bugün

pardus

Pardus 2007'nin çıkmasının ardından birkaç not:

-Kendi içinde ücretsiz gelen PDF gösterici , anında mesajlaşma programı ,Firefox ,Photoshop kadar işinize yarayabilecek bir çeşit paint * tamamen ücretsin bir Office seti ile hala neden Windows Vista planları yaptığımızı merak ettiren Türk yapımı işletim isitemi,gurur kaynağımız**.Ayrıca "Nazar" isimli anti virüs programıyla ve bu programa görev çubuğu üzerinde gelindiğinde "Kem gözlerden sakınmak" ile ilgili şeyler söyleyerek beni bitirmiş işletim sistemidir.En yakın zamanda sabit diskimi ikiye böldürtüp bir tarafına Pardus kurdurtma planları yaptırmaktadır*.

-Türk basınında manşetleri haketmiş olmasına karşın ya çıt çıkarılmayan ya da fısıldanan işletim sistemi.

-Açık akynak kodları kullandığı için diğer tüm Linux ve türevleri gibi güvenilirdir.

-http://www.pardus.org.tr/...jeler/index.htmladresinde görebileceğiniz birçok projeye imza atmış bir ekibin ürünüdür.Bu projeler arasında
--PiSi (Packages Installed Successfully as Intended),
--ÇOMAR (COnfiguration MAnageR), beni koparmış yaratıcı isimlere * sahiptir.

-http://www.pardus.org.tr/hakkimizda.html adresinden hem projeyi hazırlayan ekipi tanıyabilir hem de vizyon ve amaçları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

-http://www.pardus.org.tr/basin/haber06.html ve
http://www.pardus.org.tr/basin/haber05.html adreslerindeki haberleri gördükten sonra yukarıda Türk basını ile söylediklerimi biraz hafifletmem gerektiğini anladığım işletim sistemi.

Birkaç ufak detay:
-Pardus işletim sistemi ismini Anadolu Parsı (panthera pardus tulliana) 'ndan alır.
-Yukarıda saydığım herşey tak bir CD'ye sığabilir ve inanamayacağınız derecede ücretsizdir.
-Peki tüm bunlardan sonra bile biz hala neden Windows Vista yükleyeceğiz diye bilgisayar yenilemeye falan kalkıyoruz ki?*