bugün

kilo vermek için yapılması gerekenler

insanların en büyük sorunlarından biri de vücuttaki fazla yağlardır. dış görünüş her zaman önemlidir. milyon dolarların döndüğü spor salonlarında insanlar kendilerini kaybetmişçesine çalışmaktadır. sağlıklı yaşam için gerekli olan da budur. peki sağlıklı bir şekilde kilo vermek için ne yapmalı.

öncelikle zayıflama ilaçlarından uzak durmak lazım. bir ögünde 2-3 adet içilen haplar var ki bu da karaciğer ve böbreklerinizi iflasa götürebilir. yağlardan olacağız derken götü başı dağıtmayın.

spor yapmadan yapılan diyet eşeğe semer bağlayıp 10 gün aç bırakmaya benzer. o yüzden spor yapmayacaksanız kendinize zulüm edipte diyet yapmayın.

bilinenin aksine diyet iyi bir şey değildir. vücudu yokluğa alıştırdığınız zaman en ufak bir diyet bozumunda vücut o eksikliği görüp fazlasıyla alacaktır. önemli olan azaltmaktır.

hayatınızdan tamamen olmasa da 4 elementi çıkarın. ateş, su, toprak tahta esprisini yapanların ümüğünü sıkarım. un, tuz, şeker, yağ tabi ki.
özellikle yağ'dan uzak durun olabildiğince. yeterince göt göbek büyümüş yağları toplamışsın bir de üzerine yağlı besinler tüketiyorsun oldu canım.

öğün sayısı ne kadar fazla olursa açlık o kadar dizginlenir. az ve sık yemek hem mide için hem yağ yakımı, hem de tokluk hissi bakımından önemlidir.

ara öğünlerde meyve ve çerez tarzı şeyler atıştırın. bunlar açlığınızı yatıştıracaktır.

kahvaltı vazgeçilmeziniz olsun.
lifli besinler tüketin. kahvaltı yapmak her zaman zinde tutar ve dikkat eksikliğini engeller.

fruktoz, mısır şurubu ve sakkaroz gibi maddelerin bulunduğu ürünleri olabildiğince az tüketin.

vücudun günlük yağ ihtiyacını belirleyip ona göre yağ tüketimi yapın.

günlük yediğiniz besinlerin yarısını yiyin ve yaptığınız sporu 2 katına çıkarın. böylece yediğiniz besinlerden aldığınız enerjiyi kullanıp yağ yakımına geçebilirsiniz.

not: tavsiye değil yapılması gerekenlerdir. ingilizce olarak örnek vereyim should ve must gibi düşün bebeğim.