, 3 düşünüp bir entry yazmalıdır.
    #3301145 (aklini kullanan gerizekali, 21.04.2008 21:21)
  25. yoktur. islamı kötülüklerle bağdaştırmak için kendini yırtanlar vardır.

madem kuran'dan örnek veriyoruz, ışığımız sadece kuran, kıyas falan kabul etmiyoruz.
    "benim taptığıma siz tapacak değilsiniz
    sizin taptığınıza da ben tapacak değilim
    sizin dininiz size, benim dinim bana"

(bkz: leküm diniküm veliye din)
    #3301179 (lumpiya, 21.04.2008 21:28)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

islamla bagdasan kotulukler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. islamla bagdasan kotulukler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu islamla bagdasan kotulukler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» aktif aramalar » matias emilio delgado » penis deliginin icine ince tel sokulmasi » doktor » mircea lucescu » duygu somurgesi » 90 larda cocuk olmak » tu kaka bana » tanju okan » fazil husnu daglarca » bir cinsel aclik muzesi olarak sol frame » mini etekliye donup bakmayan erkek » jackson avelino coelho » ipod dunyaya ipod herkese ipod » sirf kiz kesmek icin kardesini sinava goturen abi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sir isaac » banu guven » azra kivanc birlesmesinden dogacak cocuk » pierre mardin » thievery corporation » arzach » editle entry sildirmek » fethullah gulen cagimizin ataturk udur » semice » bitkisel hayata girmek » forum sitesi kurmanin dayanilmaz hafifligi » super lig de anadolu takimlarinin patlamasi » kizlari kandirmanin kolay olmasi » gozluklu f16 pilotu » 6 ekim 2008 besiktas hacettepe maci