bugün

uludağ sözlük

Yazar alımı ile oluşturulan, bilgi-mizah içerikli sözlüklerden biri.

Son zamanlarda oluşturulan sözlük başlıkları objektif kriterlerden çok subjektif, ve hatta kişiselleştirilmiş başlıklarla ve yorumlarla bu güzelim sözlüğü * sabote ediliyor.

Başlıklar cinsellik, spor veya yaş takıntısı gibi konularla sınırlı. bir sözlükten çok bir forummuş gibi kullanılıyor.

(bkz: Sözlüğü forum sanmak)

Sözlüğün kelime anlamı bir dilin sözvarlığını, söyleyiş ve yazılış şekilleriyle veren, kelimenin kökünü esas alarak, bunların başka unsurlarla kurdukları sözleri ve anlamlarını, değişik kullanışlarını gösteren eserdir.

Diğer bir ifadeyle, sözlük öğrenilmek istenilen konunun objektif arama yöntemlerini içerebilen ana kaynaklardandır. Tabii ki bu yapıdaki sözlükler okul disiplini içinde, olması gerekmiyor. Kimseye odun gibi yazması talimatı verilmiyor. Ancak içerisindeki bilgiler daha seçilmiş ve anlaşılabilir olmalı.

Hiçkimse bir başkasını düşünce ve yaşam tarzından dolayı yargılayamaz. Bahsettiğim konu bu değil, asıl bilgi çeşitliliğini oluşturan şey de insanların varyasyonudur, ancak bir sözlük, amacının dışında kullanılmamalıdır.

En çok yorum cinsel, siyasi içerikli başlıklarda, güncel haberlerden ve bilgi çeşitliliğinden uzak olması, sözlük kalitesini düşürür.
Anketler, itiraf başlıklarına entry girmek zevkli olabilir, ancak sözlüğün bilgi kaynağı olmamasının unutulmamasının yanında, anket ve itiraflar için gerekli siteler zaten vardır.

(bkz: itiraf com)
(bkz: Forum siteleri)
(bkz: iddaa com)
(bkz: icq)

Örnekler artırılabilir.

Özetle sözlüğün kalitesinin artması, ilerleyebilmesi için daha güncel ve daha çeşitli konularla ilgili olayların sözlük içinde ele anınması,
Daha objektif kriterlerin kullanılmasının yararlı olacağını düşünüyorum.

Sözlükte bugün butonuna basıldığında
"Ruffles vs doritos"
"Sevişmek istenilen sözlük yazarları"
"bakire olmayan kadınla aynı iftar sofrasına oturmak"
"sözlükteki liseli popülasyonu"

Tarzındaki başlıklar yerine ağırlıklı olarak müzikten edebiyata, siyasi tarihten güncel olaylara, felsefeden sinemaya kadar uzanan geniş bir yelpazenin yer alması daha yararlı ve sözlüğü üst raflara çıkarmaya yardımcı olacaktır.